• 10.518 nieuwsartikelen
 • 161.612 films
 • 10.092 series
 • 29.640 seizoenen
 • 613.065 acteurs
 • 192.846 gebruikers
 • 8.961.430 stemmen
Avatar
 
banner banner

The Auschwitz Report (2021)

Drama / Historisch | 94 minuten
3,11 203 stemmen

Genre: Drama / Historisch

Speelduur: 94 minuten

Alternatieve titels: The Report / Správa - The Report Movie

Oorsprong: Slowakije / Tsjechië / Polen / Duitsland

Geregisseerd door: Peter Bebjak

Met onder meer: Noël Czuczor, Peter Ondrejička en Jan Nedbal

IMDb beoordeling: 6,6 (2.790)

Gesproken taal: Slowaaks en Engels

 • On Demand:

 • Pathé Thuis Bekijk via Pathé Thuis
 • iTunes Bekijk via iTunes
 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • meJane Niet beschikbaar op meJane

Plot The Auschwitz Report

"They escaped hell... and now they must prove it"

Waargebeurd verhaal van Freddy en Walter, twee jonge Slowaakse joden, die in 1942 naar Auschwitz werden gedeporteerd. Op 10 april 1944, na een nauwgezette planning en met de hulp en de veerkracht van hun medegevangenen, weten ze te ontsnappen. Terwijl de gevangenen die ze hebben achtergelaten, moedig standhouden tegen de nazi-officieren, worden de twee mannen gedreven door de hoop dat hun bewijs levens kan redden. Uitgemergeld en gekwetst banen ze zich een weg door de bergen terug naar Slowakije.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Externe links

Social Media

Video's en trailers

Reviews & comments


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van stevebravo

stevebravo

 • 161 berichten
 • 133 stemmen

De aftiteling vind ik ronduit smakeloos en pervers. Door huidige politici in context te brengen met de gruwelen van de genocide.

Welke zieke geest bedenkt zoiets?


avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

 • 8098 berichten
 • 4607 stemmen

Degelijke film over de concentratiekampen, maar ik zag er al betere, meer intensere. Ik kreeg de hele film het gevoel dat men niet in staat was om deze gebeurtenissen te belichten via een film. Men had moeite om de juiste klemtonen te leggen waardoor het in zijn geheel wat tekortschoot. De film wordt opgedeeld in drie delen waarbij het eerste gedeelte een impressie moest geven van het kamp. Vervolgens heb je de ontsnapping en de vlucht om dan tenslotte de briefing aan de geallieerden. Geen enkele van de drie 'fasen' maakte echt indruk op mij. Niet slecht allemaal, maar zeker ook niet onuitwisbaar. Beter had men 1 of 2 fasen uitgebouwd met meer diepgang en achtergrond, bvb rond de achterliggende dilemma's bij de geallieerden, de nog wachtende transporten uit onder meer Boedapest die op weg waren naar Auschwitz, .... De film zou vervolgens meer beklijfd hebben. Nu is het toch eerder oppervlakkig.

Goh, en om het over die aftiteling te hebben. Niet zo'n geweldige insteek moet ik zeggen. Het doet meer kwaad dan goed en ondermijnt in mijn ogen wat de boodschap die getracht werd te brengen de voorgaande 90 minuten. Dit was niet het moment noch de plaats om deze politieke boodschap te uiten.


avatar van U96

U96

 • 731 berichten
 • 762 stemmen

het eerste half uur waar de holocaust gruwel niet ontbreekt is de film best goed gemaakt zelfs met veel zorg voor details voor sfeer en decor, na dit half uur word de film nogal traag en naar het einde word de film jammer genoeg saai , jammer,... had er toch meer van verwacht, geen snijdende spanning of actie, het ontbreekt de film ook aan diepgang je hebt geen feeling met de hoofdpersonages je komt heel weinig te weten wie ze zijn, echt jammer het had de film echt een heel stuk beter gemaakt, het verhaal word ook veel te snel verteld alles word met brokken en stukken weer gegeven, en wat je in de aftiteling ziet en hoort, sluit ik me volledig aan bij wat Fisico hier boven zegt...


avatar van bjerik76

bjerik76

 • 2196 berichten
 • 1620 stemmen

een film over hoe het "leven" was in een concentratiekamp.

Zeer realistisch gefilmd met de gruwels, en setting.

( heb ook een aantal kamp films gezien, wat te netjes / braaf was gefilmd, terwijl het er toch veel heftiger geweest moest zijn.

Raar dit een goede film te noemen en hoog te beoordelen vanwege de waargebeurde gruwels.

De film richt zich meer op het kamp dan de ontsnapping zelf , en het verloop daarna met de 2 hoofdpersonen.

( eigenlijk ziet je ook meer de achterblijvers dan de hoofdpersonages)

Ik had wel graag ook op het eind wat foto's van de echte helden gezien op het eind, en meer info over hun leven wat duurde tot 1988 en 2006. maar daar word niks over vermeld meer.


avatar van Rubie2208

Rubie2208

 • 282 berichten
 • 269 stemmen

Wel een goeie verfilming over het leven van een concentratie kamp en de ontsnapping hiervan. Het was niet hoogstaand , maar verder integreert dit mij wel altijd.

Ik heb al vele films gezien over concentratie kampen die meer indruk maakte op mij , ‘maar dit was echt niet verkeerd .

Acteer werk en beelden waren prima . Vooral de hufterige Duitser deed het zeer goed , waardoor je hem echt ging haten tijdens de film.

Prima film, maar niet buitengewoon vond ik zelf .


avatar van Lennovich

Lennovich

 • 1 berichten
 • 0 stemmen

De aftiteling toont gewoon aan dat we nog steeds uit het zelfde gaatje tappen...haat en rascisme tegen andere religies,volkeren,... Kortom dat we nog niks geleerd hebben...


avatar van Kondoro

Kondoro

 • 10635 berichten
 • 2462 stemmen

Zoals ik In de eerdere berichten al lees was ik best benieuwd naar deze film. Ik kan films omtrent WO2 altijd erg waarderen, en zeker dit soort kampfilms weten mij altijd ontzettend te interesseren. Wellicht komt dat ook meer omdat de filmindustrie echt parels af heeft geleverd over dit onderwerp, waar eigenlijk je mond constant op van bleef staan. Ik merkte dat men dat ook in deze film hebben geprobeerd, wat niet altijd even belovend uit zijn jas kwam zetten nee sterker nog, de film weet op sommige momenten helemaal niet te overtuigen, is spanningsloos op veel momenten en de verhaallijn gaat kriskras door elkaar heen, waardoor je als kijker soms te veel moet omschakelen wat er nou daadwerkelijk gebeurt en dat zorgde ervoor dat ik zeker bij het laatste half uur niet meer exact wist waar het nou over ging.

Dat de film zijn erge gebeurtenissen heeft valt zeker niet te missen, er zijn hele erge dingen te zien maar, toch vond ik dat de film zichzelf in de weg zit tijdens deze scenes. Waar de film juist ons als kijkers misschien wat meer had kunnen imponeren wordt het allemaal niet heel bijzonder in kaart gebracht. De film verteld overigens ook veel omtrent het kamp maar, ik als kijker was meer in de weer voor de ontsnapping die eigenlijk daadwerkelijk maar dertig minuten heeft geduurd van de hele film. Voor de rest focust de film zichzelf voornamelijk over het kamp, en de gruwelijke gedachten van de Duitsers, wat overigens wel heel goed in kaart is gebracht en dit waren toch wel personages die je echt kon haten in deze hele film.

Voor de rest heb ik wel eens heftigere films gezien, en nee dat is geen must-have want het is altijd erg om te zien hoe men destijds moest leven maar, de film kon me niet altijd even goed pakken omdat de spanning te vaak wegviel of soms zelfs helemaal niet aanwezig was. Het einde vond ik ook niet heel denderend namelijk, daar kakte de film volledig in.

Dus helaas is de film me iets meer tegen gevallen dan wat ik had gehoopt, er hing ongetwijfeld een vervelende sfeer en de film was echt niet prachtig om aan te zien maar, buiten de beelden om wist het verhaal me gewoon niet genoeg te boeien en had het in mijn ogen wellicht nog wat spannender gemogen, daar waar ik eigenlijk mijn concentratie snel verloor voor de film.


avatar van cales77

cales77

 • 462 berichten
 • 2320 stemmen

Had wel wat langer mogen duren, ging opeens wel geel snel allemaal. Desondanks zag het er prima uit en gaf het een goed beeld van alle gruwelen


avatar van Peter Pan

Peter Pan

 • 240 berichten
 • 554 stemmen

"Ik ontsnapte uit Auschwitz" van Rudolf Vrba.
Het beste boek wat ik ooit gelezen heb...!

De film omschrijving op Netflix deed mij direct denken aan dat meesterwerk, maar kijkend naar de speelduur kon dit nooit de film zijn.
Maar door mijn grote interesse in deze geschiedenis ben ik de film zeker gaan kijken, slecht zijn deze films die gebaseerd zijn op "waargebeurde" feiten nooit en ook nu niet.

Bij het zien van de eerste scènes, was direct duidelijk dat dit weldegelijk de film van het boek was, wat goed!
Maar per direct ook een teleurstelling.

De film begint ineens, daar waar het boek al enige hoofdstukken voor dat punt heeft gehad, dat is heel erg jammer.
Ook gebeurd alles gewoon, zonder enige uitleg, en dat is echt kwalijk, want beide is een behoorlijk gemis.

Waar de film begint zitten de mannen vrijwel direct onder de pallets verstopt, maar er wordt totaal geen aandacht geschonken aan het smeden van het plan, het grote verschil tussen Auschwitz I, Auschwitz II Birkenau, het "hoezo daar onder de pallets", het waarom van het spul uit het flesje wat er even snel overheen gegooid wordt en ook lijken ze daar vrij veilig en is de hond en de Duitser die langs loopt slechts een passage. Het meest kwalijke is nog dat er niet wordt uitgelegd waarom ze er 3 dagen onder blijven voordat ze vluchten. Tevens miste ik een patrouille de ze onderweg moesten lossen.

Ook leek het vervolg, ondanks de slijtage slag en wonden die ze opliepen, vrij gemakkelijk, om het daarna het af te raffellen richting de de bekendmaking van hun verhaal.

Ondanks dit is de film zeker niet slecht, er wordt goed geacteerd en alles wordt ook met een zekere duisternis, goed in beeld gebracht.
Alleen wanneer je het boek gelezen hebt merk je de grote gebreken direct op terwijl de film je wel weer het boek doet herleven.

Uiteindelijk veel te weinig speelduur en te veel essentiële dingen weggelaten, maar wel goed!

7,5
3,5*


avatar van Boneka

Boneka

 • 2353 berichten
 • 1254 stemmen

Peter Pan schreef:
"Ik ontsnapte uit Auschwitz" van Rudolf Vrba.
Het beste boek wat ik ooit gelezen heb...!

De film omschrijving op Netflix deed mij direct denken aan dat meesterwerk, maar kijkend naar de speelduur kon dit nooit de film zijn.
Maar door mijn grote interesse in deze geschiedenis ben ik de film zeker gaan kijken, slecht zijn deze films die gebaseerd zijn op "waargebeurde" feiten nooit en ook nu niet.

Bij het zien van de eerste scènes, was direct duidelijk dat dit weldegelijk de film van het boek was, wat goed!
Maar per direct ook een teleurstelling.

De film begint ineens, daar waar het boek al enige hoofdstukken voor dat punt heeft gehad, dat is heel erg jammer.
Ook gebeurd alles gewoon, zonder enige uitleg, en dat is echt kwalijk, want beide is een behoorlijk gemis.

Waar de film begint zitten de mannen vrijwel direct onder de pallets verstopt, maar er wordt totaal geen aandacht geschonken aan het smeden van het plan, het grote verschil tussen Auschwitz I, Auschwitz II Birkenau, het "hoezo daar onder de pallets", het waarom van het spul uit het flesje wat er even snel overheen gegooid wordt en ook lijken ze daar vrij veilig en is de hond en de Duitser die langs loopt slechts een passage. Het meest kwalijke is nog dat er niet wordt uitgelegd waarom ze er 3 dagen onder blijven voordat ze vluchten. Tevens miste ik een patrouille de ze onderweg moesten lossen.

Ook leek het vervolg, ondanks de slijtage slag en wonden die ze opliepen, vrij gemakkelijk, om het daarna het af te raffellen richting de de bekendmaking van hun verhaal.

Ondanks dit is de film zeker niet slecht, er wordt goed geacteerd en alles wordt ook met een zekere duisternis, goed in beeld gebracht.
Alleen wanneer je het boek gelezen hebt merk je de grote gebreken direct op terwijl de film je wel weer het boek doet herleven.

Uiteindelijk veel te weinig speelduur en te veel essentiële dingen weggelaten, maar wel goed!

7,5
3,5*


Eens dit viel mij ook al zo op.


avatar van Boneka

Boneka

 • 2353 berichten
 • 1254 stemmen

Mijn buurman hierboven (Peter Pan) beschrijft precies wat het probleem is van deze slecht uitgewerkte film die in details zeker ook goed is als we kijken naar de Duitsers, de taal en acteerprestaties. Maar het verhaal is best wel rommelig opgebouwd. Men begint de film waarvan je denkt heb ik niet iets al gemist? De hele opbouw naar de ontsnapping toe is vrijwel weggelaten. Pijnlijk!! Daarbij is ook volstrekt onduidelijk waarom de twee drie dagen onder de pallets zitten Dit alles had best uitgelegd kunnen worden. Misschien met een voice over, maar er was genoeg ruimte op dit op voorhand uit te leggen. Zodoende weet ik het nog steeds niet en moet ik ernaar gissen. Ook het stuk met die Duitser in het bos is zo'n vreemd stukje. Zo zit de film best in onbalans en dat is best jammer. De speelduur is ook maar een kleine 1.5 uur. Was het budget op, of was de regisseur zo slecht? Hoe dan ook erg verfijnd is The Auswitz Report niet. Okay dan is verder de ontsnapping wel aardig, maar hij beklijft eigenlijk nergens. Ook mist de film zo nu en dan vaart en dat is best vreemd in zo'n relatief korte speelduur. Het eind is zoals meerderen hier zeggen teleurstellend slecht uitgewerkt. Jammer maar hier had echt veel meer ingezeten.

Beeld en geluid zijn verder prima verzorgd. Ook grappig dat de camera soms diagonaal staat of op zijn kop al drijft men hier soms wel iets in door.

Film 3.0
Beeld 4.5
Geluid 4.5


avatar van Peter Pan

Peter Pan

 • 240 berichten
 • 554 stemmen

Boneka schreef:

Zodoende weet ik het nog steeds niet en moet ik ernaar gissen

Ik begrijp hieruit dat je het boek niet gelezen hebt.

Zelfs als je niet van boeken lezen houd, lees dit boek!

Alles wordt heel makkelijk, leesbaar beschreven, heel gedetailleerd enorm spannend en aangrijpend.

Meteen vanaf het begin en na afloop is alles duidelijk en hoef je nergens meer naar te gissen.

Ook zal het direct opvallen dat je in de film inderdaad wat gemist hebt, een behoorlijk groot stuk zelfs!

Het is lang geleden dat ik het boek gelezen heb, maar voor mijn gevoel begint de film halverwege.

Het boek vertelt je alles over de mannen, het hoe en waarom, de voorbereiding en wat ze hebben meegemaakt nog voordat ze überhaupt in Birkenau 3 dagen onder de pallets zaten. Eigenlijk het meest essentiële uit het verhaal.

Als aangegeven de film is best goed, maar zelfs zonder het boek merk je dat er zaken niet kloppen en dat is heel jammer. Als het verhaal compleet verfilmd zou zijn, denk ik zelfs dat dit een van de allerbeste in zijn genre had kunnen zijn met een 5*, maar helaas.


avatar van Boneka

Boneka

 • 2353 berichten
 • 1254 stemmen

Peter Pan schreef:

(quote)

Ik begrijp hieruit dat je het boek niet gelezen hebt.

Zelfs als je niet van boeken lezen houd, lees dit boek!

Alles wordt heel makkelijk, leesbaar beschreven, heel gedetailleerd enorm spannend en aangrijpend.

Meteen vanaf het begin en na afloop is alles duidelijk en hoef je nergens meer naar te gissen.

Ook zal het direct opvallen dat je in de film inderdaad wat gemist hebt, een behoorlijk groot stuk zelfs!

Het is lang geleden dat ik het boek gelezen heb, maar voor mijn gevoel begint de film halverwege.

Het boek vertelt je alles over de mannen, het hoe en waarom, de voorbereiding en wat ze hebben meegemaakt nog voordat ze überhaupt in Birkenau 3 dagen onder de pallets zaten. Eigenlijk het meest essentiële uit het verhaal.

Als aangegeven de film is best goed, maar zelfs zonder het boek merk je dat er zaken niet kloppen en dat is heel jammer. Als het verhaal compleet verfilmd zou zijn, denk ik zelfs dat dit een van de allerbeste in zijn genre had kunnen zijn met een 5*, maar helaas.

Nee ben geen boekenlezer maar miste in het begin wel een groot voorstuk. Alsof je zomaar in een voorstelling binnenvalt na een kwartier. Heel vreemd bij deze film. Maar goed misschien moet ik het boek een keer lezen. Mijn collega komt uit Tjechie. Die kent sowieso veel historie uit die tijd.


avatar van jpgleiden

jpgleiden

 • 49 berichten
 • 153 stemmen

De aftiteling was onnodig om te vergelijken, ster minder.


avatar van AmazingPP

AmazingPP

 • 2461 berichten
 • 1808 stemmen

Ik vond dit een indrukwekkende film. En dat juist omdat hij zo minimalistisch het verhaal vertelt. Ik had wel het boek gelezen, maar de eerste hoofdstukken in het boek zijn eigenlijk meer de voorbereidingen naar de ontsnapping, voor zover ik me het kan herinneren (ik lees heel veel). De beelden van deze film spreken voor zich. Naar het einde toe had de film iets langer mogen duren, maar misschien is het eigenlijk ook wel goed zo. De teksten die je hoort bij de aftiteling vond gedurfd, want in feite is er nog steeds weinig veranderd qua racisme. Zelfs heer Wilders komt aan het woord met zijn loze kreten. Vier sterren.