• 9.372.440 stemmen

The Butterfly Circus (2009)

Geregisseerd door: Joshua Weigel

Met onder meer: Eduardo Verástegui, Nick Vujicic en Doug Jones

Plot The Butterfly Circus

Een beroemde circusgroep reist door het verwoeste Amerikaanse landschap op het hoogtepunt van de Grote Depressie en onderweg fleuren ze de mensen op met hun shows. Tijdens hun reizen ontdekken ze een man zonder ledematen in een carnavalsshow. Door deze ontmoeting begint de man hoop te krijgen in tegenstelling tot alles waarin hij ooit heeft geloofd.

avatar van joostus

joostus

In Film > Overige films > The Butterfly Circus (2009):

Deze film uit 2009 was voor mij tot voor kort helemaal niet bekend. Hij is dan helaas ook te kort (23 min) om op Moviemeter te staan. Maar ook kom ik de film niet tegen op het forum van Moviemeter. Ik vind echt dat deze film bekender moet worden. Als de film op Moviemeter zou staan, dan zou hij echt goed beoordeelt worden.

De film heeft ook al verschillende awards gewonnen. Zoals:

- bij verschillende film festivals 'Best Short Film Award'

- de regiseur 'Joshua Weigel' heeft de allereerste Clint Eastwood Filmmaker Award gewonnen.

- Nick Vujicic, een man zonder armen en benen die eigenlijk helemaal geen acteur is, heeft een 'Best Actor Award gewonnen'

Ik vind de film fantastisch.

Ook is de film geniaal geregiseerd... met de juiste muziek op de juiste momenten, de juiste acteurs, heel goed acteerwerk, de juiste woorden op de juiste momenten, goed bedachte scenes enzovoort..

De film word beschreven als 'a little film with a big message'.

Je kan de film gewoon gratis bekijken op hun website:

Short Film | The Butterfly Circus - thebutterflycircus.com

avatar van horizons

horizons

Inderdaad mooie film. Gister gezien.

avatar van yogi

yogi

Goede film met eenposieve boodschap

avatar van yogi

yogi

Positieve boodschap dus..

avatar van Maximo

Maximo

Ben benieuwd! Voeg hem toe aan mijn watchlist

avatar van Movsin

Movsin

Bij de eerste aanblik dacht ik dat het trucage was zoals het nog wel in kermistenten voorkwam. Maar neen het is werkelijk een zwaar gehandicapte man die de rol vertolkt.

Je voelt je zeker niet bepaald gemakkelijk bij de scène op de rotsen en in het water maar het is een schitterende en aandoenlijke opname in de film. Wederzijds vriendschap en waardering doorheen alle taboes zijn hier de winnaars.

Te vermelden alleszins is ook de knappe manier waarop de depressie-jaren in de States wordt ingevuld.