• 9.373.692 stemmen

Geregisseerd door: Rachel Lee Goldenberg

Met onder meer: Haley Lu Richardson, Barbie Ferreira en Sugar Lyn Beard

• HBO Max Bekijk via HBO Max

Plot Unpregnant

"She's a Type A without a Plan B."

De ambitieuze middelbare scholier Veronica uit Missouri droomt ervan deel te nemen aan de Ivy League sportcompetitie. Deze plannen komen in het gedrang wanneer ze ongepland zwanger wordt. Omdat ze geen hulp moet verwachten van haar vriendje, vriendinnen of familie wendt ze zich tot de enige persoon die wellicht geen oordeel klaarstaan heeft: haar voormalige beste vriendin Bailey. Met haar auto trekken ze naar een abortuskliniek in New Mexico.

avatar van BBarbie

BBarbie

Een komische roadmovie over een tiener, die vergezeld door een vroegere vriendin, bijna half Amerika moet doorkruisen om een abortus te ondergaan, een avontuurlijke, hectische onderneming. Het onwaarschijnlijke verhaal focust vooral op de grillige relatie tussen de twee jonge meiden, die in veel opzichten elkaars tegenpolen zijn.

De enthousiaste protagonisten maken er een vermakelijke film van. Geen topper, maar best aangenaam voor een keer.

avatar van Bammetje

Bammetje

Tja, met mijn 3,5 zit ik wat hoog. What can I say, ik houd van dit soort films. Guilty

avatar van scorsese

Aardige film waarin een tienermeisje een vriendin om hulp vraagt als ze een abortus wil regelen. Een wat voorspelbare roadmovie met genoeg leuke situaties, waarbij de film het wat meer op een komedie gooit. Hierdoor komen de personages niet altijd even geloofwaardig over. De film kijkt wel gemakkelijk weg en de twee vermakelijke personages worden ook met genoeg enthousiasme neergezet door Haley Lu Richardson en Barbie Ferreira. Met gemak 3.0 sterren.

avatar van rep_robert

Unpregnant is een kleine en lekker luchtige roadtrip film waarin twee tegenpolen die vroeger elkaars beste vriendin waren, maar door de middelbare school uit elkaar gegroeid zijn, weer dichter naar elkaar toe komen. In de basis niks bijzonders en de film zelf is ook nergens shocking. Maar het heeft wel een hart. De twee dames hebben een goede chemie met elkaar en ze verzanden van de ene in de andere leuke en vaak ook gekke situaties. Het is met dit soort films vaak wel lastig om een goede balans te vinden tussen het komische en serieuze aspect. En soms gaat het net iets over de grens van too much komedie, omdat de rest van de film hier eigenlijk niet om vraagt. Vooral dat anti-abortus echtpaartje is als je het met de rest van de film vergelijkt net even too much. En hetzelfde geldt ook voor het stalkerige vriendje.

Het zijn kleine dingetjes die de kijkervaring niet minder maken, maar er wel voor zorgen dat het voor mij vooral een fijn tussendoortje is geworden.

avatar van mikey

mikey

pro choice tienerkomedie waarin zelfs de gehele procedure wordt uitgelegd. Best bizar te zien maar schijnbaar nodig in usa.