Psycho Goreman (2020)
Canada
Geregisseerd door: Steven Kostanski
Met onder meer: Nita-Josee Hanna, Owen Myre en Adam Brooks
Plot Psycho Goreman
"Little girl. Big psycho."
Mimi en haar broer Luke treffen in hun achtertuin een buitenaardse opperheerser aan. Het wezen wil eigenlijk niets liever dan alles wat zich op de wereld bevindt vernietigen, maar wordt noodgedwongen beste vriendjes met de kinderen. Het wezen trekt echter ook de aandacht van andere buitenaardse wezens uit het universum.
Mimi
Human Pandora
Darkscream
Shadowed
Net niet.
Fijn, ik mag de discussie voor Kostanski's nieuwe film openen. Dit was toch wel een film waar ik ontzettend naar uitkeek toen ik de korte trailer zag. Die trailer gaf enkel een klein beeld van het verhaal, maar toen ik die zag dacht ik dat deze film helemaal in mijn rijtje zou gaan liggen. En daarnaast, Kostanski!
Psycho Goreman viel tegen, maar was geen verkeerde kijkervaring. Tussen de andere films van Kostanski vind ik dit persoonlijk tot nu toe zijn minste, maar ook deze heeft zo zijn momenten. De eerste 20 minuten zijn de leukste minuten. Daar krijgen we ook meteen de leukste gore te zien voordat het allemaal een iets andere richting optrekt.
Na de eerste 20 minuten, die meer in de horror categorie vallen, gaan we meer de pure sciencefiction richting op doorspekt met een hoop humor. Van de sciencefiction was ik alleen wat minder fan. Kostanski verzorgd zijn fantasiewerelden goed, maar vertrouwt iets te veel op zijn kostuums. Die zien er behoorlijk dramatisch uit, de pakjes van de "paladins" lijken wel tweedehands.
Verder vielen de make-up en opmaak ook een klein beetje tegen, al blijven de praktische effecten nog altijd leuk. Kostanski kiest alleen iets minder het praktische pad en gaat meer richting de flashy explosies en bliksemschichten, die meer hinten naar de 90s uit het Power Rangers-tijdperk. Er wordt werkelijk van alles gedaan om het er zo cheesy mogelijk uit te laten zien, maar stiekem maakt dat de film niet altijd beter.
Zo geweldig als The Void wordt het dus niet. PG is meer een mix tussen praktisch en (100% intentioneel) cheesy CGI. Dit werkt alleen niet altijd even goed. Het praktische is vaak geweldig, maar de overload aan CGI-bliksemschichten zijn gewoon niet al te leuk, en Kostanski herhaalt dit trucje te veel waardoor de film regelmatig een iets te lompe toon krijgt.
Het is allemaal wel erg grappig. De kinderen doen het erg goed, en de Psycho Goreman zelf heeft ook een hoop geestige momenten. De humor is regelmatig best fout, en de film gaat uit nature tegen de stroming in. Toch wilde ze niet helemaal all-the-way gaan. Van mij had het nog een stukje gedurfder gemogen qua komedie, ze lijken zich een beetje in te houden.
De gore is natuurlijk ook leuk, en er zit toch genoeg smerigheid in deze film. De lol zelf spat er ook regelmatig vanaf en de finale, waarbij ze crazy ball tegen elkaar spelen, is oprecht hilarisch. Er mogen ook nog een paar leuke creature designs voorbijkomen, al zijn er te veel aangekleed met kostuums die er net te goedkoop uitzien. Of je nou verwijzingen wil doen of niet, dit soort poppenkasten horen gewoon niet meer in een film uit 2020.
Verder duurt het niet al te lang en is het een best grappige ervaring. Zo vol als The Void zit het niet meer, maar het blijft een grappige en vermakelijke rit. Bij vlagen erg sterke gore, die net wat meer had mogen schitteren, maar de overige decoraties blijven ook erg lollig. Voor de liefhebber blijft dit leuk, maar Kostanski kan wel een stukje beter. Ik denk dat PG goedkoper was dan andere Kostanski-projecten, want zo voelt het regelmatig ook aan. Niettemin een leuk filmpje om gezien te hebben, al was het niet zo geweldig als dat ik had gehoopt dat het zou worden.
Tonypulp
Één van de weinige films waar ik afgelopen jaar actief naar heb uitgekeken. Het kan bijna niet anders dan dat Kostanski weer topwerk aflevert en de relevante berichtgevingen tot nu toe bevestigen dat. Een regisseur die op de eerste plaats enorm liefhebber is + het nodige talent bezit.
Sepiroth
Je zou zeggen verstand op nul en gewoon kijken maar zelfs dat redt deze flutfilm niet.
Moviegooner
Wat een geweldige ode aan de low budget horror films. De practische effecten zijn van grote klasse, wat gewoon serieus een nomenatie moet krijgen voor de Oscars maar nooit zal krijgen. De film weet wat het is en neemt je mee op een hillarisch horror avontuur. Het verhaal is verassend genoeg bijzonder goed uitgewerkt met veel diepgang. PG. Psycho Goreman is zeker niet voor iedereen maar heb je gelezen waar het over gaat en het bevalt je dan moet je deze beslist gaan kijken
Grindhouse62
- 2065 berichten
Corcicus
Eindelijk nog eens wat komisch splatterplezier. Steven Kostanski is een getalenteerd regisseur die ook hier weer voluit kiest voor creatief creature design ipv muffe cgi. De vermakelijke kostuums zijn heerlijk gemaakt en ook de gore is mooi in beeld gebracht als was het een Troma-productie. Wel met een beduidend hoger budget dan pakweg Father's Day. Dat budget lijkt goed besteed aan esthetisch uitstekende cinematografie. Het meisje Mimi gaat na een tijdje wel vervelen als brutale snotaap, maar de dynamiek tussen de personages zit goed. Nog wat betere neosynth en het feest was compleet geweest.
joolstein
Fijne Pulp met de hoofdletter "P" Bij deze film is het bijna een must om een voorliefde voor B- en in het bijzonder SF en horrorfilms te hebben! Steven Kostanski's nieuwste film weet in ieder geval heel wat onzin op het scherm te brengen. Door verschillende genres te mixen en een gevoel van plezier, is dit Super B-SF-horror en schlock van de bovenste plank! De film laat de liefhebber van oor tot oor grijnzen. De film trekt zijn publiek ook in een mum van tijd naar de onzinwereld en toont veel grafisch bloed! Vreemd wnt het neemt de elementen van een familiefilm maar bezit tevens een ‘R’ -beoordeling! Niet bepaald een gemakkelijke film om te slijten lijkt mij dan? Who cares? Zeker als de film wordt bevolkt door; een intergalactische opperheer, egoïstische kinderen en luie volwassenen?! Ja dit was me toch een grappige mix van fantasie-escapisme rechtuit de kindertijd en vol met gevechten en waanzinnige bloedvergieten. Voor fans van het eerdere werk van Kostanski en zijn Astron-6 vrienden zullen er ook verschillende bekende gezichten en stemmen van het voormalige filmcollectief zien en horen te zijn. Mensen die een te goede smaak hebben komen hier niet aan hun trekken want dit was campy, belachelijk, inventief bloederig en low-budget. Kortom; dit is het soort genrefilm waar een horror-fan toch van zou moeten smullen!
Goeie film waarin een meisje en haar broer door omstandigheden de macht krijgen over een huiveringwekkend monster. Er valt meer dan genoeg te lachen hier (vooral het bijdehante meisje). Hier en daar aardig wat gore (met ouderwetse make-up effecten). Lekker belachelijk allemaal, maar ongetwijfeld met veel liefde gemaakt.
MosquitoSmasher
Ik kan rare horror met ook humor erin echt wel waarderen, maar dit vond ik echt 3x niks. Ronduit irritant meisje met dat gedrag van haar ook. Nee, dit was het allemaal gewoon niet voor mij.
stormfox
Ik had een powerrangers poppenkast verwacht, maar trof een leuke film met goede zwarte humor en
geweldige creativiteit. Meer van dit!
mrklm
Met vereende krachten hebben de bewoners van de planeet Gigax, lichtjaren verwijderd van de Aarde, een einde kunnen brengen aan de meedogenloze heerschappij van “The Archduke of Nightmares” [gespeeld door Matthew Ninaber die werd gedubd door Steven Vlahos]. In de eerste van een serie zeer vergezochte wendingen graven Mimi [Nita-Josse Hanna] en haar broer Luke [Owen Myre] bij toeval het lichaam op en komt Mimi in het bezit van een magisch medaillon waarmee ze het monsterlijke wezen in haar macht heeft. Ze besluit die macht te gebruiken voor haar eigen doeleinden, niet wetend dat buitenaardse machten onderweg zijn om in te grijpen. Kostanski’s scenario heeft een origineel uitgangspunt en had een veel betere film opgeleverd zonder de abominabele Hanna, die met haar geschmier vrijwel elke grap volledig dood weet te slaan. Robert Homer scoort als de tot zombie gemaakte politieagent.
UmbraVitae
Haha heerlijke pulp was me dit, lekker over the top en hoog entertainment gehalte.
ibendb
In Psycho Goreman vinden twee kinderen een maniakale alien die uit is op het vernietigen van alle werelden. Het meisje heeft echter zijn waardevolle steen in bezit en heeft dus controle over het monster. Die gebruikt ze om hem te helpen met banale dingen als balspelletjes. Wanneer zowel de politie als buitenaardse ordehandhavers merken dat PG op vrije voeten is, willen ze niets anders dan het monster vernietigen. Ondertussen doet Psycho Goreman er alles aan om zich los te wringen uit de klauwen van het meisje.
Wat direct opvalt is dat de film erg leuke practical effects en kostuums heeft. Overduidelijk een hommage naar B-films uit de jaren 50/60. Ook merkte ik veel invloeden van de Power Rangers en Godzilla waar overduidelijk mensen in belachelijke kostuums lopen te paraderen. De camp werkt vooral in het begin. Halverwege wordt het jammer genoeg allemaal wat te overdadig en zakte mijn aandacht weg. De humor zit wel goed met af en toe een goede grap maar echt geweldig wordt het nooit.
jordandejong
Wie een gorefest met ballen verwacht (zoals ik) komt van een koude kermis thuis. Ik zou Psycho Goreman haast willen omschrijven als een melige familiefilm met wat schijtlollige humor, (zoals boven genoemd) Power Rangers kostuums en occasionally wat corny gore.
Het meisje dat beste vrienden wilt worden met Psycho Goreman is buitengewoon irritant. De 'humor' is vaak heel erg voorspelbaar en vooral niet heel erg leuk. Een enkele grap of opmerking zorgt voor een glimlach.
De kostuums en praktische effecten hebben wel hun charme, en af en toe is het lekker weird (die politieagent met dat gesmolten hoofd).
Uiteindelijk is het niet waar ik op gehoopt had. Ongetwijfeld met veel liefde gemaakt, maar een melige komedie met hier en daar een effectje voelt toch wel als een let down.
Krappe 2,5*
Basto
- 11944 berichten
Shocktober 17
Films met kinderen zijn zelfen mijn ding. Deze film zakt daardoor ook af naar een soort Masters of the Universe. Zonde want met een wat serieuze meer volwassen benadering had dit een fijn gorefest kunnen zijn. Nu zwalkt het een beetje tussen kinderfilm en splatterfilm maar mislukt het op beide vlakken.
2,5
Donkerwoud
Echt schaterlachen. Ik zag eerder op de avond de recente remake van 'The Toxic Avenger' (2023), maar 'Psycho Goreman' (2020) verslaat die film op alle fronten. Het gitzwarte uitgangspunt van een twaalfjarig meisje dat per ongeluk de controle krijgt over een wandelend massavernietigingswapen. De flamboyante monsterkostuums en menselijke lichamen die bloederig uit elkaar spatten. De flauwe grappen en grollen rond gemene personages in een nog gemenere wereld. 'Psycho Goreman' (2023) is ook echt zo'n zwarte komedie die ongemeend cynisch uit de hoek durft te komen. Het deed me denken aan Rick & Morty toen het nog leuk was.

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'

Retfærdighedens Ryttere