• 9.378.647 stemmen

Geregisseerd door: Mark Williams

Met onder meer: Liam Neeson, Kate Walsh en Jai Courtney

Releasedatum: 8 oktober 2020

Plot Honest Thief

"Never steal a man's second chance."

Tom Carter heeft door middel van zijn loopbaan als bankrover carrière gemaakt. Hier komt verandering in wanneer hij de liefde van zijn leven ontmoet: Annie. Zij werkt als receptioniste bij de opslagfaciliteit waar Tom gestolen geld heeft opgeborgen. Al snel vallen ze voor elkaar, maar dat is niet genoeg voor Tom die zijn naam wil zuiveren. Hij besluit zichzelf aan te geven en het geld in te leveren. Maar dan wordt de zaak aan een corrupte FBI-agent overgedragen. Opeens valt Toms plan in duigen.

Annie Wilkins

John Nivens

Samuel Baker

Boss Mike (onvermeld)

Hotel Valet

Bomb Squad Specialist

avatar van appleman

appleman

Wat een tenenkrommend slechte film. Liam Neeson is steeds meer een grommend typetje van Jim Carey geworden.

avatar van Johnny007

Johnny007

Verschrikkelijk lui geschreven verhaal.

Carter had 1001 mogelijkheden om dit op te lossen zonder geweld. Bijvoorbeeld, loop bij de fbi naar binnen met de 3 miljoen en probeer een deal te sluiten met de 6 miljoen.

Zo kan ik nog wel verder gaan. Zelde een zo'n lui geschreven verhaal in een film gezien. Waardeloos

avatar van DSZ86

DSZ86

Niks bijzonders, maar hij keek lekker weg. Korte speelduur, dus het verveelde geen moment. Vond het beter dan ik had verwacht na het lezen van de comments hier.

Flutverhaal dus flutfilm. 500% ongeloofwaardig

avatar van cor1946

cor1946

Geen topper maar hij kijk lekker weg i.p.v die flut tv tegenwoordig. Ben een fan van Liam. Hij kan beter. Gewoon verstand op nul en kijken.

avatar van wouds601

wouds601

Meestal prik je bij dit soort films wel wat door bepaalde ongeloofwaardige dingen heen. Omdat het tempo dan lekker hoog ligt en de actie maakt het goed. Maar de ene na de andere scène ging nergens over. Liam is altijd wel prettig te kijken. En naar het einde toe ging het wat beter. Net aan een voldoende voor mij. 2,5*

avatar van AveMaria

AveMaria

Liam Neeson trekt mij altijd. Prima acteur ook al lijken de films met hem wel op elkaar. In deze film speelt hij de schurk die eigenlijk de good guy wil zijn. De chemie met Kate Walsh is geweldig, wat de film extra leuk maakt. Gewoon lekker kijken. Prima vermaak.

avatar van Peter Pan

Peter Pan

Gewoon weer een lekkere actiefilm van Neesson.

(Stukken beter dan z'n laatste: Cold Pursuit)

Een film zoals je van hem gewend bent, veel actie, genoeg spanning en zijn eeuwige rust.

Wel wordt het duidelijk dat ook Neeson een stukje ouder wordt, waardoor het "echte knokken" niet meer in beeld wordt gebracht, maar door de prima opnames en de juiste actie is daar eigenlijk ook geen verlangen naar.

Een klein minpuntje was toch wel de speelduur en het tempo. Een hoog tempo kan prettig zijn, maar te hoog gaat echt ten kosten van het verhaal en de spanning.

De gebeurtenissen volgden elkaar te snel op, waardoor er eigenlijk minder ruimte was voor flinke spanning en een grote plot twist, terwijl het verhaal genoeg opties bied om het verder uit te bouwen.

Wellicht had ook een iets ruimere intro ook wat meer personage gegeven aan het karakter.

Nu moest je het doen met een flits van een bankkluis kraak en een verhaal dat hij dit al jaren deed en de FBI hem ook al jaren zocht. Iets wat wel duidelijk was, maar wat niet echt in beeld is gebracht.

Neeson speelt wel als vanouds sterk en geloofwaardig en er is voldoende actie voor een lekkere film.

Met iets meer aandacht, als boven aangegeven had deze film nog wel hoger gescoord, maar als nog een ruime voldoende.

7,5

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Honest Thief begint met het meest ridicule uitgangspunt in de filmgeschiedenis. Een bankrover wil zijn gestolen buit teruggeven en is bereid om hier een paar jaar voor te zitten.

Je voelt natuurlijk op je klompen aan dat dit bij de dienstdoende FBI-agenten het allerslechtste naar boven brengt. We maken kennis met vier agenten: de leidinggevende (Robert Patrick) met zijn hulpje, en een jongere agent (Jai Courtney) en zijn hulpje.

Met amper 10 minuten op de klok wist ik al te voorspellen wat hun rol in de film zou zijn.

Good cop, bad cop, dead cop en cop met wroeging.

Desalniettemin betrapte ik me na een half uur op enig ongemak. Het leek wel een soort spanning die ik voelde. Was zielloos Liam Neeson actievehikel numero 3908345 dan zowaar spannend? Ja, best wel een beetje. Ondanks de vreselijke voorspelbaarheid is het zeker geen slechte film.

Je gaat je wel afvragen hoe Liam Neeson het eigenlijk ooit tot actieheld heeft geschopt. Van Oskar Schindler tot die huisvader in Love Actually, ik kan me niet herinneren dat hij voor Taken ooit iets qua actie heeft gedaan.

Maar die legendarische film uit 2009 lanceerde hem tot een soort Noord-Ierse Stallone. Geen spieren en hangende mondhoek, maar een haakneus en een ijzige kalmte.

Ik snap wel dat hij de laatste jaren de ene actieflick na de andere eruit perst, want als je goed naar zijn gelaat kijkt zullen zijn actie-strapatsen op zeer korte termijn buitengewoon ongeloofwaardig worden.

Opvallend: op de poster hebben ze werkelijk alles in Photoshop uit de kast gehaald om hem wat jonger te laten lijken (belachelijk).

Anyway, prima kijkvoer, 3 sterren.

avatar van The Oceanic Six

Captain Pervert schreef:

Hij had wel rollen in Batman Begins en Star Wars. Maar je hebt gelijk, hij was wel plots uit het niets een actieheld. Wel een hele geslaagde, want ik vind hem erg tof.

avatar van starbright boy

Liam Neeson was een beetje op zijn retour, nam voor de verandering een actierol in aan in de mid-budgetfilm Taken (hij had niet een overweldigende keuze op dat moment) en die film was een onverwacht grote hit en verdiende zijn budget zo'n tien keer terug. Gevolg: Neeson kreeg allerlei actie-aanbiedingen en koos ervoor om daarop in te gaan.

avatar van Rudy6

Rudy6

Wat mij betreft: Laat je niet misleiden door onnodig kritische reacties hier en beoordeel de film zelf door 'm te bekijken. Ik wed dat de meerderheid zich uitstekend zal vermaken. Ik vond het een toffe film om gezien te hebben.

avatar van The Oceanic Six

Rudy6 schreef:

Alsof jouw 4,5* niet ver van het gemiddelde af ligt hier. De film is zeker niet beroerd, maar zeker ook geen meesterwerk in het genre die je jouw score geeft. Ik denk dat Honest Thief genoeg kijkers trekt, aangezien Neeson een publiekslieveling is en volgens mij staat dit nu toch ook gewoon op Netflix?

avatar van Rudy6

Rudy6

The Oceanic Six schreef:

Mee eens.

avatar van Rodger

Rodger

Net een voldoende.. vond het meer een romantische actie film..

En te voorspelbaar..

2.5 **

avatar van rondh

rondh

Prima film. Verhaal is erg simpel, en niet geloofwaardig. Maar de actie in de film is ok. Maakt veel goed

Liam speelt een beetje op de automatische piloot.

Gewoon een lekkere wegkijker...

Je moet er niet teveel van verwachten

avatar van Moviegooner

Moviegooner

Wat een doodsaaie slechte flim was dit. Dan heb ik nog liever Taken 3 dat.was niet hoe je een actie flim moet maken: een schande voor de actie genre maar er gebeurde genoeg om het nog net kijkbaar te maken. HT heeft niks helemaal niks. 1 ster voor de hond

avatar van Witt

Witt

Wanneer je verstand op 0 staat dan is dit filmpje wel tot het einde vol te houden. Het sloeg allemaal nergens op en ik vraag me af waarom deze film in vredesnaam is gemaakt.

avatar van Jaakjaak

Jaakjaak

Altijd goed de films met Liam.

avatar van DragQueen

DragQueen

Een weinig bijzondere maar toch fijn wegkijkende film, met een prima hoofdrol van de op routine draaiende Liam Neeson. Qua verhaal en actie zal de film de originaliteitsprijs vast niet winnen, maar desondanks was het een hapklaar filmpje. 3 Sterren.

avatar van Boneka

Boneka

Prima film die misschien wel een andere titel verdiende. "When a man loves a Woman" en hij is best nog origineel ook, want ik ken geen films waarin dieven het geld weer willen teruggeven, omdat ze hun vrouw van hun leven hebben gevonden. Geloofwaardig of niet ik vond The Honest Thief best leuk om naar te kijken en bij vlagen ook nog heel spannend. Vond alleen dat zijn lief wel erg snel genezen was zonder ook maar een schrammetje te zien. Maar goed ik heb me zeker niet verveeld en ja beter dan Cold Pursuit.

Film 3.5

Beeld 4.5 BD

Geluid 4.5

avatar van Phantasm

Phantasm

Redelijke actiefilm waar ik wel wat meer van had verwacht.

Flutverhaal dus flutfilm. 500% ongeloofwaardig

Dus jij hebt de verwachting naar een actiefilm te kijken, en aan het eind je af te vragen of het allemaal waar was. Soms wordt er bij een film vooraf vermeld dat het een waargebeurd verhaal is, omdat anders niemand het gelooft. Noem me verder eens een paar actiefilms op waarvan je echt het geloof hebt dat het waar was, maar waar je tot je verbazing erachter kwam dat het verhaal bedacht was?

davey400 schreef:

Wat slecht dit zeg. Afgezet na 3 kwartier.

Toen trok ik het niet meer.

Ook geen score dus; gelukkig maar.

Je moet ook niet gaan zitten trekken bij dit soort films!!

JanLo schreef:

Suf verhaal , suffe film. Ik ben niet de enige die dat vindt...lees: Appleman , johnny007, rodger...Moviegooner., Witt.....nog meer??

frans123 schreef:

Daar had ik het ook niet over, maar ik vroeg om een actiefilm waarvan je echt het idee had dat het verhaal waar was. Ik weet zeker dat je daar geen antwoord op hebt. Verfilmde waargebeurde verhalen worden juist verfilmd omdat het verhaal zo ongeloofwaardig is. Geeft ook niet, er is namelijk een hele kudde die dit soort woorden gebruikt. Ik reageer dus op het woord (on)geloofwaaardigheid, want dat je de film suf vind, daar reageer ik niet op..

JanLo schreef:

Is goed hoor knul............(On) geloofwaardig of niet...het is een flutfilm, met een flutverhaal en een flutacteur.

frans123 schreef:

Je komt er zo 123 niet uit Fransje!

JanLo schreef:

Je komt er zo 123 niet uit Fransje!

Je maakt je wel erg druk over mijn mening...dank je, te veel eer.

frans123 schreef:

Je maakt je wel erg druk over mijn mening...dank je, te veel eer.