• 9.369.458 stemmen

Met onder meer: Nicolas Anelka en Omar Sy

Gesproken taal: Frans, Engels, Portugees, Spaans en Duits

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Anelka: L'Incompris

Nicolas Anelka is een Franse en controversiële oud-voetballer, die veel in de media is verschenen. De Franse bond stuurde Anelka weg van het WK na een aantal denigrerende opmerkingen. In deze documentaire volgt Franck Nataf hem in zijn dagelijks leven. Tevens neemt de film de kijker mee langs 40 jaar uit het leven van Anelka. Daar komt druk bij kijken, geld, business, verraad, relaties en haat.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van ASroma

ASroma

Leuk om te zien, vermakelijk. Maar als je altijd met alles en iedereen een conflict hebt dan is het goed voor wat meer zelfreflectie. Dat ontbreekt in de docu. Wat ik ook apart vind is dat zijn 2e periode bij PSG wordt overgeslagen en even een korte vermelding "lastig 1,5 jaar krijgt" Desalniettemin, prima docu.

avatar van Elchapo

Elchapo

• 1925 stemmen

Prima docu over 'killerspits' anelka die ondanks zijn soms moeilijke karakter toch écht als 1 van de beste spitsen uit de voetbalhistorie gezien mag worden......3.5 stars.

avatar van Edgar Davids

Edgar Davids

Het is jammer dat er enkel mensen aan het woord kwamen die bij wijze van 'aan de kant van Anelka' stonden, waardoor wat kritische blikken op zijn soms moeilijk te begrijpen acties ontbreken. Vooral de beelden van zijn goals zijn vermakelijk. Niet echt de moeite waard om nog eens te bekijken.

avatar van MarkFish

MarkFish

Vermakelijk, maar geeft een wat eenzijdig beeld van een van de beste spitsen van zijn generatie. Zeker niet een van de beste spitsen aller tijden, zoals her en der valt te lezen in reacties. Dat had hij misschien kunnen worden als hij langer bij Arsenal had gespeeld en zich door had ontwikkeld onder de vleugels van Arsene Wenger. Maar hij vond het 'tijd voor een grotere club'. Vind de man zelf wat tegenstrijdig. Het ene moment geeft hij blijk van zelfreflectie, maar toch lijkt hij niet helemaal te kunnen of willen inzien dat zijn enorme persoonlijkheid een nog mooiere carriere in de weg heeft gestaan.

De documentaire was zonder meer sterker geweest als de keuzes en het gedrag van Anelka kritischer waren benaderd. Enerzijds door tegenstanders aan het woord te laten, maar het had ook gekund door meer door te vragen. Bijvoorbeeld bij Wenger, die aangeeft dat Anelka niet het optimale uit zijn carriere heeft gehaald. Dan had ik van Wenger willen weten, waarom dat volgens hem niet gelukt is... Lag dat aan Anelka of aan al die clubs? Ik weet het antwoord wel, maar dat had ook aan bod moeten komen.