• 9.376.374 stemmen

Geregisseerd door: Drew Bolduc

Met onder meer: Shannon Hutchinson, Jasmina Parent en Yael Haskal

Gesproken taal: Engels en Duits

Plot Assassinaut

"Coming of age at the end of the universe"

In de nabije toekomst vallen buitenaardse wezens de aarde aan, met oorlog als gevolg. Duizenden mensen komen om. Vier tieners, allen astronaut, besluiten hun planeet te redden en banen zich een weg doorheen de wildernis van een verre buitenaardse planeet. Hun doel is het leven van een president te redden.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11913 berichten

nic1991

Studio man 1: 'Ik wil iets met Stranger Things doen'.

Studio man 2: 'Ja goed idee, dat brengt makkelijk geld binnen. Maar we kunnen het natuurlijk niet rechtstreeks kopiëren. Zullen we het combineren met een verhaal over kanker? Dat is ook heel erg in.'

Studio man 1: 'Meh'.

Studio man 3: 'Iets met slashers?'

Studio man 1: 'Meh, te eng, het moet niet te heftig zijn.'

Studio man 2: 'Maar als we het nou gewoon verplaatsen naar de ruimte?'

Studio man 1: 'Jaaaaa DAT lijkt me nou eens leuk!'

avatar van joolstein

joolstein

Voor een bescheiden budget gemaakte film, waarin een paar leuke ideeën, indrukwekkende visuele effecten en een verrassende hoeveelheid liefde ervoor zorgen dat het een alleraardigst boeiende film is geworden. Helaas zorgen soms de pacing- en budgettaire-problemen er voor te dat het niet zijn volledige potentieel bereikt.

Blijkbaar hebben buitenaardse soorten in verder toekomst de aarde aangevallen, zodoende reist een team van vier tiener-astronauten naar een presidentieel ruimtestation, maar naar een aanslag crashen ze op een verre planeet. En die vier hoofdrolspelers (Shannon Hutchinson, Marie Jasmina, Johnathan Newport, Yael Haskal) deden het absoluut niet slecht!

Met een te laag budget, een SF maken, breng enige vorm van hinder met zich mee! Zo ziet de buitenaardse planeet er wel heel verdacht veel uit als de aarde. Is alleen aan gekleurde pakken, waarin de tieners lopen te zien dat het astronauten zijn. Echter als Science Fiction elementen wel te zien zijn, zijn ze erg goed!

Dat brengt ons bij het gedeelte waar de film schittert, dat in zijn speciale FX. En dat wordt al vrij vroeg in de film duidelijk wanneer iemand er een lichaam opensnijdt en er een gigantische oogbol wordt onthult. Voor Horror-fans valt hier dan ook best te genieten. Regisseur Drew Bolduc weet als effecten technicus hoe visuele effecten eruit moeten zien! Hij heeft hier ook al zijn sporen verdiend, met Return to Nuke 'Em High Vol. 1 en zijn eigen 'The Taint'

Uiteindelijk is dit een interessante film, maar krijg je wel het gevoel dat het gewoon niet zo geweldig was (door budgettaire reden) als het had kunnen zijn. Al met al schiet 'Assassinaut' misschien iets tekort aan de diepgang, maar weet voldoende te intrigeren. Gebreken zijn er zeker, maar ik denk wel dat deze komen van verschillende opkomende talenten.

avatar van leatherhead

leatherhead

Filmpje dat helaas niet echt slaagt om boven zijn budgettaire beperkingen uit te stijgen. Het gegeven is best geinig en de film kent wel een paar interessante elementen, maar in de uitwerking willen die nooit echt goed tot hun recht komen. De planeet is oersaai vormgegeven in hoeverre je überhaupt al van vormgeving kunt spreken, het acteerwerk te brak en als geheel mist het gewoon de sturing van een regisseur met een daadwerkelijke visie. Het is uiteindelijk vooral een brei aan matig geïmplementeerde ideetjes die afkomstig lijken uit andere films.

Als korte film voor een afstudeerproject of zo was dit misschien best leuk geweest, maar als serieuze sci-fi valt het nogal door de mand. Hier en daar wat lollige gore en een spaarzame aardige vondst, verder dan dat komt Bolduc niet echt. 1,5*.