Alone (2020)
Geregisseerd door: John Hyams
Met onder meer: Jules Willcox, Marc Menchaca en Anthony Heald
Gesproken taal: Engels, Duits en Frans
Plot Alone
"What are you running from?"
Jessica trekt weg uit de stad. Ze wil elders een nieuw leven opbouwen. Er wordt haar echter geen rust gegund als ze door een vreemde man wordt lastig gevallen. Omdat ze alleen is, wordt de situatie gevaarlijker dan dat ze in eerste instantie had gedacht.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Kijk op meJane
Catherine (stemrol)
Little Girl (stemrol)
911 Operator (stemrol)
mcdaktari
Deze film heb ik wel zin in. Oké het is niks vernieuwends maar volgens mij is het wel een spannende film wat ik er zo van zag. Ik wacht in ieder geval op deze film.
mcdaktari
Net dan eindelijk gezien. De originele Zweedse film Försvunnen (2011) waarvan joolstein zei dat dit de remake is ken ik volgens mij niet, maar Alone vond ik een hele spannende thriller. Er zitten echt scene's in waarbij je op het puntje van je stoel zit, en dan is het een geslaagde thriller vind ik.
Ik weet niet of jij joolstein deze film al gezien hebt en wat je er van vond, maar ik vond hem super goed. Ik ga toch eens kijken of ik de Zweedse versie niet kan vinden want ik ben heel benieuwd of die net zo goed is of beter. Als je van dit genre houd, dan is dit zeker een aanrader.
anoniempje28
Een standaard horrorfilmpje , een engerd die een vrouw ontvoerd , totaal niks bijzonders
joolstein
Ik weet niet of jij joolstein deze film al gezien hebt en wat je er van vond, maar ik vond hem super goed..
Moet eerlijk bekennen dat ik beide films niet heb gezien maar ik kwam het tegen op het net en zodoende deelde ik dit!
Tetterovic
Een 12 in een dozijn filmpie, maar kijkt toch lekker weg, je blijft in elk geval gekluisterd. 3***
Een genre kruising tussen horror en thriller, wel met enige spanning maar zonder schrik momenten.
Pazmaster
Simpel en vrij standaard, maar toch vermakelijk. De cast speelt redelijk en het af en toe best een beetje spannend. Een kleine voldoende.
Moviegooner
Geweldige simpel low budget thriller/horror met sterk acteerwerk van zowel de protagonist als de antagonist. De regie is wat mij betreft wat de film zo goed en anders maakt dan deze type films. Hij weet van de omgeving een personage te maken. Het gekraak, de shots en kaders zijn orgineel en facinerend. Scenario is sterk, verhaal onvoorspelbaar, muziek is orgineel en past perfect bij de spanning. Eén van de beste films van het jaar zonder twijfel
schumacher
Voor een b-film viel die nog redelijk mee.
Had eerder 75-80 min moeten duren.
AniSter
Prima en op sommige momenten spannend filmpje. Mooie setting, goede cast en tamelijk nadrukkelijke geluidsfragmenten zoals de klappen die uitgedeeld worden. Jammer dat zo'n verhaal abrupt afgebroken wordt. Scoort voor mij net iets hoger dan soortgelijke films.
UmbraVitae
Eerder zwak thrillertje, die mijn inziens ook veel té lang duurt en echt niet de spanning haalt die m'n hoopt te krijgen, integendeel, redelijk slappe hap, zelfs richting ondermaats. Ook zeer middelmatig acteerwerk en eigenlijk povere bad guy en een slachtoffer dat nooit sympathie/medelijden opwekt. Dat dit dan zo positief onthaald wordt door de fameuze "filmcritici" zegt msschn meer over hen dan de film zelf. Ach leuk voor 1 keer en dat is uiterst positieve benadering, om een dood moment op te vullen, niet meer, niet minder, next pls, liefst met wat meer spanning.
AmazingPP
Ik vond dit wel een fijn filmpje. Lekker spannend en je wilt toch weten hoe het gaat aflopen, al is dat ook wel weer een beetje voorspelbaar. Maar ach, dat mocht de pret niet drukken. 3,5 *
Angelo2
Standaard maar vermakelijk filmpje. Acteerwerk is dik in orde en de mooie locaties zorgen voor de nodige sfeer. Heel speciaal was het verder allemaal niet en bepaalde keuzes van de hoofdrolspeelster zorgde soms wat voor irritatie. Een 6
marsie
Beklemmende thriller, hebben we al vaker gezien, maar dit is één van de betere. Meid wordt ontvoerd en probeert in de bosrijke omgeving haar vrijheid te vinden....
Shinobi
"I just think you should've stayed home."
Blijkbaar een remake.
Om een nieuwe start te maken en oud leed achter haar te laten besluit Jessica zich terug te trekken uit de grote stad. In eerste instantie lijkt de trip goed te verlopen, maar na het ontmoeten van een vage man neemt het gebeuren een nare wending aan. Plots moet ze vechten voor haar leven in de wildernis.
Dit gegeven lijk je al eerder gezien te hebben en tot op een bepaalde hoogte is dat zo. Desondanks werd ik verrast door de uitwerking. Door het verhaal te verdelen in verscheidene hoofdstukken blijft er wat te raden over. Daarbij is het verfrissend om te zien dat de protagoniste daadwerkelijke slimme keuzes maakt om uit handen te blijven van haar ontvoerder.
Er wordt gespeeld met de bosrijke omgeving; de weersomstandigheden zorgen weer voor andere uitdagingen. Door deze ongure situatie prima in beeld te brengen, wordt de sfeer versterkt. Het helpt ook dat Jules Willcox en Marc Menchaca hun personages gedegen neerzetten. Stiekem had ik alleen wel verwacht dat Jessica nog oog in oog zou komen te staan met wat gevaarlijke dieren.
Al met al is 'Alone' een aardige thriller voor tussendoor.
Kleine 3,0 sterren.
rondh
Goede thriller, geen horror zoals sommige zeiden. Veel spannende momenten. Mooie beelden, goed geluid waardoor het allemaal nog beter word. Film is zeker niet origineel, maar is wel 1 van de betere in zijn soort.
rondh
MASTEROFTHEPUPPETS
MASTEROFTHEPUPPETS
"I just think you should've stayed home." s
Blijkbaar een remake.
Al met al is 'Alone' een aardige thriller voor tussendoor.
Kleine 3,0 sterren.
Verrast in de uitwerking?
Slimme keuzes?
De hoofdstukken helpen?
De personages worden gedegen neergezet?
Ik denk dat je wat gedronken of gerookt hebt tijdens deze film...
Waku
Alleen maar één en al voorspelbaarheid..
Dialoog met een ontvoerder en psychopaat?
Waku
Vermakelijke thriller.
Je weet wat je ongeveer wel kan verwachten en alle cliches zijn wel zo'n beetje aanwezig.
Toch weet de film wel goed de aandacht vast te houden.
Met name het kat en muis spel in de bossen zijn behalve goed gefilmd ook spannend in beeld gebracht..
3*/3.5*
Redelijke film waarin een vrouw onderweg in haar auto wordt lastig gevallen door een andere weggebruiker. Een niet bepaald originele opzet van een kat en muis spelletje dat ook best wat dreigender gebracht mocht worden. Desalniettemin kijkt het gemakkelijk weg vanwege de mooie omgeving en de personages die niet al te domme acties uithalen. Een kleine 3.0 sterren.
Spannend opgebouwde, goedgemaakte thriller waarin een vrouw op doorreis langzaam maar zeker wordt opgejaagd door een ogenschijnlijk vriendelijke automobilist. Door de beperkte cast en het grotendeels ontbreken van dialogen dreigt de film soms een beetje saai te worden, maar de twee hoofdrolspelers zijn gelukkig goed genoeg om dit voldoende te compenseren.
Noodless
Leuke spannende thriller die in verschillende laagjes ( tussentitels ) wordt opgebouwd naar een boeiende climax. Eerst heb je het deel van het verhaal dat zich afspeelt op de weg dat niet zomaar uitgaat van de domheid van het hoofdpersonage. Integendeel zelfs. Misschien wel het sterkste gedeelte van de film. Het hoofdpersonage wordt gespeeld door een zeer overtuigende Jules Willcox. Haar tegenstrever is ook goed op dreef. Het tweede gedeelte is de rivier en dan weet je eigenlijk al genoeg. Vanaf het derde deel met de regen en nacht wordt het minder, vooral de scène met de boom is redelijk ver gezocht en totaal ongeloofwaardig gezien het feit dat de ontvoerder haar daar terug verwacht en dan ook nog met een auto. Hoe kan hij dat nu weten? De laatste scène van de strijd in open ruimte wordt goed uitgewerkt en heeft wel iets. 7/10
Mariovane
Ik vond dit een hele goede thriller die me zo nu en dan op het puntje van m'n stoel liet zitten. Aanrader!

schenkowiets
Half puntje extra voor de mooie omgeving,maar ik vond het maar slapjes allemaal en totaal niet spannend.
DjFrankie
Aardige revenge film in een geweldige omgeving, gelukkig niet zo’n film waar iemand lang opgesloten zit.
Drifter
Alleen maar één en al voorspelbaarheid..
Bedankt voor deze correcte beschrijving.
Daarnaast overdreven dramatisch geacteerd en hangt het van 100% onwaarschijnlijkheden aan elkaar. Begin van het verhaal komt nergens terug aan het eind. Misschien als het 15 minuten had geduurd was de score iets hoger.
filmkul
Aardig vermakelijke thriller. Het verhaal is niet erg origineel en is ook niet altijd even logisch. Maar als je dat links laat liggen heb je een redelijke thriller te pakken. De vaart zit er goed in en er is continue spanning met een aantal bijna zenuwslopende scènes. Het acteerwerk is voldoende. Beide hoofdrolspelers houden zich aardige staande in de leegte van de natuur. Visueel ziet de film er goed uit. Zeker niet slecht. 3.0/3.5

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

Vanaf vandaag kijk je op Netflix naar de misdaadserie 'Animal Kingdom'