• 9.369.466 stemmen

Genre: Horror

Geregisseerd door: Andrew Mecham en Matthew Whedon

Met onder meer: Addy Miller, Elizabeth Birkner en Jan Broberg

Plot Behind You

"Blood makes you family."

Twee jonge zussen moeten intrekken bij hun tante. Ze ontdekken dat alle spiegels in het huis bedekt of verborgen zijn. Als een van hen een spiegel in de kelder tegenkomt, laat ze onbewust een kwaadaardige demon vrij die hun moeder en hun tante jaren al vreselijke nachtmerries bezorgt. De hel breekt meteen los.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

12 in een dozijnfilm. Uiterst middelmatig "spookfilmpje" dat helemaal niet duister is, slechte "duiveluitdrijving"ook. Dit is zo'n film die ik automatisch wel kijk, maar waarbij toch redelijk snel duidelijk is dat ik nr een flauw iets aan het kijken ben, waar m'n horror op plakt, maar bever dat fijne gevoel heb. Slaapverwekkend. Een 4/10, meer zit er niet in.

Niet best.

Dat het wat ordinair knip- en plakwerk is, is op zich niet eens zo'n heel groot probleem. Mensen die in welke vorm dat ook in een nieuw huis intrekken, dat levert uiteindelijk altijd een zelfde soort horrorfilm op. Het is nu eenmaal eigen aan puur genrewerk dat er qua opzet en verloop niet zo héél veel originaliteit verwacht wordt.

Het draait om de uitvoering, maar net daarin faalt deze film redelijk hard. Acteerwerk is nogal irritant (vooral omdat de toon van de film ook nogal serieus is en de acteurs er echt niks van bakken), de horror voelt eerder lui en getelefoneerd aan en ook de geest zelf ziet er maar belachelijk uit. De twee regisseurs slagen er gewoon niet in om de broodnodige sfeer te scheppen, waardoor er eigenlijk niks echt werkt.

En dan duren 85 minuten nog best lang, want wat heeft een film als deze verder nog te bieden. Een degelijke locatie en hier en daar een streepje sfeervolle verlichting. Maar het redt de film in z'n geheel niet jammer genoeg. Eentje die je best kan skippen, of je moest écht geen horrorvoer meer hebben liggen. Niet best.

avatar van André Borgeld

André Borgeld

Redelijk creepy, mooie omgeving oud huis, alleen het verhaal daar schort wat aan.
Necromancy is heel iets anders dan een geest uitdrijven. Als je 15 jaar onderzoek hebt gedaan en je bent nog niet op een uitdrijving gekomen dan weet ik het ook niet meer.

avatar van blackwolves

blackwolves

niet om te roepen gelijk ze op youtube hun reviews plaatsen

had er wel wat meer van verwacht

avatar van Shadowed

Shadowed

Oninteressant griezelproject met een belachelijk concept en vervelende personages. De verhoudingen tussen de kinderen en de volwassenen worden door regisseursduo Andrew Mecham en Matthew Whedon ongeloofwaardig neergezet en van enige spanning is ook zeker geen sprake. Met een titel als Behind You zou je dat wel denken, maar uiteindelijk gebeurt er amper wat en rennen de personages voornamelijk weg van bedreigingen die allesbehalve intimiderend overkomen. Het verloop zal menig kijker dan waarschijnlijk binnen een mum van tijd weer zijn vergeten.