• 9.372.316 stemmen

Jingi Naki Tatakai (1973)

Misdaad | 99 minuten

Genre: Misdaad

Alternatieve titels: The Yakuza Papers / Battles without Honor and Humanity / War without a Code / 仁義なき戦い

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Kinji Fukasaku

Met onder meer: Bunta Sugawara en Hiroki Matsukata

Gesproken taal: Japans

Plot Jingi Naki Tatakai

Na de Tweede Wereldoorlog is Hiroshima een complete chaos geworden, en ondanks de controle van Amerikaanse troepen wordt de stad volledig beheerst door diverse Yakuza-bende's. Eén hiervan is die van de machtige 'Godfather' Yamamoru, die de meedogenloze Hirono Shozo in dienst neemt. Shozo lijkt de enige te zijn die nog volgens de traditionele Yakuza code leeft.

Shozo Hirono

Akiko Shinjo

Okubo Kenichi

avatar van bennie jolink

bennie jolink

De eerste film in een reeks van 5. Je moet de reeks eigenlijk helemaal zien, omdat de karakters en de omstandigheden waarbinnen ze hun yakuza praktijken uitvoeren zich gaandeweg steeds meer ontwikkelen. Het verhaal komt niet goed tot zijn recht als je "slechts" 1 film uit de reeks kijkt.

avatar van Onslaught

Onslaught

Zeer goeie Yakuza film.

Verhaal en thema zijn zeer interessant. Personages zijn indrukwekkend, maar waren moeilijk te volgen of te begrijpen. Ik had nogal moeite de verschillende personages uit elkaar te halen en/of er een naam aan te kopelen.

Muziek is ook top, zoals een must is bij misdaad films. Ook de scenes waren verassend goed. Zo wordt je getrakteerd op een paar mooie shoot-outs en spat het bloed je om de oren.

Ik ben benieuwd hoe de overige delen zullen zijn alleen staan deze helaas nog niet op de site.

avatar van Koert

Koert

Degelijke Yakuza-film. De film begint interessant in een na-oorlogs Japan. Personages worden geïntroduceerd (zelfs met de naam in beeld) en de actie komt langzaam op gang. Wanneer het grote geweld echt losbarst wordt echter duidelijk dat de personages nog wel een aantal keer met naam en toenaam genoemd hadden mogen worden. Ik vond het verhaal halverwege totaal niet meer te volgen. De een na de ander wordt afgeknald en meerdere families mengen zich in het bendegeweld. Misschien dat het gewoon moeilijk is voor ons westerlingen, misschien dat het wel een prachtige afspiegeling is van de chaos die destijds ook daadwerkelijk in Japan heerste... duidelijk wordt de film er in ieder geval niet van.

Gelukkig heeft dit eerste deel van The Yakuza Papers nog wel genoeg te bieden. Een sfeervolle setting, bloederige shoot-outs en coole personages. Misschien maar snel de rest van de serie kijken om wat meer vertrouwd te raken met de personages. Dan kan ik dit deel wellicht ook beter waardering bij een herziening.

Voor nu, 3.0*

avatar van Wouter

Is deze ergens fatsoenlijk op dvd?

Wellicht zelfs een dvd-box?

avatar van Ramon K

Ramon K

Op regio 1 te verkrijgen. Hele mooie box!

avatar van kinjutsu

kinjutsu

Wil binnenkort gaan beginnen met deze serie. Ik post hier even een overzicht, voor het overzicht.

Fukasaku's originele 5 werken:

1. Jingi Naki Tatakai (1973)

2. Jingi Naki Tatakai: Dairi Senso (1973)

3. Jingi Naki Tatakai: Hiroshima Shito Hen (1973)

4. Jingi Naki Tatakai: Chojo Sakusen (1974)

5. Jingi Naki Tatakai: Kanketsu Hen (1974)

Fukasaku's nieuwe serie:

1. Shin Jingi Naki Tatakai (1974)

2. Shin Jingi Naki Tatakai: Kumicho no Kubi (1975) - NOG TOEVOEGEN !!

3. Shin Jingi Naki Tatakai: Kumicho Saigo no Hi (1976) - NOG TOEVOEGEN !!

Werk van andere regisseurs:

1. Sono Go no Jingi Naki Tatakai (1979) - NOG TOEVOEGEN !!

2. Shin Jingi Naki Tatakai (2000)

3. Shin Jingi Naki Tatakai/Bousatsu (2002) - NOG TOEVOEGEN !!

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Ik ben benieuwd of je er makkelijk doorheen komt. Ze zijn allemaal identiek en erg druk, rommelig en leiden al snel tot desinteresse. Alleen het tempo en de rechttoe-rechtaan portrettering blijven steeds overeind. Bij de DVD zit een hele uitklapbare wie-is-wie/organogram. Anders is er helemaal geen touw meer aan vast te knopen.

Ik heb beduidend meer plezier beleefd aan de op zoch zelf staande yakuza-films van Fukasaku.

avatar van kinjutsu

kinjutsu

Los van het feit dat ik zo ook graag wil zien, post ik dit ook om even wat mensen te stimuleren om de ontbrekende delen toe te voegen...

Mochizuki Rokuro schreef:

Welke raad je aan?

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Ik vreesde al zoiets - je bent zelf zo lekker bezig.

Nihon Boryoku-dan: Kumicho (1969) heb ik hoog staan (een echte vroege) en deze: Jingi no Hakaba (1975)

avatar van Basto

Basto

• 11931 berichten

Inmiddels is de hele reeks verschenen in een nu uitverkochte blu ray box van Arrow, maar in de huidige sale zijn wel alle 5 delen los te koop (voor weinig)

10TH ANNIVERSARY SALE - arrowfilms.com

avatar van Flavio

Flavio

Leuk om eens een oude Fukasaku te zien. Diens Battle Royale maakte veel indruk toen ik die voor het eerst zag (al was het vervolg misschien wel de slechtste film die ik heb gezien- maar dat valt de zoon aan te rekenen). Deze yakuza-film heeft een nogal warrig plot, de introducties verschaffen nauwelijks helderheid, maar het is stijlvol gefilmd en ik bleef de hele film wel geëntertaind. Alle ingrediënten van een misdaad-epos komen zo'n beetje voorbij, maar het gaat allemaal zo snel dat het ook wel erg vluchtig blijft.

Ik weet nog niet of ik de hele reeks hoef te zien als het vooral meer van hetzelfde is. Vraag me sowieso af of je wel echt de personages leert kennen met een dergelijke bodycount, van alle bendeleden overleven slechts drie man dit eerste deel als ik goed geteld heb.