• 9.372.315 stemmen

The Village in the Woods (2019)

Horror / Thriller | 82 minuten

Genre: Horror / Thriller

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Raine McCormack

Met onder meer: Beth Park, Robert Vernon en Therese Bradley

Plot The Village in the Woods

Jason en Rebecca vormen een koppel en erven een afgelegen kroeg. Naarmate de tijd verstrijkt merkt het tweetal dat er iets niet helemaal pluis is met de overvriendelijke bewoners van het mysterieuze dorp. Nicky voelt zich niet op haar gemak en vertrekt liever vandaag dan morgen. De dorpelingen hebben echter iets anders voor het koppel in petto.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Randje.

Typisch zo'n film die een beetje schommelt tussen geslaagd en net onvoldoende. McCormack laat hier in ieder geval wel zien dat hij feeling heeft voor een filmpje als dit. Hij slaagt er voor de grootste tijd ook wel in om er wat van te maken, maar het is een wat broze balans en bij momenten zie je toch ook wel de onervarenheid van de regisseur doorschemeren.

Village in the Woods is een horrortje dat je zeker niet voor het plot moet kijken. Zo heel verrassend is het zeker niet en McCormack doet ook geen moeite om veel te verbergen. Af en toe laat hij wat extra informatie los, maar die is nooit verrassend en is ook nooit echt origineel. Hoeft verder ook niet, want deze film mikt vol op een verontrustend sfeertje.

En daar slaagt McCormack ook gewoon vlotjes in. Visueel is het af en toe net iets te karig (maar vaak ook gewoon voldoende), sommige acteurs zijn te min en een ietwat grotere cast had de film ook wel geholpen denk ik (het grote feest met de dorpelingen bestaat uit ... 4 mensen, dezelfde vier die je eerder al zag). Allemaal dingetjes die bij een volgende film beter kunnen. Wat mij betreft mag die er ook zeker komen.

Wel eentje voor de horrorliefhebber die af en toe wat door de vingers kan zien, deze film. Er valt net genoeg te genieten, maar héél solide is het nog niet.

avatar van Dennisj

Dennisj

Tja wat moet ik hiervan zeggen. Kleurloze sombere film waar niet op de standaard piloot geacteerd word maar soms lijkt het alsof ze het van een papier aflezen. Je ziet ook totaal geen chemie of plezier tussen de acteurs en komt bij mij over als een bijeengeraapt zooitje. De enige 2 die er nog wat van proberen te maken is het koppel.

Er was waarschijnlijk ook geen budget meer over om wat meer acteurs in deze film te stoppen. Niet dat het per se moet. Maar een dorp waar maar 4-5 personen in voorkomen ben ik nog niet tegengekomen in mijn leven.

Af en toe word er nog geprobeerd om wat spanning te creeren maar het voelt te amateuristisch aan om serieus te nemen. 1,5*