• 9.175.966 stemmen

Geregisseerd door: Marco D'Amore

Met onder meer: Marco D'Amore, Salvatore Esposito en Nello Mascia

Gesproken taal: Italiaans

Plot L'Immortale

Prequel film van de Italiaanse misdaadserie Gomorra. Als Ciro di Marzio, bijgenaamd L'Immortale ('de Onsterfelijke') de dood dan toch in de ogen kijkt, komen de herinneringen als vanzelf boven. Hij denkt terug aan zijn jeugd en jonge jaren in Napels en aan zijn eerste wapenfeiten als lid van de Camorra.

avatar van Crook

Crook

Leuk, zo'n extra aflevering! Moet ook zo bekeken worden, dit is in niet een film die los gezien kan worden van de serie.

avatar van ILDIB

ILDIB

De wereld bestaat vooral uit mensen die zomaar ergens op een cinematografisch mooie plek wat stoer staan te wachten zonder doel verder.

Ciro kan echt niet acteren. Geforceerde bocht wel om ciro tot leven te wekken. Hoe kan die gozer nog leven nadat je behalve te zijn beschoten ook is verdronken. Wie vind m zo snel en hoe kan t dat sangreblue zijn team dat niet hebben gezien. Ach ja.

Voor de rest in lijn met de serie en legt een mooie link. Ondanks de ongeloofwaardigheid.

avatar van Drifter

Drifter

Zonder de serie te hebben gezien is dit niet een goede film. Onlogisch.

avatar van Toontje G

Toontje G

Jammer, hadden ze beter niet kunnen doen en voor dat geld wat extra afleveringen voor de serie.

avatar van notoirefilmhater

notoirefilmhater

L'Immortale zijn eigenlijk 2 afleveringen na episode 1 van het laatste seizoen van Gomorra. In die zin is het een productie die vrijwel hetzelfde niveau haalt als de serie. Wel lijkt het acteerwerk ietsjes minder te zijn van sommige bijrollen (zoals de oudere Bruno).

Ik lees verder dat mensen Ciro slecht vinden acteren, omdat hij alleen maar moeilijk kijkt en peuken rookt. Ik vind het tegenovergestelde: Ciro speelt hier prima een gedesillusioneerd en weinig levenslustig persoon omdat veel van wat hem dierbaar was er niet meer is.

Het uitstapje naar de jeugd van Ciro is eigenlijk het enige extraatje dat deze film te bieden heeft ten opzichte van de serie. Het geeft een extra laag aan zijn personage (of de jeugd van een drugsdealende crimineel). Sommige scenes, zeker met de prachtige Stella, waren soms ontroerend te noemen.

De teleurstelling zit 'm echter vooral in het feit veel mensen deze film pas gaan kijken als ze alle afleveringen van Gomorra hebben gezien. Dit geeft de film een beetje een vreemde bijsmaak.

avatar van Phantasm

Phantasm