• 9.372.301 stemmen

Secret Society of Second Born Royals (2020)

Sciencefiction / Fantasy | 99 minuten

Genre: Sciencefiction / Fantasy

Alternatieve titel: Secret Society of Second-Born Royals

Geregisseerd door: Anna Mastro

Met onder meer: Skylar Astin, Élodie Yung en Greg Bryk

Gesproken taal: Engels, Duits en Spaans

• Disney+ Bekijk via Disney+

Plot Secret Society of Second Born Royals

"Born to defend. They just have to learn how."

Sam is een opstandige prinses die op de tweede plaats staat in lijn voor de troon van het koninkrijk Illyria. Net op het moment dat Sams desinteresse in de koninklijke manier van leven een hoogtepunt bereikt, is ze verbluft om te horen dat ze superkrachten heeft en bij een geheim genootschap hoort.

Princess Eleanor

Professor James Morrow

Inmate 34

avatar van schumacher

schumacher

Het is een tienerfilmpje.

Kon er nog net mee door, niks speciaals of hoogstaands.

avatar van Drifter

Drifter

Leuke film, beetje genre Harry Potter en dan anders. Heb me wel vermaakt.

avatar van knuppel ihhh

knuppel ihhh

Duidelijk een film voor de jongere onder ons. Veilige Disney film met het goede en kwade…. spoiler alert…. het goede overwint.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Slecht hoor, zelfs voor een Disney film. Een dom verhaaltje en zwak acteerwerk met slappe dialogen. Ik ben nooit een Disney liefhebber geweest maar dit is toch wel de slechtste Disney die ik heb gezien. Don't waste your time on this one!

avatar van moviebrielen

moviebrielen

Leuke film.

avatar van filmkul

filmkul

Aardige fantasy film voor de jeugd. Het verhaal is best aardig, maar wel typisch Disney. De uitwerking is ook voldoende maar verrast nergens. De vertrouwde paden worden bewandeld. Goed vs kwaad, omgaan met tegenslag etc, typisch Disney. Maar op zich niet storend, want dit weet je van te voren. De vaart zit er goed in en de film bevat redelijk wat actie. De aankleding is goed en visueel ziet de film er aardig uit met redelijke special effects. Het acteerwerk is matigjes. 3.0

avatar van Shadowed

Shadowed

Ach.

Disney is een productiebedrijf dat af en toe hele duren projecten aflevert, en soms juist ook uiterst goedkope projecten. Deze film behoort duidelijk tot de tweede categorie, want er zit maar weinig in deze film dat echt groots of duur oogt. Eerder een snel opgenomen film om snel wat opkomend talent te showcasen, maar niet veel meer.

Het jammere daarvan is dat de film best wel een leuk concept in handen heeft. Dat het geen nieuwe superkrachten kan verzinnen neem ik de film niet kwalijk (Marvel en DC hebben die hoop allang weggenomen), maar de variatie aan krachten kan ik altijd waarderen. Beetje jammer alleen dat de tieners de krachten door middel van één enkele sequentie al door hebben. Rommelig.

Het blijft qua rommeligheid niet alleen bij dat stuk. Het constant weigeren van verrassing en complexiteit zorgt voor een veilige film die toch plotgaten weet te hebben. Motieven ontbreken regelmatig, maar de film neemt ook qua hoeveelheid aan personages iets te veel hoop op z'n vork. Het is niet doenbaar om al die onzin in een film van 99 minuten te plaatsen, en ook hier dus niet.

Verder gaat het allemaal nogal haastig en snel. Alles moet er zo vlug mogelijk doorheen lijkt het. Laat iedereen even acteren, geef iedereen een sentimentele scene en dan snel door naar de volgende fase. Ontwikkeling tussen personages wordt wel aangeraakt maar nooit op ingegaan. Wel zorgelijk voor een film die deels drijft op de ontwikkeling tussen de karakters.

Toch is het best vermakelijk en de speelduur niet onnodig lang, eigenlijk te kort. De aardige hoeveelheid aan actiescenes zorgen ervoor dat de film nooit echt sleept en dat kan ik zeker waarderen. Saai is het gelukkig nergens en compleet ongestructureerd evenmin, maar niettemin had het een betere scriptschrijver en verloop nodig. Niet dat dat Disney veel uitmaakt, maar dan hoeven we het als publiek ook zeker niet te slikken.

avatar van soom

soom

To learn to succeed, you must first learn to fail.

Wauw, da's heel diepzinnig, mooi gezegd.

Skylar Astin is natuurlijk een dropperig snoepje, niet meer en niet minder. Oogstrelend is het woord waar ik naar zoek..

Disney heeft natuurlijk wel een zeker patent op dit soort op-zich-niets-aan-de-hand-films. Van prachtige piraten tot aan Tuck Everlasting. Bombastische rotzooi, met een vleugje van alles. En heel politiek correct aan de randjes, bijna alsof het niet opvalt als je er niet op let.

avatar van boemboem27

boemboem27

inderdaad echt een tiener-Disneyfilmpje.

aardig maar daar is ook alles gezegd.

voor de ouderen zal het natuurlijk allemaal dus kinderachtig zijn.

dus behoor je niet tot die "tienergroep" kun je 'm beter later liggen.