• 9.372.496 stemmen

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Giulio De Santi en Tiziana Machella

Met onder meer: Victoria Hopkins en Lucy Drive

Plot Little Necro Red

Angela's dochter, Annie, verdwijnt op mysterieuze wijze. De politie heeft haar lichaam nooit gevonden. Angela is een religieuze sekte op het spoor die onder leiding staat van 'The Grandmother'. Ze laten een spoor van dood en verderf achter. Hoe meer Angela te weten komt, hoe groter de twijfel wordt of haar dochter nog leeft.

The Journalist

Detective Costa

The Huntsman / Wolf disguised as Cultist

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Necrostorm blijft briljant. Ik heb ergens mid 2018 aan de crowdfunding bijgedragen van dit project en sindsdien ongeduldig gewacht. Gelukkig is het eindresultaat weer op het gewenste niveau. Op technisch vlak hun beste werk tot nu toe; de gore is dynamisch geschoten / gemonteerd en bovendien geniet het ditmaal een meer verfijnde colorgrading (waar hun vorige films nog wel eens te lijden hadden onder de zeer overdreven filters). Wie na eerdere ervaringen met Necrostorm films nog met gemixte gevoelens zit, zal hier echter ook weer niet door worden overgehaald. Het is allemaal niets nieuws onder de zon, maar een heerlijke mash-up van wat hun vorige werk zo goed maakte. Flashy actie (= Adam Chaplin) en freaky creatures (= Hotel Inferno) in een explosief smerig gorefest. Ze blijven echt een klasse apart op dit vlak en ondanks de soms wat knullige CGI, zou veel van dit moois simpelweg niet mogelijk zijn zonder.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Owké, wist niet helemaal wat te verwachten, ook bijzonder weinig stemmen hier en elders, dan is het oftewel prul vr de vuilnisbak of een verloren pareltje, het was zowaar het 2de Sure dit is mijn ding wel en van gore gesproken, daar teert deze film volledig op en het was gvd zeer vermakelijk, meteen bij de eerste scène, lekkerrr smoelenwerk En de film ging gewoon op het elan verder, deed me terugdenken en smachten naar de good old Italian horror uit de 70s en 80s. Must-see voor de gore fanaat!

avatar van Rickyman

Rickyman

Aan gore niets te kort inderdaad.

avatar van Boeikens

Boeikens

Yeah, nog een gore hap van Necrostorm, wederom een must see voor elke gorehound.

Bij de opening valt al onmiddellijk de barslecht gemaakte kop op van ons slachtoffer/killer. Afwisselend met soms betere fx neem ik het er graag bij, het resultaat blijft als gewend bloody gore splatter in een nietszeggend flutverhaal .

Op naar Hotel Inferno 3...

avatar van joolstein

joolstein

Sinds ik de onafhankelijke filmmaatschappij Necrostorm heb ontdekt ben ik er dol op! Het zijn kleine films en door het extreme bloedvergieten maar voor specifiek publiek. Echter binnen dat gebied zijn regisseur Giulio De Santi en Necrostorm zeker één van de top-smaakmakers Dit is wederom de natte droom van elke gore-fan.

Het plot is een vage mengeling van, een soort van interpretatie van Roodkapje in de toekomst en een oude sekte met connecties met een foute multinational. Het voelt soms alsof er twee films tegelijkertijd draaien. Aan de ene kant volgen je een vrouw en haar zus die op zoek zijn naar een dochter. De andere kant bezit de sekte die brute moorden en waanzinnige hoeveelheden bloed vergieten.

Ach dat typische warrige, moeilijk te volgen plot en cheesy dialoog is niet echt waar de film het van moet hebben. Al was zeker die mumbo jumbo voldoende intrigerend. Nee waar de film het van moet hebben is het spetterfeest van bloed lichaamsdelen hersenen en ingewanden. En die praktische effecten gemengd met CGI zijn uniek, ongelooflijke stijlvol en een visueel plaatje! Eindelijk, als je al eerder een Necrostorm-film hebt gezien, weet je precies wat je te wachten staat Ja dit was wederom genieten van een solide horror/actie gore feestje!

avatar van Shadowed

Shadowed

Minder.

Ondanks dat echt goedkopere horrorfilms me wat minder aanspreken kan Necrostorm me altijd wel voldoende charmeren. Hoog tijd dat ik er ook wat meer van ga zien, en Little Necro Red was daarin alvast een eerste stap. Kon voorgaande films best waarderen, maar helaas is dit wel de minste die ik tot nu toe heb gezien.

Begint nog wel leuk volgens de bekende (bloederige) formules, maar verandert uiteindelijk in een behoorlijk rommeltje die fragmentarisch in elkaar wordt gezet. Verhalen worden eigenlijk gewoon compleet door elkaar gegooid, en daarnaast doen ze ook nog een poging om wat sentiment toe te voegen dat totaal niet weet te werken.

Bij een bedrijf als Necrostorm kijk je films met een reden en die reden is het zien van gore en bloed. Vervolgens komen ze echter met allerlei poespas eromheen aangezet die niet weet te boeien. Personages blijven gewoon plat en de soundtrack hadden ze ook geen controle over. Lijkt eigenlijk geen moment op te houden met afspelen, maar gelukkig herpakt de film zich in de finale.

Daar krijgen we weer een lekker bloedfestijn voor de kiezen met hele hopen aan ingewanden. Daar herkennen we de formule van Necrostorm weer en daar kan ik behoorlijk van genieten. De enthousiaste manier van editen, alhoewel duidelijk, blijft ook een charmante trademark van dit Italiaanse horrorbedrijf. Mede hierdoor weet de film na een stroef middenstuk weer sterk op zijn poten te landen.

Het blijven altijd wel bijzondere films maar deze film trok toch te veel onzin naar zich toe waardoor het wat minder indruk maakt. Qua concept ook niet zo vernieuwend als de andere die ik tot nu toe heb gezien, maar niettemin weer een lekkere opfrisser tussen alle andere horrorfilms die per dag tammer lijken te worden. Genietbaar voor wat het is.