Genre: Misdaad / Drama
Italië
Geregisseerd door: Marco D'Amore
Met onder meer: Marco D'Amore, Salvatore Esposito en Nello Mascia
Gesproken taal: Italiaans
Bekijk via myLum (Lumière)
Bekijk via CANAL+
Plot L'Immortale
Prequel film van de Italiaanse misdaadserie Gomorra. Als Ciro di Marzio, bijgenaamd L'Immortale ('de Onsterfelijke') de dood dan toch in de ogen kijkt, komen de herinneringen als vanzelf boven. Hij denkt terug aan zijn jeugd en jonge jaren in Napels en aan zijn eerste wapenfeiten als lid van de Camorra.
Ciro Di Marzio
Virgilio
Yuri Dobeshenko
Don Aniello Pastore
Coppola
Hmmm .... wat hier nu van te denken.
Maar als groot Gomorra fan ga ik het toch maar proberen.
voskat78
Hmmm .... wat hier nu van te denken.
Maar als groot Gomorra fan ga ik het toch maar proberen.
Had in eerste instantie het zelfde toen ik las dat ze met deze film bezig waren vorig jaar.
Maar nu hij uit is ben ik stiekem (als mede groot fan) toch wel erg benieuwd hoe deze film gaat verbinden met het laatste seizoen (5) ,wat er hopelijk nog gaat komen. Waarschijnlijk pas na jaar 2021als het mee zit.
vranque
Die muziek komt echt wel binnen hoor. Rillingen. Meteen het sentiment te pakken. Prachtige beelden weer dus goed verzorgd allemaal wat te verwachten was. Maar het voelt net als penoza de film als totaal overbodig. Je glijdt in een verhaal waar ik moeite mee had om de aandacht vast te houden. Verhaaltechnisch weer een wirwar soms. Begrijp de toegevoegde waarde (behalve winstbejag) dus niet. Daarom 2.5 ster. vanwege de sentimenten van de serie die echt wel blijft hangen..
Henri75
Mooie film. Zeker geen prequel, maar een vervolg op einde van seizoen 3. Waar seizoen 4 verder gaat met het verhaal over Generro, daar gaat deze film verder over Ciro. Veel flashbacks over de jonge Ciro. Erg intereesant vond ik het.
Angel586
Kan iemand mij vertellen waar ik de film kan zien? Ik kan hem nergens vinden, maar ben ontzettend benieuwd.. Alvast bedankt!
Begint naar het einde toe toch wel behoorlijk te slepen met de altijd stoer in de camera kijkende en rokende Ciro (met wel een (voorde fans) gaaf einde trouwens), maar al met al weer een lekker grimmig werkje uit de Gomorra stal.
De 2 door elkaar verweven verhalen werken ook best goed.
DaanZijlstra
Dead01
- 1977 stemmen
Film dat je echt moet hebben gezien als je de serie graag ziet.
Verder mooi uitgewerkt en benieuwd wat ze gaan in seizoen 5.
Zeer leuk dat je wat te weten komt over Ciro, toch altijd een van de sterren in de serie voor mij persoonlijk.
DreamTech
geweldig !!! Vind wel dat je de serie moet hebben gekeken anders zegt je allemaal niet veel. En dan die Muziek van Mokadelic perfect !!
hoffhaan
Wat traag maar kijkt lekker weg. Je moet inderdaad de serie wel gezien hebben! 3.5
De derde keer in hele korte tijd dat ik een filmuitstapje van een misdaadserie die ik heb gevolgd zie. Na twee toetjes (de waardeloze Penozafilm en de boeiende Breaking Bad-film) is dit een verhaal dat midden in de serie valt en uiteindelijk begint na seizoen 3 en eindigt na seizoen 4. Net als in El Camino wordt hier ook een extra psychologisch laagje aan een van de personages gegeven.
Werkt inderdaad alleen als je de serie kent en is vrij zinloos om te kijken als je die niet zag. En komt ook in de buurt van het niveau, maar is nèt wat minder. Je moet over een paar dingetjes heenstappen het nogal soapy gegeven dat Ciro toch niet dood is bijvoorbeeld en het feit dat zo'n film een stuk korter is dan een serie, waardoor het Estste verhaal uiteindelijk erg eenvoudig is uitgewerkt. De prequelstukken zijn dan weer zo interessant dat ik daar wel meer van had willen zien. Seizoen vijf wordt volgens de berichten het laatste seizoen, en als Corona geen roet in het eten gooit starten de opnames in het najaar, wat mij betreft filmen ze meteen back to back een sezoen 1 voor een prequel met een jongere Don Pietro en kleine Ciro als centrale karakters. Daat valt nog best wat uit te halen.
schumacher
ik vond het niet zo goed.
Vond het allemaal niet goed samen hangen.
kurdorambo
Volgens mij is dat afgehakte kop van Don Aniello. Dat was de gene die Ciro in het begin van de film had opgesloten van de buitenwereld en naar Letland had gestuurd. Als ik het goed heb, is Gennaro hier achter gekomen en heeft Don Aniello vermoord en is Ciro gaan opzoeken.
depri83
Het past inderdaad altijd wel geweldig bij de serie en nu ook bij de film.
Ook geweldig, de uitvoering van Bambino Mia bij de scene met de dood van Stella bijzonder mooi.
kleez
Ik sluit me aan bij alle bovenstaande reacties zo’n beetje. Je ziet perfect het verschil tussen een serie en film. Ik had zo gehoopt op een hele mooie film net als serie. Ben echt fan van de serie!
Leuk om mee te pakken, maar je mist echt niks als je deze skipt.
kleez
Haha, scherp! Heel scherp!
Check ook dit (link naar plaatje in reactie)
Where is Don Aniello ? : Gomorrah - reddit.com
3 2 1 cut
Ik heb wel even de laatste minuut ook een traan vergoten.
Op naar 5 ! ‘A famma fa ascì ‘o lupo do’ bosco.’
donmarko22
Als groot fan van de serie vond ik m zeer middelmatig. Een mager 6-je.
Ciro heeft trouwens zeer weinig tekst viel me op. Het enige wat hij doet is moeilijk kijken en peukies roken.
frans123
frans123
Ik verwachtte er veel van maar vond het een tegenvaller. De flashbacks als Ciro als kid kwamen mijn neus uit en haalde het tempo uit de film. Traag, niet boeiend, langdradig...en al die Italianen in Letland. Beetje ongeloofwaardig allemaal..Dit schijnt van een serie te zijn en dit is de eerste film die ik zie. En de laatste.
david bohm
Een wat zielloze film over Ciro, die door een vrouwelijk personage leegte of iets dergelijks wordt verweten. De flashbacks zijn niet heel sterk, het joch en ook enkele anderen acteren niet al te best.
Het verhaal in Letland kan me wat meer bekoren, het idee van een Italiaanse enclave die daar in armoedige omstandigheden leeft is wat vreemd maar interessant. Acteerwerk hier gelukkig een pak beter.
Pluspunt vind ik dat het geheel mooi gefilmd is, minpunten voor de score met veel middelmatige uitvoeringen van vaak Engelstalige muziek. De Italiaanse muziek vind ik dan wel weer mooi.
Al met al, ook omdat de Gomorra vibe wel degelijk aanwezig is drie sterren.
eempag
Wat mij betreft jammer dit.
Zoals Ciro nu neergezet wordt is best wel vlak eentonig en vermoeiend.
Film komt niet in de buurt van de serie met op het einde nog een soort sentimenteel draaitje.
jippie2010
Ik vond het een lastige zit. Ik heb de serie niet gezien en dan sta je voor je gevoel al op 2-0 achterstand.
Daarnaast vond ik het toch lastiger volgen omdat ik geen woord Italiaans spreek. Natuurlijk is daar de ondertiteling voor maar toch.
El ralpho
Who wants to live forever?
Toen ik voor het eerst over het bestaan van l'immortale hoorde, was ik niet daverend enthousiast. Na het derde seizoen van Gomorrah had ik een break van de serie genomen omdat ik de seizoenen steeds eentoniger begon te vinden. Toen ik een alert op de movie meter site las dat l'immortale eind augustus uit het aanbod verwijderd zou worden heb ik er met tegenzin alsnog een kijkbeurt aan gewijd. Ik wist namelijk van mijzelf dat ik seizoen vier op termijn wel weer op wilde pakken. En wat blijkt? Dit achtergrond verhaal van Ciro di Marzio, ofwel 'de Onsterfelijke' liet mij realiseren dat ik de serie toch wel gemist heb. Het rauwe, realistische geweld, de Italiaanse cultuur en de eeuwig durende strijd tussen verschillende bendes laten je een kijkje nemen in een wereld, waar de meeste mensen geen deelgenoot van zouden willen zijn.
Meer informatie over de jeugd van de Onsterfelijke voelde voor mij in eerste instantie overbodig aan, maar geeft toch een extra laag aan het personage mee. Al verwacht ik dat je het verhaal uit de serie (ook na seizoen 3) nog prima kunt volgen als je deze achtergrond informatie niet hebt. Hierbij vond ik het wel jammer dat het motief van Bruno om Ciro te verraden, erg oppervlakkig was. Zijn personage was (samen met Stella) een sterke toevoeging aan het verhaal maar er ontbrak simpelweg meer motivatie achter het waarom van zijn acties. Het leverde desondanks een spectaculaire confrontatie op, dat dan weer wel. Onder de regen van geweld schuilt daarnaast de nodige emotie waarbij de dood van Stella mij niet onberoerd achterliet en mij meer inzicht gegeven heeft in de totstandkoming van de man die Ciro vandaag de dag geworden is.
Weer helemaal enthousiast geworden voor seizoen vier!
debbietino
Het hoofd is van Don Aniello, de man die in het begin van de film Ciro redt en naar Letland stuurt.
De reden dat deze persoon dood is is omdat Genny de macht weer aan het overnemen is in Napels zoals te zien in seizoen 4.

Netflix verwijdert onder meer deze films voor het einde van de maand

Deze films zijn afgelopen week toegevoegd aan Netflix

Drie goede recente misdaadfilms die onder de radar zijn gebleven

L'Appartement
Thriller / Mystery, 1996