• 9.374.245 stemmen

Miss Fisher & the Crypt of Tears (2020)

Avontuur / Mystery | 101 minuten

Genre: Avontuur / Mystery

Oorsprong: Australië

Geregisseerd door: Tony Tilse

Met onder meer: Essie Davis, Ashleigh Cummings en Daniel Lapaine

Plot Miss Fisher & the Crypt of Tears

"So glamorous it's criminal."

Palestina, 1929. Phryne Fisher slaagt erin het jonge Bedoeïenen-meisje Shirin Abbas te bevrijden van haar onrechtmatige gevangenschap in Jeruzalem. Dat gebeurt niet zonder moeilijkheden. Daarna begint ze een mysterie te ontrafelen over kostbare smaragden, oude vloeken en de waarheid achter de verdachte verdwijning van Shirins vergeten stam.

Phryne Fisher

Sheikh Kahlil Abbas

Shirin's Mother

avatar van Luudje10

Luudje10

Matig filmpje met een vrouwelijke Indiana Jones. Slechte trucages en een simpel verhaaltje. Wat ik niet begrijp dat je een speelgoed treintje gebruikt. Dat ziet toch iedereen met een beetje HD tv.

Niet bioscoopwaardig. Acteurs proberen er nog van alles uit te halen en dat is een pluspunt

avatar van joolstein

joolstein

Het plezier wat je aan deze film beleeft wordt bepaald door of je een fan bent van de Australische televisieserie Miss Fisher's Murder Mysteries of niet. Zij is een stijlvolle moderne aristocratische privédetective in Melbourne in de jaren twintig. Deze film heeft als achtergrond het door de Britten gecontroleerde Palestina, waar Miss Fisher het mysterie van een bloedbad onder een Bedoeïenen-stam probeert te ontrafelen. Vanaf de eerste opening roept de film de sfeer op van de klassieke avonturenfilm uit jaren '30 en '40. (inclusief de beroemde film-kus aan het einde) Deze film over Miss Fisher werkt goed als een soort kruisbestuiving tussen Indiana Jones en James Bond. Ze bezit een stijlvolle kledingkast, is onverschrokken en bedreven in verschillende mannelijke dingen. De film zelf stijgt niet echt boven de serie uit maar doordat dit uitstapje naar het grote scherm, gedeeltelijk werd gefinancierd door de fans, is het wel precies waar die fans om vroegen. Het is ook de reden dat sommige effecten wat goedkoop (wat ze natuurlijk ook zijn) overkwamen maar voor de fans was dit een vermakelijk whodunnit-avontuur.

avatar van Dutchfan

Dutchfan

Na de succesvolle TVserie" Miss Fishers Murder mysteries", was het lang stil rond detective Phryne Fisher ,maar na een paar jaar kwam ze toch een vervolg met deze film "Miss Fisher & the Crypt of Tears"

De film viel niet echt in de smaak bij critici en fans van de serie.

Als fan van de serie vond ik zelf de film best goed, alhoewel het verhaal af en toen niet helemaal duidelijk was.

Daarnaast miste de serie 2 geliefde hoofdfiguren : Dott en Hugh, die slechts een paar seconden te zien waren op het begin van de film.

avatar van thunderball

thunderball

Deze vanmiddag zitten kijken op BBC FIrst.

Aardige, sfeervolle avonturenfilm met charmante, bijdehante dame in hoofdrol.

Film doet meer denken aan TV serie, dan echte speelfilm. Dit werd nog eens versterkt doordat ze de film in twee delen, incl. tussendoor aftiteling en wederom begintitels, hadden gesplitst.

Was even in de war, omdat ik de afgelopen weken naar een serie met bijna dezelfde titel had zitten kijken, maar dan zich afspelend in de jaren '60, maar dat bleek "Miss Fisher's New Murder Mysteries" te zijn.

De originele serie, die zich in de jaren '20 van de vorige eeuw afspeelde, kende ik nog niet.

Het verhaal was verder amusant en hier en daar redelijk spannend met een leuke hoofdrolspeelster.

In ieder geval genoeg vermaak voor op een druilige winterse zondagmiddag.

Een zeventje, ofwel 3,5 ster.