• 9.378.190 stemmen

Met onder meer: Lucas Van den Eynde, Gene Bervoets en Elke Van Mello

Gesproken taal: Nederlands

• meJane Bekijk via meJane

Plot Cruise Control

Het zit Serge Gabriëls als filmregisseur de laatste jaren niet mee. Gelukkig krijgt Serge onverwacht de unieke kans om zijn levensdroom te realiseren: het maken van een liefdesfilm. Samen met zijn trouwe medewerkers, de sexy actrice Bianca en zijn boezemvriend Bob Kets, stelt hij een uitgelezen cast en crew samen. Maar al snel volgt een hallucinante ervaring met erg ingrijpende gevolgen. Niets schijnt nog te lukken, en de zenuwen van de regisseur en zijn team worden zwaar op de proef gesteld.

avatar van Marvel2020

Marvel2020

De eerste Vlaamse film sinds corona.

We hebben al betere Vlaamse films gehad, maar deze kan er wel nog door.

Genre is Komedie maar soms is het ver te zoeken de komedie. Af en toe wel een saai stuk in de film die maar 84 min duurt.

2 andere personen maar in de zaal, dus deze film zal waarschijnlijk weer niet veel volk trekken....

België heeft weer nood aan een echte TOP Vlaamse film....

avatar van Batman2001

Batman2001

TOP film = Nee.

Leuk om naar te kijken = Ja.

Komedie zit er in maar ook niet zoveel, had meer gemogen voor mij, maar wel ontspannend om naar te kijken.

avatar van HorrorFan007

HorrorFan007

Leuke film JA, Op en top Vlaamse cinema JA.

Luchtige hap JA

De Nieuwe Vlaamse Prijzen pakker NEE

Kort samengevat een leuke luchtige film om naar te kijken met een top cast. Je moet wel houden van de humor want deze humor is à la Fc de Kampioenen, luchtig en kinderlijk maar desniettemin vermakelijk.

Als je een leuke avond in de cinema wilt zeker kijken.

Maar als je op je geld zit zou ik wachten tot deze op Tv komt.

Al bij al leuk 3,5

avatar van engelse

engelse

Grote Vlaamse film met Grote Vlaamse Acteurs die Grote Vlaamse acteurs spelen. En daarnaast Grote Vlaamse Acteurs die Crew van de Grote Vlaamse film spelen.

Indien dit de enige Vlaamse film is, gemaakt in 2020, dan is dit zeker de Beste Vlaamse Film van coronajaar 2020.

Of zoals gezegd in deze grootse prent: “Les copains d’abord”.

avatar van schumacher

schumacher

Mja, toch niet echt iets voor mij.

Ik ben kampioenen fan Horrorfan007 maar dan wel de serie, de films vond ik nooit echt top.

En deze film tja.... saai, weinig humor, dat int zwembad vondk effe leuk maar voor de rest tja....

Er zijn geen goeie Vlaamse films meer.

Alhoewel, dienen horror film Yummy vond ik wel nog leuk.

avatar van stratmans

stratmans

matige film, ondanks veel talent pover resultaat, Lucas van den eynde deed het wel goed

Simpel geschreven film (wat niet per sé slecht is). Komedie was soms ver te zoeken, maar dat is een smaakdingetje denk ik.

Opzich vind ik de film een beetje een verwaterde versie van Wes Anderson's 'The Life Aquatic with Steve Zissou'. Dit toont zich niet enkel in de verhaallijn, die een heel gelijkaardig verhaal beschrijft. Maar ook in hoe de film geregisseerd is. Voorbeelden hiervan zijn: symmetrische talking head shots waar de spreker recht in de camera kijkt en Lange lineaire Camerabewegingen.

Ik ga niet claimen dat de regisseerstijl van Anderson volledig overgenomen blijkt, maar wat 'geïnspireerd door' moet zijn lijkt toch eerder op 'nagedaan van'.

avatar van Toontje G

Toontje G

Als je naar de cast kijkt verwacht je een aardige film. Helaas halverwege gestopt.

avatar van dalma

dalma

Toontje G schreef:

Heb zelfs de helft niet gehaald ...

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Ik vond het heel pijnlijk en ongemakkelijk om naar te kijken. De humor werkt echt totaal niet. Binnen half uur ook afgezet.