• 9.372.789 stemmen

Genre: Actie / Avontuur

Geregisseerd door: Drew Mylrea

Met onder meer: Drew Van Acker, Poppy Delevingne en Natasha Bassett

Plot Spy Intervention

Corey Gage is een van 's werelds beste spionnen. Maar wanneer hij zijn droomvrouw, Pam Grayson, ontmoet, verlaat hij zijn huidige bestaan om zich te vestigen in een saaie buitenwijk. Als zijn vrienden vervolgens een "spionage-interventie" uitvoeren, helpen de vaardigheden uit zijn oude leven niet alleen om zijn huwelijk te redden, maar ook om een kwaadaardig plan te stoppen dat de wereld bedreigt.

avatar van Shadowed

Shadowed

Leuk.

Niet briljant en duidelijk wat apart hier en daar, maar zo ernstig als dat ik had verwacht dat de film zou zijn was dit niet. De trailer schept dan ook een beetje de verkeerde verwachtingen, want uiteindelijk is Spy Intervention meer een romcom met een nogal aparte achtergrond.

Zodra de film zich meer op het spionnengedeelte focust valt de film door de mand omdat de special effects wel van heel bedenkelijk niveau zijn. Ik vraag me af of ze intentioneel zijn, maar ik denk van niet want ze passen verder totaal niet in de film. Het is overigens wel vaker duidelijk dat het budget laag ligt in deze film, maar gelukkig springt deze film er verder wel redelijk mee om.

Vooral omdat het acteerwerk niet zo slecht is als je zou denken. Delevingne doet het goed, Van Acker is in de hoofdrol dan weer iets minder. Gelukkig weet Anderson dit op te vullen met wat leuke komedie. Mag je ook wel verwachten als de acteur een succesvolle komedieachtergrond heeft.

Echt baanbrekend is deze film verder niet, maar het kijkt aardig weg en duurt niet te lang. Ik kan niet zeggen dat ik ondersteboven lag, maar hier en daar zit er een aardig glimlachmomentje bij en als geheel kijkt het lekker weg. De chemie tussen Van Acker en Delevingne is net goed genoeg om te blijven boeien en de personages hier en daar zijn tevens leuk genoeg.

Het is verder vooral de subtiele manier hoe deze film soms omspringt met de grapjes die het als geheel leuker maken. Veel actie krijg je dan ook niet te zien, maar wel genoeg gebeurtenissen om het als geheel niet in te laten storten. Het is vooral een spionnenfilm die subtieler en verfrissender omspringt met zijn inhoud dan je zou denken. Tussendoor wel een aantal brute grapjes en bedenkelijke effecten, maar genoeg vermaak, plezier en tempo om het als geheel niet kopje onder te laten gaan.