• 9.373.153 stemmen

Geregisseerd door: Simon West

Met onder meer: Jason Isaacs, Hannah Quinlivan en Xueqi Wang

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Plot Skyfire

"The mountain is waking up"

De inhalige zakenman Jack Harris heeft van het paradijselijke Tianhuo Island een adembenemend avonturenpark gemaakt. Een van de grote troeven van het eiland is de fotogeniek borrelende vulkaan. Meng Li, dochter van de befaamde geoloog Wentao Li, heeft een geniaal systeem ontwikkeld dat haarfijn een dodelijke uitbarsting kan voorspellen. En dat is héél binnenkort. De overheden en zakenlui achter het park slaan Mengs waarschuwingen echter in de wind en weigeren de bezoekers te evacueren.

avatar van vranque

vranque

Een rampenfilm zoals zovelen. Maar in tegenstelling tot de rampenfilms van vroeger was deze snel tot de kern. En het bleef een gehaaste film. Nauwelijks rustmomenten. Wel een degelijke film zoals je verwachten mag van chinese makelij .Dus prima vermaak voor de zondagmiddag. Maar geen hoogvlieger. 2.5* voor het vermakelijkheidsgehalte.

avatar van TrudeVinke

TrudeVinke

Als liefhebber van rampenfilms kon ik mij van te voren geen verwachtingen voorspiegelen van deze Aziatische film. Echter heeft deze film mij blij en aangenaam verrast! Wat een topper!

De film kijkt heerlijk weg, de soundtrack is lekker, de SFX zitten goed in elkaar, de film kent weinig rust momenten maar die enkele rust momenten zijn hoogwaardig opgevuld, de acteurs zijn goed, het verhaal is simpel maar doeltreffend, ook emotioneel wordt je meegenomen... een waar spektakel !

Applaus voor de makers van deze film !!

avatar van filmkul

filmkul

Redelijke rampenfilm. Het verhaal moet natuurlijk niet serieus genomen worden, maar is wel vermakelijk. De opbouw is goed en de vaart zit er lekker in. West weet er een lekkere wegkijker van te maken met volop popcorn amusement. Dit soort films moet je totaal niet serieus nemen en gewoon met verstand dik onder nul kijken. Er is voldoende spanning en veel actie. Daarnaast ziet de film er visueel prima uit met goede special effects. Het acteerwerk is ook ok. Lekkere onzin film. 3.5

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Skyfire is een vermakelijke 13 in dozijn actiefilm, een rampenfilm op een redelijk popcorn niveau. De vaart zit er vrij vlot in en blijft erin. Goede effecten en voldoende actie, maar het verhaal is dunnetjes. Skyfire is prima kijkvoer.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Vandaag bekeken, deze rampenfilm viel mij niet tegen, in het begin zien e al wat spektakel, daarna gaat de film verder zo'n 15 jaar later denk ik.

Het amusementspark is maar een klein gedeelte van de film, wel redelijk spectaculair, deed mij ook een beetje denken aan de Jurassic World films met een monorail etc.

Mooi beeld als dan de vulkaan ook uitbarst en iedereen zich in veiligheid moet zien te brengen, daarna ook nog een hoop actie met het team dat onderzoek deed en ook vluchten naar een veilige plek.

Eenmaal de uitbarsting heb ik ook geen rustig moment meer ontdekt, dus de vaart zit er goed in en tot het einde gaat het zo door.

Ook veel drama wel en volop actie en vuur.

Al met al geen neppe dingen gezien, mooi gemaakt en spectaculair, maar zo groots als Volcano of Dante's Peak vind ik deze niet.

avatar van schumacher

schumacher

Popcorn filmpke, niet serieus nemen .

Wel puur vermaak en veel vermaak, éénmaal het begint stopt het niet.

De special effects vond ik ook goed.

Acteurs deden het ook goed en de film kon me wel meeslepen.

Zeker het bekijken eens waard maar wel met het verstand op 0.

avatar van joolstein

joolstein

“a must-see destination for the selfie generation”

Rampen blockbuster-film zoals we er al heel wat door de jaren heen hebben zien verschijnen uit Amerika... maar...euh...nee wacht eens...ditmaal is het van Chinese bodem. Veel verschil was er niet te ontdekken! Vermoedelijk was, om het zo toeganglijk mogelijk te maken, de bekende regisseur Simon West aangetrokken. (naast eveneens wat mensen achter de schermen) Een man met enige ervaring in Amerikaans en Britse actiefilms. En ook de Britse Jason Isaacs was te zien als een vastgoedontwikkelaar met het standaardprobleem; veiligheidswaarschuwingen negeren door het nastreven van winst. De verdere cast is overwegend Aziatisch. Op moeder Sue Miller na, want dit gaf de film nog een Nederlands tintje! Dit was stuntvrouw/actrice Alice Rietveld. Het formuleuze scenario heeft geen verrassingen. Actiescenes worden netjes afgewisseld met momenten van rust die komt van routinematige drama; Het jonge kind, de oudere man, een romantisch huwelijksaanzoek (super-cheesy onderwaterscène) en vooral niet vergeten de vervreemde dochter! Die dochter, de Taiwanese-Australische actrice Quinlivan en haar vader, de gerespecteerde 73-jarige Chinese veteraan Wang Xueqi (o.a. "Bodyguards and Assassins") deden het prima! Tja en tot de verbazing van iedereen in en rond het pretpark, barst de Tianhuo-vulkaan uit. En eerlijk is eerlijk de CGI en het green screen-werk van de rampspoed waren erg goed, op slechts een paar wiebelige momenten als de lavastromen de bevolkte gebieden binnenstromen. Scènes met snel voortrazende monorails of een jeep die aan een rotswand bungelt waren vertrouwd maar toch ook spectaculair. Helaas bezat het ook een tenenkrommend langdurige 'zal papa overleven'-climax, die voor mij nogal afbreuk (zeg gerust anticlimax) deed aan de film! Nu zijn rampenfilms, die de botte, verwoestende woede van de natuur op de mens en zijn creaties ontketenen, een genre dat niet veel verandering van het verhaal toelaat, en slechts af en toe door technologische innovatie in speciale effecten weet te overtuigen. Dit is dan ook tot er weer iets technologisch beters uitkomt, een prima vermakelijke film.

avatar van Phantasm

Phantasm

Prima actiefilm met een goede opbouw en de vaart zit er aardig lekker in, geen moment mee verveeld. Prima vermaak.

avatar van vetteljo

vetteljo

goeie film met vaart en spektakel, top.

avatar van Waku

Waku

Als je de nasynchronisatie voor lief neem inclusief het wat houterige acteerwerk dan heb je best een vermakelijke rampenfilm. Goed uitziende CGI effecten worden afgewisseld met wat minder sterke beelden maar alle ingredienten voor een rampenfilm zijn aanwezig.Leuk dat men tijdens de aftiteling laat zien hoe de film zo'n beetje gemaakt is in een overzichtje van minuut of 3.

2.5*/3*

avatar van Shadowed

Shadowed

West goes to China.

Bijzonder eigenlijk hoe regisseurs die ergens in Hollywood hun hoogtepunten hebben ergens eindigen zoals in China. Niet dat Chineese cinema zo slecht is, maar je zou niet snel denken dat een Engels regisseur in een compleet ander land aan de slag gaat. Voor zijn doen is het in ieder geval middelmatig, net wat onder zijn niveau.

Aan vermaak geen gebrek in deze film, want na een kleine 30 minuten spuwt de vulkaan behoorlijk wat natuurgeweld naar buiten. Dat levert behoorlijk wat spetterende en spectaculaire beelden op, maar bij die beelden verdwijnt de logica per seconde. Deze film gaat ver over de top en waar ik het normaal geweldig vind kon ik dat bij deze film wat moeilijker slikken.

Het neemt zichzelf ook pijnlijk serieus en wordt veel te sentimenteel op momenten die daar niet om vragen. Natuurlijk komen dit soort rampenfilms met de nodige dosis drama, maar voor zo'n ridicuul concept mag er ook wat te lachen zijn, en deze film kent geen enkele vorm van luchtigheid, waardoor je enkel en alleen achterblijft met een grote stoot aan actie.

De effecten zien er verder ook wat houterig uit en het concept van een soort vulkaanpretpark wordt alleen maar benut in het eerste gedeelte van de film, daarna is het op-en-top actie maar van een soort die maar zelden aan weet te slaan. Ondanks een uitbundige aanpak voelt deze film namelijk erg klein aan, en de greenscreens worden niet altijd even goed verhuld.

Het acteerwerk is ondermaats en crewleden zoals Isaacs komen waarschijnlijk alleen maar ter promotie aanmodderen. Wat de film nog redt is een aardig tempo, maar toch is het inhoudelijk behoorlijk dwaas, en de credits waarbij er nog een liedje wordt gezongen had eigenlijk niet in mogen zitten. Ideaal vermaak met genoeg spektakel, maar zo leeg als de vulkaan die in de film is uitgebarsten.

avatar van teigertje

teigertje

• 2076 stemmen

Wat een steengoede en verassende film is dit !

Complimenten voor deze toch wel ijzer sterke Chinese film.

Met prachtige film muziek en prachtige kwaliteit van Cgi special effecten en volop spanning en aktie en ontroering.

Niets minder als een Dante's peak weliswaar anders maar zeer spectaculair en met fantatsische Chinese acteurs zoals de Professor gespeeld door de fantastische Chinese acteur Xueqi Wang maar de andere spelers in de hoofdrol waren ook uitstekend.

Ook heel leuk te zien in een bijrol de beroemde Jason Isaacs bekend als de slechterik van The Patriot met Mel Gibson en van Harry Potter.

Wat een geweldige verassende film is dit

avatar van Drieshannes

Drieshannes

Geen slechte film, maar allemaal een beetje overdreven en voorspelbaar. Mooi gemaakt wel.

avatar van Rickyman

Rickyman

Mooi gemaakt, een prachtige locatie en de effecten zien er ook goed uit.

Verder zeer clichématig en erg langdradig, zwak acteerwerk ook.

avatar van mrklm

mrklm

Jack Harris [Jason Isaacs] heeft een vulkaaneiland waarop een aantal jaren geleden een uitbarsting plaatsvond omgebouwd tot een toeristische attractie want, zo redeneert hij, nu duurt het nog honderden jaren voor er een nieuwe uitbarsting plaatsvindt. Meng Li [Hannah Quinlivan], wiens moeder [Alice Rietveld] omkwam bij die uitbarsting en die de ramp zelf ternauwernood overleefde, behoort tot de wetenschappers die concluderen dat de vulkaan opnieuw op uitbarsten staat. Rip-off van Jurassic Park met als special bonus elk cliché uit de uitgemolken rampenfilms van Irvin Winkler. Van originaliteit is geen enkele sprake en de special effects zijn naar de

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Chinese rampenfilm in de Hollywood stijl maar hij doet het echt niet onder voor zijn Amerikaanse soortgenoten.

Het is verre van briljant maar wel vermakelijk binnen het genre, ondanks de gebruikelijke overdrijving en de banale familiedrama's. In eentje daarvan zag ik de bekende Engelse acteur Jason Isaacs spelen, die hier de rol heeft van een leidinggevende van een attractiepark wat aan de rand van de vulkaan gebouwd is.

Naar mijn mening was het acteertalent wat we rond zagen lopen in de film iets onder de maat maar ik vermoed dat men dat door middel van de actie, die vanaf het eerste half uur vrijwel non-stop is, uit het zicht probeerde te trekken.

Als men niet te kieskeurig is, houdt deze film de kijker(s) wel bezig.

Gelukkig voor de makers van dit soort films is er tegenwoordig CGI want zoals ik al noemde is er veel mogelijk wat in de werkelijke wereld niet haalbaar is. Daarom adviseer ik de film te starten met de spreekwoordelijke "korrel zout" binnen handbereik.

Ik heb de originele film gezien zonder nasynchronisatie, dus in de Chinese en Engelse taal.

Voor de liefhebber van dit genre raad ik de film aan, genoeg actie en spanning.

Een 6+

avatar van panax

panax

spannend genoeg

mooie special effects

landrover defender niet kapot te krijgen

leek soms nagesynchroniseerd

maar goeie film !!

kreeg wel steeds een jurrasicpark gevoel bij het zien van de beelden van de jungle en bezoekerslift

leuke aftiteling !!

avatar van Frankie Boy

Frankie Boy

Een aziatische rampenfilm volgens hollywood recept, maar wat voor eentje.

Zeer vermakelijk, spannend ook, er wordt goed geacteerd en alles wordt uit de kast gehaald om hier een goede rampenfilm van te maken en dat is mijns insziens prima gelukt.

Over the top allemaal, maar wat maakt het uit.

Absoluut een aanrader.