• 9.370.271 stemmen

Geregisseerd door: Prashanth Neel

Met onder meer: Yash, Srinidhi Shetty en Ramachandra Raju

Gesproken taal: Hindi

Plot K.G.F: Chapter 1

"From The Streets Of Mumbai...To The Bloody Gold Mines Of Kolar"

Journalist Anand Ingalagi's boek El-Dorado, dat gedetailleerde gebeurtenissen op de Kolar-goudvelden tussen 1951 en heden beschrijft, is verboden door de regering van India en alle gepubliceerde kopieën zijn verbrand. Een nieuwskanaal op de televisie zorgt echter voor een kopie en interviewt hem om de gebeurtenissen heen. Ingalagi vertelt dat in mei 1951 door bevoegde overheidsambtenaren in het zuidelijke deel van de Indiase deelstaat Mysore goud werd ontdekt. Raja Krishnappa "Rocky" Bairya wordt ook geboren op de dag van de ontdekking in de regio Mysore, als zoon van een arme weduwe. Begin jaren 80 zal hij een strijd voeren tegen de onderdrukkers van Kolar Gold Fields.

avatar van Paulus53

Paulus53

Unbelievable that no director knows the weight of gold. They are handling a bar of gold as if it is a piece of soap and not something about 10 to 20 kilo's.

avatar van Traiannnn

Traiannnn

Onethisch. Er worden behoorlijk wat verkeerde dingen verheerlijkt in de film. Vond het een film over een geestelijk zieke moeder en haar zoon. Rocky aast op macht en welvaart zoals gewenst door zijn stervende moeder. Alles is veroorloofd en hij ziet zichzelf graag als “the good guy” en de filmmakers bevestigen dit blijkbaar aangezien er geen enkele vorm van kritiek is op de hoofdpersoon, misschien omdat gehoorzaam zijn aan je geestelijk zieke moeder hoger staat dan wat moreel verantwoord is? Rocky zegt “violence likes me” en dat hij zelf geweld vermijdt, terwijl het mij lijkt dat hij zelf altijd geweld initieert. Nee, ik raad deze film niet aan. Behoud ieder zijn geestelijke gezondheid. RRR en Pushpa zijn veel toegankelijker voor een westers publiek.