• 9.372.312 stemmen

Met onder meer: Elina Löwensohn, Norbert Brondeau en Laure Lapeyre

Gesproken taal: Frans

• MUBI Bekijk via MUBI

Plot Boro in the Box

Een fictief portret van Poolse auteur Walerian Borowczyk. Boro in the Box toont een gruwelijke en obscene wereld. Hij beleeft banale maar kleurrijke avonturen, knuffelend met erotische vogels en organische camera's in een fantasmagorisch alfabet.

Walerian Borowczyk (stemrol) / The mother

L'homme baignoire

Le Grand Père

L'homme du train

Voix homme polonais

Femme Baignoire

avatar van John Milton

John Milton

Leuke companion piece van Mandico's Ultra Pulpe (2018) die alles behalve zwartwit is. Ook hier geldt: je moet er een beetje van houden, Mandico's bizarre schouwspelen.

Dan ga ik Notre-Dame des Hormones (2015) ook maar even kijken, dan heb ik al zijn werk op MM gezien. Les Garçons Sauvages (2017), zijn enige langspeler tot nog toe, blijft vermoedelijk favoriet. Maar Mandico heeft een hele sloot shorts gemaakt als ik zijn IMDb zo zie.

Leuk om te zien dat er weer nog een langere film aankomt: After Blue. Nog even geduld vermoedelijk, leatherhead.

avatar van leatherhead

leatherhead

John Milton schreef:

Was ik inderdaad al een tijdje in de gaten aan het houden ja! Aan de selectie acteurs te zien lijkt dat ook weer een vintage Mandico te worden. Ben wel benieuwd hoelang zijn hele ''shtick'' leuk blijft, het is elke keer toch weer meer van hetzelfde. Anderzijds ben ik zo verknocht aan zijn stijl dat er vermoedelijk gewoon weer een 4*/4,5* uit zal rollen.

Deze Boro in the Box vond ik dan net weer z'n minste. Vind zwart-wit fotografie sowieso niet echt Mandico's sterkste punt en ik vond het allemaal net wat te lang duren voor z'n concept.

avatar van John Milton

John Milton

leatherhead schreef:

Ik zag het aan je zesje, idd.

Ik heb een zwak voor zwartwit, al was dit misschien niet het beste gebruik ervan. Vond die Borowczyk invalshoek wel origineel gedaan.

Ja ik ben ook benieuwd, we gaan het zien. Misschien gaat hij toch wel iets vernieuwen in die stijl, of het anders doen.