• 9.374.599 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Japan / Finland / België

Geregisseerd door: Alexander Dunn

Met onder meer: Jellybean Benítez en Phil Collins

Plot 808

"The heart of the beat that changed music."

“808” is een documentaire over het inspirerende verhaal van de Roland TR-808-drummachine. Het is het verhaal van de geboorte van elektronische muziek en hoe een kleine machine het muzikale landschap voor altijd heeft veranderd. Het inspireerde tot een groot aantal hitsingles. Geassocieerd met talrijke muziekstijlen die zowel tijd als genre kruisen, zijn de bepalende geluiden nu net zo relevant als ze ooit zijn geweest. Het definieerde hiphop en moderne danscultuur en het geluid blijft vandaag de dag de beats leveren waarop gemakkelijk kan gedanst worden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Klinkt goed!

avatar van ArnoldusK

ArnoldusK

• 2058 stemmen

kos: ís goed!

Fantastische kijk op de afgelopen dikke 40 jaar aan (voornamelijk) elektronische muziek.

Van de eerste electro-funk feesten tot aan Richie Hawtin en Tiga en Phil Collins die zijn liefde voor de 808 proberen uit te leggen. Alles aan de hand van een ge-wel-di-ge soundtrack en heerlijke anekdotes.

De docu toverde bij mij een grote glimlach op mijn gezicht, net als bij alle gasten op de poster line-up.

Kers op de taart is de Japanse bedenker van de 808 die verklaart waarom er maar 12.000 van gemaakt zijn en deze nooit meer in productie zullen komen...

p.s. staat gewoon op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=KClqn0oN1lY

Nice! thanks

Inderdaad een heel fijn stukje muziekgeschiedenis dit. Wat een impact zo'n klein apparaatje heeft gehad op de huidige muziekbeleving, puur technologie-gedreven, Prachtig.