• 9.373.254 stemmen

Geregisseerd door: Pil-sung Yim

Met onder meer: Jung Woo-sung, Esom en Park So-young

Gesproken taal: Koreaans

Plot Madam Ppang-Deok

"Love, lust and obsession."

Acht jaar geleden moest professor Hal-Kyu, vanwege een schandaal, naar een kleinere stad verhuizen. Hij werkt als docent literatuur bij een cultureel centrum en is verliefd geworden op Deok-Yi, een jonge vrouw die werkt bij een oud amusementspark. Maar op zekere dag wordt Hal-Kyu in ere hersteld en krijgt hij weer een baan op de universiteit aangeboden. Hij vertrekt naar Seoel en verlaat Deok-Yi. Hij wordt een populair schrijver maar gaat, door een ziekte, slechter zien.

Professor Hak-kyu

Deok-ee / Se-jung

Young Chung-ee

Chung-ee's friend

Chung-ee's mother

Deong-chi

avatar van tattoobob

tattoobob

Films uit Zuid-korea staan hoog in mijn lijstje.....poster is ook tof,we gaan het zien.

avatar van gauke

gauke

Het eerste deel vond ik wat soapachtig en saai, maar gelukkig veranderde dat in dit visueel sterke (de productie zag er werkelijk prachtig uit) en gestileerde erotische wraak-melodrama (van het zuiverste water). De film had een vleugje neo noir en een melancholieke ondertoon, maar ik vond de verhaallijn ongeloofwaardig. Woo-sung Jung en Esom gaven hun bitter emotionele personages diepte en tussen hen was sprake van chemie; trouwens de geheel cast speelde overtuigend.

avatar van BBarbie

BBarbie

Film met twee gezichten. Het eerste deel is een erotisch getint liefdesdrama. Dat leidt tot een wraakactie in het tweede deel. Feitelijk is daarin sprake van wraak in het kwadraat, want van het een komt het ander. Geen bijzondere film, maar best aardig, gevarieerd tijdverdrijf. Het einde is tamelijk sinister vanwege de onderkoelde, haast zakelijke manier waarop dat gebracht wordt.

avatar van Fransman

Fransman

Ik was diep onder de indruk van deze film. Ik vond het verhaal niet ongeloofwaardig. Liefde die liefde blijft maar ook met een component van wraak, en toch ook weer niet. Geen bordkartonnen personages, maar mensen met (vele) zwakheden, op zoek naar wat goed is. Deze film gaat dus wel ergens over. Ook het einde laat je niet onberoerd. Weer een Koreaanse film die er bovenuit steekt. Moet nog even vermelden de prachtige klassieke score, met het prachtige celloconcert en niet te vergeten de zorg die aan het camerawerk is besteed, er wordt ook fantastisch geacteerd. Alleen daarom al een punt extra.