• 9.371.211 stemmen

Geregisseerd door: Bassam Tariq

Met onder meer: Riz Ahmed, Alyy Khan en Sudha Bhuchar

Gesproken taal: Engels en Urdu

Plot Mogul Mowgli

Zed is een Britse rapper met Pakistaanse roots die op het punt staat zijn eerste internationale tournee te starten. Hij besluit naar zijn thuis in het Verenigd Koninkrijk te reizen om er zijn familie na twee jaar een bezoekje te brengen. Daar wordt hij door een auto-immuunziekte getroffen. Zijn gezondheid gaat er in de volgende dagen hard op achteruit waardoor zijn doorbraak in het gedrang komt. Bovendien wordt hij geteisterd door hallucinaties.

avatar van John Milton

John Milton

Mooie companion piece van Sound of Metal (2019) zo te lezen, die Riz Ahmed had er zin in afgelopen jaar. Sowieso geen kerel van de luchtige projectjes, realiseer ik me nu.

avatar van james_cameron

Na Sound Of Metal wederom een film met Riz Ahmed als artiest die te maken krijgt met een lichamelijke aandoening die hem dwingt zijn leven te veranderen. Zo goed als die film is deze Mogul Mowgli helaas niet, daar is het script te onbestendig en de visuele aanpak te rommelig voor, maar Ahmed is ook hier voortreffelijk. Hij weet volledig te overtuigen als britse rapper met pakistaanse roots. Mooi qua sfeertekening en op emotioneel gebied bij vlagen indrukwekkend, maar de film bevat net iets teveel wazige droombeelden en andere vage details die de aandacht op negatieve wijze afleiden.

avatar van mrklm

mrklm

Zed [Rish Ahmed], een Britse rapper van Pakistaanse afkomst, heeft zijn eerste grote stappen gezet voor een succesvolle muzikale carriere. Een wereldtour lonkt, tot blijkt dat Zed lijdt aan een ernstige ziekte waarmee een streep door zijn plannen lijkt te moeten zetten. Met vallen en opstaan probeert Zed nog iets van zijn carriere te redden. Ahmed (ook bekend als rapper Riz MC) overtuigt als rapper, maar heeft moeite om op een overtuigende wijze de complexe emoties van zijn karakter uit te beelden. Het rauwe camerawerk van Annika Summerson helpt maar dit verbleekt naast het superieure Sound of Metal waarin Ahmed een soortgelijke rol speelde.

avatar van T.O.

T.O.

Riz Ahmed zet een erg intens personage neer, maar wat is dit verder rommelig uitgewerkt zeg. Nauwelijks af te kijken.