• 9.373.095 stemmen

Geregisseerd door: Jay Dahl

Met onder meer: Amy Groening

Plot Halloween Party

"Get haunted."

De beste vriendin van studente Grace sterft onder mysterieuze omstandigheden. Grace wil de zaak tot op de bodem uitzoeken en schakelt de hulp in van de jonge IT-specialist Spencer. De twee ontdekken dat het studentenhuis vroeger een hospice was en dat er stervende mensen verzorgd werden. Daarna vallen Grace en Spencer ten prooi aan sinistere entiteiten.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Spencer aka Special

AmazingPP

Vreselijk slechte film. Punt. 0,5*

avatar van Phantasm

Phantasm

Triest dat zulke slecht horrors worden gemaakt en het einde sloeg al helemaal nergens op.

avatar van boschenaaross

boschenaaross

wat een bout film

avatar van Shadowed

Shadowed

Zeeffilm.

Daarmee bedoel ik dat het je geheugen tot een zeef laat transformeren. Het zeeft er eigenlijk voor 95% doorheen. Ik verdenk menig kijker er dan ook van dat hij of zij deze film na een weekje weer helemaal kwijt is. Wat er nog bij zal blijven is hoogstwaarschijnlijk dat een kwaadaardig videospel hier centraal staat, en daar bouwt de film dan ook op.

Niet dat de film overigens slecht is. Halloween Party is geen topper binnen het genre maar het verloop is lekker luchtig en het acteerwerk voor de verandering niet ver onder de middelmaat. Het concept is vrij simpel maar best leuk gevonden. Een computersite vraagt je om je grootste angst. Diegene die de vraag niet op tijd beantwoordt sterft zeer binnenkort, al lijkt de film die lijn zelf een beetje te negeren na enige tijd.

Spannend is het niet helaas, maar het voordeel is dat de film best luchtig omspringt met wat het heeft. De verschillende angsten die ook behoorlijk creatief zijn bedacht (een ijscoman, hoe kom je er op) weten te vermaken en aangezien de film niet te lang duurt weet het entertainend van begin tot eind te blijven. Tussen de bagger is deze film nog een best verdienstelijk geheel.

Halloween komt ook wel degelijk over al is de sfeer niet geweldig uitgediept. Het zou er meer moeite voor kunnen doen, maar de basis staat er in ieder geval. Dat is een goed begin. Dialogen zijn behoorlijk slecht verder en de karikaturen alles behalve vernieuwend, maar de personages zijn zoals ik eerder had benoemd helemaal niet zo beroerd geacteerd als je zou denken. Het is vooral het gebrek aan ruimte dat doet lijken alsof de film geen goed acteerwerk heeft, maar ik vond het best prima.

De film gebruikt zijn luchtigheid en idee om zijn stapje naar het einde te maken. Kwalitatief nog steeds onvoldoende echter. Daarvoor is het allemaal niet spannend of sfeervol genoeg, waardoor het zich niet echt bij de middelmaat van een dergelijke Halloween-Horror kan voegen. Wel is het net aan vermakelijk genoeg voor een ruime onvoldoende. Het is in ieder geval beter dan de genadeklap, toch?

avatar van joolstein

joolstein

Bij deze vraag ik me eigen toch af...keek ik wel dezelfde film als de rest van de kijkers? Want de waardering op IDMB lijkt me een betere indicatie dan degene op MM. Een horrorfilm die zijn verhaal begint met een Halloween-horror meme. Of was het een virus? Misschien zelfs iets bovennatuurlijks? Misschien was het ze alle drie? Oké de kern van dit verhaal is misschien niet nieuw maar een goed gedocumenteerde geschiedenis en een rijk achtergrondverhaal over al het demonische reilen en zeilen, maakte van deze film toch een leuk tijdverdrijf. Zoals wel vaker bij low-budget projecten, is het met speciale effecten ietwat mager. Maar de moordpartijen zijn redelijk adequaat in beeld gebracht, als je geen al te schokkende zaken verwacht. De hoofdrolspelers zijn een leuk duo Grace en Spencer genaamd. Hoewel geen van beide er jong genoeg uitziet om universiteitsstudent te zijn, is de dialoog die ze krijgen snel en pittig en ze hebben een geweldige chemie. Jammer was het dat in de finale wegens het budget gekozen wordt voor een soort found footage maar heel hinderlijk was het niet! Ondanks wat kleine gebreken was dit een charmante kleine film die met zijn uitgangspunt leidt tot creatieve angsten, een slim achtergrondverhaal en een verrassend leuke film.

avatar van slam1975

slam1975

Best een leuke onderhoudende horror. Ik ging blanco erin en was toch blij verrast. Deed me een beetje denken aan Fear.dot.com in het begin.

Er zat echt wel een goed verhaal in. Duurde alleen iets te lang. Maar hij is best vermakelijk.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Rampzalige lowbudget film. Niks spannend en geen enkele kill te zien. Vreselijk geacteerd ook.