• 9.374.764 stemmen

Geregisseerd door: Ágnes Kocsis

Met onder meer: Lana Barić, Daan Stuyven en Lóránt Bocskor-Salló

Gesproken taal: Hongaars

Plot Éden

Éva is allergisch voor diverse soorten chemische substanties, radiogolven en elektromagnetische velden. Om deze reden leeft ze in complete isolatie en heeft ze enkel contact met haar broer en met de dokters die experimenten op haar uitvoeren. Op een dag krijgt ze bezoek van een psychiater die onderzoek voert naar haar bijzondere situatie en die te weten wil komen of haar ziekte niet gewoon ingebeeld is.

Eindelijk weer een nieuwe film van Ágnes Kocsis!

Hier kijk ik heel erg naar uit.

Te zien op IFFR!

IFFR schreef:

Kocsis onderzoekt de verwarring van deze moderne wereld, tussen idealen van duurzaamheid en gevoelens van leegte. Todd Haynes' Safe klinkt door in deze kritiek op een vervuilende wereld, met aangrijpend spel van Lana Baric. De relatie tussen Éva en András wordt steeds intiemer en haar toestand lijkt te verbeteren. Maar is liefde het antigif waar ze op wachtte? Of is haar toestand onomkeerbaar? En is de wereld nog te genezen?

avatar van mrklm

mrklm

In ijskoude tinten gefilmd, onnodig lang durend drama. Éva is dusdanig allergisch voor allerlei verschijnselen in de moderne wereld dat ze in volledig isolement leeft. Ze kan alleen naar buiten in een speciaal voor haar gemaakte ruimtepak en daar zijn we meer dan 2 uur getuige van. Kocsis brengt alles fraai in beeld en de scenes op een treinstation en in een theater hebben een zekere surrealistische kwaliteit, maar de beperkte hoeveelheid ideeën zijn ruim onvoldoende om zo’n lange speelduur te rechtvaardigen.