• 9.373.071 stemmen

Thundercats Ho! The Movie (1987)

Animatie / Avontuur | 91 minuten

Genre: Animatie / Avontuur

Alternatieve titel: Thundercats-Ho - The Movie

Geregisseerd door: Katsuhito Akiyama

Met onder meer: Bob McFadden, Earl Hammond en Larry Kenney

Plot Thundercats Ho! The Movie

Lion-O wordt achtervolgd door nachtmerries waarin hij Thunderians ziet sterven die zijn omgekomen toen zijn planeet Thundera ontplofte. Hij voelt zich schuldig omdat hij samen met Jaga en de andere Thundercats wel heeft kunnen vluchten naar Third Earth, terwijl de anderen zijn gestorven. Althans, Lion-O dacht dat ze gestorven waren want Jaga vertelt hem dat er nog drie overlevenden op Third Earth zijn beland.

Lynx-O / Snarf / Slythe / Grune the Destroyer / Ratar-O / Captain Shiner / Topspinner (stemrol) (as Robert McFadden)

Jaga / Mumm-Ra / Vultureman / Snowman / Turmagar / RoBear Bob / Nisida / Hammerhand (stemrol)

Lion-O / Jackalman (stemrol)

Cheetara / Wilykit (stemrol)

Panthro / Pilot / Guard / Cruncher (stemrol)

Tygra / Wilykat / Bengali / Monkian / Hachiman / Rambam (stemrol)

Pumyra (stemrol)

avatar van Metalfist

Metalfist

But, worse it tastes, better it is for you

Ik was op zich nog te jong om de glorieperiode van Thundercats te hebben meegemaakt (meer zelfs, ik moest nog geboren worden wanneer de reeks al ten einde was) maar een tijd geleden de volledige boxset op de kop getikt en sporadisch eens een aflevering van gezien. Niet meteen de meest hoogstaande animatieserie, maar het blijft vreemd genoeg na al die jaren nog wel overeind staan. Ik wist dan ook niet goed wat te verwachten van deze Thundercats Ho maar ik ging ervan uit dat dit het niveau van de reeks ging benaderen.

Klein detail om op voorhand mee te geven: Thundercats Ho was oorspronkelijk bedoeld als een volwaardige bioscoopfilm maar na het falen van GoBots: Battle of the Rock Lords (1986) en My Little Pony: The Movie (1986) werd het een televisiefilm van 90 minuten. De uncut versie werd nadien dan uitgebracht in 5 episodes als eerste afleveringen voor het tweede seizoen van de reeks en dat is uiteindelijk de versie die ik heb gezien. Voor degenen die willen weten wat er juist is verdwenen/bijgekomen, zie de missing scenes bij ThunderCats wiki. In ieder geval is dit een erg leuke zit geworden, juist doordat er een keer tijd wordt genomen om een iets groter verhaal te brengen. Niet dat dit qua plot zo enorm veel verschilt van één van de 65 andere afleveringen uit seizoen 1 maar het is wel een leuk herzien met een hele hoop personages uit die afleveringen en met de nieuwe personages (hoewel die nachtmerrie van Lion-O nergens op slaagt aangezien die compleet niet strookt met de gebeurtenissen uit eerdere episodes) krijg je eens een wat andere dynamiek.

Qua animatie blijf ik dit wel bij vlagen een erg vreemde zit vinden. Thundercats is een productie van Rankin-Bass Animated Entertainment (ik associeer die vooral met The Return of the King (1980) onder andere) maar werd wel volledig in Japan geanimeerd. Dat geeft soms een rare mix tussen Oosters en Westers qua stijl en toch werkt het wel. De reeks - en ook deze film - is qua continuïteit en slordigheid in de animatie niet zo denderend, maar het heeft het allemaal wel zijn eigen charme. Qua voice cast komt ook iedereen terug uit de serie en ik zou eerlijk gezegd niets anders willen. Wel knap eigenlijk om te zien met hoe weinig acteurs ze al die personages tot leven brengen. Bob McFadden neemt bijvoorbeeld 7 (!) personages voor zijn rekening en met Lynx-O / Snarf / Slythe / Ratar-O / Captain Shiner zijn dat niet de kleinste bijrollen.

Tof! Wie al eens kennis heeft gemaakt met Thundercats en dat leuk vond, zal hier ook wel zijn amusement vinden. Een film die de wereld van de Thundercats op hun grondvesten deed daveren (ik vermoed dat de nieuwe personages dienden om extra speelgoed te kunnen verkopen, maar ik ga ervan uit dat het wel regulars in de serie zullen worden) en ik heb zin om aan seizoen 2 te beginnen. Die start met de onheilspellend klinkende episode: Mumm-Ra Lives!