• 9.370.316 stemmen

She's Just a Shadow (2019)

Misdaad / Drama | 117 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Adam Sherman

Met onder meer: Tao Okamoto, Haruka Abe en Kihiro

Plot She's Just a Shadow

"A gangster fairytale"

Een mooie Japanse hoerenmadam en haar dames. Een gestoorde, drugsverslaafde gangster uit Tokio en zijn aanhang. Een sadistische seriemoordenaar op vrije voeten. De kruising van deze verhalen en de binnenwereld van de personages speelt zich af tegen een dromerige achtergrond van ultra-geweld en orgiastische seks, waarbij iedereen tevergeefs probeert om zijn toekomst te herschrijven en de dood te bedriegen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Kan aan mij liggen, maar ik denk dat Sherman stiekem een beetje fan is van Miike.

Of ook niet ...

Hij heeft in ieder geval niet het talent van een Miike. Ik las ergens dat Sherman ook niet echt veel met Japan had voor hij met deze film begon, want beeldjes op het internet haalden hem over om z'n film daar te schieten. Dat merk je ook wel aan het eindproduct.

Veel wordt er niet met de locatie gedaan, behalve dan wat vreemde styling keuzes die bij elkaar gekwakt worden. Je krijgt één of ander flauw crimi-verhaaltje en een zijlijn met een seriemoordenaar, maar waarom die nu beiden in één film moesten wordt nooit echt duidelijk. Het plot wordt wel aan elkaar gebonden, maar erg veel steek houdt het niet.

Toch is het vooral het drakerige acteerwerk dat deze film in de weg staat. Geen idee waar ze die acteurs gevonden hebben, maar naast locatie had Sherman z'n acteurs ook beter in Japan gezocht. Houterig acteerwerk en belabberde pogingen om stoer te doen nekken de film. Visueel wordt er veel gepoogd, maar ook daar mist Sherman duidelijk het echte talent.

Een curiosum dat hier en daar wel een redelijke scene kent, maar wie zin heeft in de Japanse onderwereld zet veel beter gewoon een Japanse film op.