• 9.379.018 stemmen

Met onder meer: Scarlett Johansson, Florence Pugh en David Harbour

Gesproken taal: Engels, Frans, Italiaans en Russisch

Releasedatum: 9 juli 2021

Plot Black Widow

"Her world. Her secrets. Her legacy."

Vanaf haar geboorte is Natasha Romanoff toevertrouwd aan de KGB, die haar heeft opgeleid tot het ultieme wapen en hun beste agente. Wanneer de Sovjet-Unie uiteenvalt, staat ze ten dode opgeschreven en werd ze gedwongen naar New York te verhuizen. Daar leeft ze inmiddels als freelancer en is het jaren geleden dat de Sovjet-Unie ten val kwam.

Natasha Romanoff / Black Widow

Yelena Belova

Young Natasha

Young Yelena

Secretary Ross

Antonia / Taskmaster

avatar van Willz

Willz

Oke, dus mijn verwachtingen voor deze film waren wat aan de hoge kant, de reden daarvan was omdat ik Scarlett Johansson hoog heb zitten en niet alleen vanwege recentelijke films als Marriage Story. Maar goed first things first. De 'score' de soundtrack is weer genieten en op bepaalde momenten krijg je kippenvel (vooral tegen het einde). En het verhaal was ook oké met goede plottwists (denk dat er meerdere waren) maar het gehalte Marvel die je krijgt in bijvoorbeeld Black Panther of Civil War wordt niet bereikt in deze film.

Conclusie:

Vermakelijke film met goed acteerwerk maar het is mevrouw Pugh die de show steelt.

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

• 1988 stemmen

Basto schreef:

Gelukkig wel, ken geen zwarte actrice die zo lekker is als Johansson.

Ik doelde eigenlijk meer op haar wit pakje!

avatar van Roz Frenkman

Roz Frenkman

Dramatisch

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

In het begin echt heel sterk (Bourne-achtig), maar naar het einde toe wel erg over de top. Maar voor de rest is het prima op orde, de lijn van de strips wordt netjes gevolgd, Pugh en Harbour zijn tof. Laat het vervolg maar komen.

avatar van parcivalis

parcivalis

Niet dat het per se een slechte film is alleen kan ik gewoon niet genoeg suspence of disbelief aan de dag leggen om dit soort puber-sentiment te slikken. De superheld alleen al vind ik een ongeloofwaardige vertoning. Dat deze onsterfelijken elkaar met vuisten te lijf gaan is al om te brullen maar wanneer zo'n high-tech held zich vervolgens tegen een afgevuurde kogel verdedigt door een soort vikingschild te heffen kun je mij bij elkaar vegen.

avatar van AniSter

AniSter

Schitterend hoe dit weer is gemaakt. Ondanks de lengte boeiend van begin tot einde. Zonder voorkennis was het begin tamelijk vreemd maar al snel werd duidelijk hoe het plot in elkaar zat. Over de actie, computeranimaties en special effects niets aan te merken; op een enkele iets mindere kwalitatieve scene. Sterke cast met nogal wat bekende actrices. Twee minpuntjes: het accent waarmee ze praten begon me al heel snel te vervelen en het sentimentele familiegeneuzel had van mij ook wat minder gemogen. Kijk even door tot na de aftiteling: to be continued.....

avatar van Drifter

Drifter

Gewoon een waardeloze film. Heel chaotisch en niet te volgen. Alsof er drie films ineen zijn gepropt. Het semi-familiegevoelgebeuren slaat helemaal nergens op.

Maar goed, liefhebbers zullen het geweldig vinden. En de cgi is prachtig.

avatar van aSMoDeuS

aSMoDeuS

Wanstaltig slecht op alle fronten: verhaal, acteerwerk, regie, timing, vechtscènes, etc. Ze denken echt dat hun publiek debiel is, en helaas is dat grotendeels ook zo. Schaamteloos.

En nee, de special effects waren NIET goed.

En dan is er nog alle woke flauwekul...

avatar van John Milton

John Milton

Bepaald niet goed, en een beetje een rommeltje. Maar Pugh doet het (zoals verwacht) wel echt heel leuk,

avatar van Mariovane

Mariovane

Ik vond het een geweldig goede film, met vette actie, goede humor en good-feel moments. Een mix van dat alles, precies waar ik van hou. Ik heb genoten van begin tot het eind!

avatar van clubsport

clubsport

mcdaktari schreef:

Maar van de andere kant vind ik het geen straf om naar Scarlett Johansson te moeten kijken

Nou eerlijk gezegd valt dit in vergelijking met haar optreden in Iron man 2 behoorlijk tegen

avatar van Yetico

Yetico

Redelijke film, wel wat overbodig, maar als liefhebber van de MCU is het vermakelijke kost. 2,5*

De film is soms wat zoekende, pendelend tussen een ordinaire Michael Bay-film en een James Bond ripoff. Om te voorkomen dat je vergeet dat je naar een superheldenfilm zit te kijken wordt er doorlopend verwezen naar de Avengers. De eerste keer leuk, maar al vrij snel vervelend. Vervelend zijn ook de vele one liners die tijdens de actie scènes worden gebruld.

Florence Pugh doet het heel goed, mooi om te zien dat ze veel tijd heeft gestoken in het beheersen van het Russisch accent. En wat een prachtige verschijning..

Al met al een film met een flinterdun verhaal (product X moet van A naar B). Het kijkje in Natasja’s jeugd is ook summier en teleurstellend. Harbour als Natasja’s adoptief vader doet het wel leuk, vooral als natuurlijk comic relief.

Dit is een film die veel te laat komt, ook zonder COVID. Toch is het wel weer fijn om in een bioscoop van een MCU product te kunnen genieten.. op naar meer.

avatar van Mondragon

Mondragon

Gewoon een hele slechte, over top, ongeloofwaardige film. Maar dat is het niveau van films de laatste tijd.

avatar van jaapria

jaapria

parcivalis schreef:

waarom kijk je dan naar dit soort films, je weet namelijk op voorhand dat dit gebeurt zo staan ze namelijk ook in de stripboeken.

avatar van cinematic81

cinematic81

Vond Black Widow niet onaardig hoor. Natasha en Yelena zijn een leuk duo. Red Guardian is zowaar grappig. Taskmaster wordt niet echt goed gebruikt. Weisz is ook niet geweldig. Kwalitatief doet Black Widow wel onder voor de leukere MCU films. Op een of andere manier doet Black Widow aan als een lower budget film, terwijl dat het niet is. Misschien is het omdat er geen Hulk, Thanos, Iron Man actie in zit. Black Widow is net als Hawkeye een menselijke en kwetsbare Avenger.

Als je hem niet hebt gezien mis je niks. Misschien hooguit de after credits die onthult dat

Yelena tegenwoordig aangesloten zit bij de groep van Valentina uit de Falcon serie, en Hawkeye als mark heeft gekregen.

avatar van Erikb99

Erikb99

Het werd zeker tijd dat Black Widow een eigen film zou krijgen ondanks wat er gebeurden in "The Avengers - End Game". So here we go...

En wat vond ik er nou van:

Eindelijk krijg je de uitleg over haar verleden en wat haar gevormd heeft. De film speelt zich af na "The Avengers - Age of Ultron" en voor "Captain America - Civil War". Er word tijd genomen om haar achtergrond goed in beeld te brengen met flashbacks. Haar zuster (Florence Pugh) heeft een fantastische rol, met droge humor en natuurlijk de emotionele band met Natasha Romanoff (Scarlett Johansson). Ook de Red Guardian de Russische tegenhanger van Captain America gespeeld door David Harbour brengt ook een komische noot aan het verhaal. Niet alles is komisch, zeker niet wat de 2 zusters hebben moeten doorstaan. Verder is het echt een Marvel actiefilm, met zelfs een filmpje tijdens de End Credits. Heerlijk dat Marvel naast de TV-Series nu weer begonnen is aan de nieuwe reeks films. Aanrader? Absoluut...

avatar van mrklm

mrklm

Jaren nadat ze ontdekte dat haar gelukkige jeugd een illusie bleek te zijn, blijkt Natasha Romanoff alias Black Widow [Scarlett Johansson] haar ‘familie’ van weleer nodig te hebben om af te rekenen met een macht die hun allemaal bedreigt. Samen met haar jongere zus [Florence Pugh] besluit ze de enige man die hun kan helpen te bevrijden: hun voormalige vader [David Harbour]. Het plot is vrij complex en, net als de meeste Marvel-films, is dit met een speelduur van ruim twee uur aan de lange kant. Maar Johansson en Pugh zijn goed als de gedesillusioneerde zusjes en de stunts, vechtscènes en visuele effecten zijn van het hoge niveau dat we zijn komen te verwachten. Ever Anderson maakt indruk in de proloog als de jonge Natasha.

avatar van Yetico

Yetico

Erikb99 schreef:

Kleine correctie:

- het eerste gedeelte speelt zich af in 1995 (in hetzelfde jaar wordt Gamorra door Thanos ontvoerd/geadopteerd)

- het tweede gedeelte is ná Civil War (2016) en vóór Infinity War (2018)

avatar van hankdigger

hankdigger

Een van de betere marvel films, heerlijke film, over de top actie, maar nu ook stuk voor stuk prima acteurs die zin hebben in hun rol!

avatar van Master Blaster

Master Blaster

Dit is toch wel een mindere van de Marvel films. Wel vermaakt uiteraard.

Vond deze film ook niet echt een Marvel-vibe hebben omdat black widow natuurlijk ook geen echte superkrachten heeft.

Als deze buiten de Marvel films was gevallen was dat ook prima geweest

avatar van filmkul

filmkul

Aardige actiefilm. Het verhaal zit best leuk in elkaar. De uitwerking is redelijk maar op een of andere manier heb je niet het idee dat je naar de echte Black Widow zit te kijken. Het voelt meer aan als een doorsnee actieheldin. De actiescenes en gevechten zien er goed uit maar ook die voelen niet des Marvels aan, hoewel er genoeg spektakel is. Verder kijkt de film lekker weg met een aardige plottwist. Het acteerwerk is prima, hoewel Harbours personage wat irritant kinderlijk is. Prima film maar mist Marvel bloed. 3.0/3.5

avatar van Rob robson

Rob robson

Geen marvel maar meer bond actie

Geen slechte film maar zeker niet de beste in de series. Veel vroueen in strakje pakjes in een spionage film met een paar flauwe slechte 'grapjes'

2,5

avatar van Lennert

Lennert

Om de een of andere reden keek ik nog best uit naar deze film, aangezien het op basis van de trailers toch een werkje beloofde dat meer overeenkomsten zou hebben met The Winter Soldier. Meer geaard, maar alsnog vol met spectaculaire actie. De spectaculaire actie was in ieder geval nergens te vinden, aangezien de editers er alles aan gedaan hebben om vloeiende vechtscenes vakkundig kapot te knippen met achterlijke hoeveelheid cuts die alle impact en vloeiendheid uit de actie halen. Ik heb spontaan ook geen idee meer of Scarlett Johansson in de voorgaande films er met haar stunt double wel goed uit zag, want op basis van Black Widow is dat antwoord in ieder geval een 'nee'. Een enorme doodzonde, helemaal als je toegang hebt tot een villain als Taskmaster, die uiteindelijk verschrikkelijk onderbelicht wordt (en geen binding met de comics heeft). "Hey, we hebben iemand die alle martial arts moves kan kopiëren en uitvoeren! Doen we er iets mee? Natuurlijk niet!"

De immer charismatische David Harbour heeft de ondankbare taak van de sul spelen die de hele film door niets voor elkaar krijgt. Wel lekker 'lachen' met het feit dat hij ouder en dikker is geworden. Zijn bevrijding was al een enorme farce. De twee dames vliegen aan in een brakke helikopter en door de kracht van slecht schrijfwerk overleeft het vliegende barrel de barrage aan machinegeweervuur terwijl Natasha op on-imposante wijze wat sukkelige bewakers uitschakelt met de kracht van editing. Spanning is geen moment te vinden en het probleem is dat dit niet alleen geldt voor deze scene maar voor praktisch de hele film met uitzondering van de openingsscene die me daadwerkelijk hoop gaf dat er daadwerkelijk iets van belang zou gaan gebeuren.

Goeie punten zijn er zeker wel, maar niet genoeg om de balans om te laten slaan richting het positieve. Florence Pugh geeft alles, jammer dat het script haar alsnog weer dwingt om meta-humor en quasi-gevatte opmerkingen er uit te gooien tussen oprecht mooie scenes als het moment waarop zij en haar nep-vader samen American Pie zingen. Het intro belooft veel meer spanning dan de film daadwerkelijk uiteindelijk biedt. De eindscene geeft een soort van opbouw naar iets spannends, al faalt het verder compleet om goed uitgewerkt te worden, aangezien vallen van een ineenstortend luchtstation kennelijk voor niemand gevaarlijk is, getuige hoe Black Widow en Taskmaster zonder teveel gedoe op de grond komen.

Maar verder? Matigheid troef. De talenten van Rachel Weisz en Ray Winstone zijn compleet verspild. Taskmaster had iedere random villain kunnen zijn. Johansson is nergens echt geëngageerd in haar rol en Harbour is zoals eerder genoemd compleet onderbenut. Een film die te laat komt, faalt om te boeien, walgelijk slecht geschoten vechtscenes heeft en uiteindelijk weinig betekent in het grote geheel.

avatar van Lebarron

Lebarron

Black Widow is het originverhaal van Natascha Romanoff a.k.a. Black Widow(Scarlett Johansson). Ingrediënten zijn o.a. een duister KGB experiment, actie, explosies, wapentuig en veel bodybags.

De film is rommelig. De actie ziet er prima uit maar omdat het lang onduidelijk is waar het verhaal heengaat zit je als kijker grotendeels van de tijd: "What the f*ck?" Wanneer dan eindelijk duidelijk is waar de film heen wil dan is het als kijker beter te plaatsen en daarom waag ik me over een paar weken aan nog een kijkbeurt om te zien of hij dan beter bevalt. Johansson speelt uitstekend maar word wat mij betreft overklast door Florence Pugh. Haar coolness en droge humor bevallen mij wel. Rachel Weisz en David Harbour spelen prima bijrollen. Al lijkt Harbour wel een beetje op Super Santa Claus met die baard in die rode outfit. Ray Winstone is een uitstekende villain.

Black Widow is een rommelig originverhaal die je misschien beter twee keer kan kijken voor je een definitief oordeel velt. Voorlopig: 2,5* voornamelijk vanwege de ultracoole Florence Pugh.

avatar van Gish

Gish

Eigenlijk ging ik alleen naar de bioscoop om Florence Pugh te zien. Geen fan van de Marvel films, beetje afgehaakt na het desastreuze Batman VS Superman. Maar zowaar geen spijt, het rommelige zelfs wat chaotische verhaal neem ik voor lief, maar de twee zusjes trekken de film wel over de streep. En Florence was de beste, maar dat zeg ik altijd.

avatar van Film Pegasus

Een film uit de MCU-stal die uiteraard rekening moet houden met het grotere geheel. Maar toch is Cate Shortland er in geslaagd om de film wat meer diepgang en emoties te geven, voor zover dat kan en nodig is bij een MCU film. Het is op de eerste plaats een sterke actiefilm en tussen de superhelden door, is Black Widow best wel een boeiend personage omdat haar kracht niet ligt in een mutatie of technologisch snufje. De film is niet zo zeer een film waarin Scarlett Johansson echt centraal staat, maar vooral een overgangsfilm van Johansson naar Florence Pugh. En eigenlijk ook een zeer mooi afscheid van Johansson nu er gewerkt wordt aan een nieuwe generatie in de MCU. Al weet je nooit bij Marvel.

Florence Pughis schitterend, al ben ik als fan sowieso bevooroordeeld. Maar ze mag gerust naast Scarlett staan en samen zijn ze best wel leuk om te zien. Pugh heeft karakter en zet haar rol met verve neer. Ik hoop dat ze haar aan boord houden voor meerdere projecten, het zou de MCU alleen maar goed doen.

De vijand is niet veel soeps, typisch voor MCU. Het lijkt eerder een (film)excuus te zijn om Black Widow en co bezig te houden. De focus ligt gelukkig goed op de personages. Het is een Marvel-film, maar we krijgen gelukkig geen overbodige cameo of bijrol om die link maar te maken met het grote geheel. Dat zit er ergens wel in natuurlijk, maar minder geforceerd. Het draait om deze film en hun karakters. Ik ging al met veel plezier in deze film en de 2 hoofdrolspeelsters zijn heerlijk om te zien. Verder genoeg charme, actie en humor. Ook al is de film niet zo heel bijzonder, ben ik wel verkocht en vind ik de film beter dan het zou moeten zijn.

avatar van james_cameron

Waarschijnlijk niemand's favoriete Avenger, maar deze film rond het personage gespeeld door Scarlett Johansson is verrassend goed geslaagd. Dat regisseuse Cate Shortland uitstekend overweg kan met kleinere, intieme drama's wisten we reeds, maar ook met groots opgezet spektakel blijkt ze geen enkel probleem te hebben. Haar strakke, iets meer realistische aanpak van het materiaal is een absoluut pluspunt, maar gezegd moet worden dat de supporting cast absoluut met de eer gaat strijken. Florence Pugh, als de jongere zus van Johansson, heeft er duidelijk zin in en krijgt de kans om flink uit te pakken, maar de show wordt gestolen door David Harbour, geweldig als de surrogaatvader/ obscure russische superheld Red Guardian. De combinatie van humor, spanning, drama en special effects werkt in ieder geval aanstekelijk. En vooruit, Johansson zelf doet het ook helemaal niet slecht in de hoofdrol.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Ongeïnspireerd Marvel formule-werkje. Met 133 minuten en zonder pakkende actiescenes duurt dit echt veel te lang. Het drama gedeelte komt absoluut niet geloofwaardig over en zowel Winstone als Kurylenko blijken zwaar onderbenut. Vanuit het plot met de Red Room komt ook totaal geen dreiging. De massa is zo murw geslagen door al die superhelden films door de jaren heen dat, zo lang het maar alle cliché vinkjes aftikt, Black Widow als goede film ontvangen wordt. Dit voegde in ieder geval echt helemaal niks toe aan het MCU. Jammer dat dit het eindresultaat is na het debat al die jaren over het wel of niet uitbrengen van een stand-alone film.

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

Leuker dan verwacht. Hier en daar lijkt het wat sentimenteel, maar dat past eigenlijk prima in het absurde verhaal. Dat nepgezinnetje, en dat dan later blijkt hoe het zit, met vooral die vader hahaha. Veel meer van genoten dan van die andere actiefilm met Vin die momenteel draait.

avatar van 3316mixer

3316mixer

Het is toch verbazend dat ze weer het lukt om weer een degelijke, grappige film af te leveren daar bij Marvel. Ja het is altijd hetzelfde, maar nooit verveelt het. Waanzinnige aktie scenes, goed getimede grappen en het juiste gevoel van emoties bij iedere scene. Voor mij steelde David Harbour de show, maar vooral de script schrijvers moeten alle lof verdienen. Het einde was een beetje soft en too much #meteoo,maar toch weer top entertainment.