• 9.371.874 stemmen

Geregisseerd door: Antoine Le

Met onder meer: Matthew Solomon, Blanca Blanco en Kelsey Griswold

Plot Followed

"Who's following you?"

Mike is een controversiële YouTuber die graag video's wekelijks online plaatst. Deze video's gaan voornamelijk over paranormale gebeurtenissen. Een donateur belooft Mike een hoop geld als hij voor Halloween 50.000 abonnees kan krijgen. Mike besluit hiervoor zichzelf en een aantal vrienden te filmen, terwijl hij in Hotel Lennox verblijft, waar het blijkt te spoken. Al snel bevinden de vrienden zich in een gevaarlijke situatie.

Mike / "DropTheMike"

Beth (Nic's Step Mother)

avatar van Elchapo

Elchapo

• 1925 stemmen

Na 2 minuten afgezet.....waarom? Het is zo'n vreselijke shake the camera film,real life footage en dat haat ik...0.5 star.

avatar van Daan258

Daan258

Als je sws al niet van found footage films houd waarom zet je het dan nog op? haha

avatar van Rickyman

Rickyman

Found footage/shaky camera en low budget indie filmpjes kan ik wel graag naar kijken, maar deze bracht weinig bijzonders, traag en te simpel.

avatar van Doom4

Doom4

Leuke found footage film met een naive/irritante hoofdrolspeler. Er zat best wel wat spanning en sfeer in deze film vond ik. Een voldoende

avatar van Shadowed

Shadowed

Matig.

Followed begint nog wel aardig, mede omdat het hoofdpersonage weinig inspanning hoeft te doen om de kijkers beet te pakken. Solomon klaart die klus op een ietwat overdreven en theatrale manier, maar de hufterige trekjes die aan zijn personage verbonden zitten zorgen wel voor het nodige vermaak. Eikels vermaken tegenwoordig.

Duidelijk wel met een bepaalde passie gemaakt, maar de makers van deze Followed kunnen er geen spanning inkrijgen. Ze gebruiken allerlei invloeden (Elisa Lam als een bekende) en elementen om dit wel voor elkaar te krijgen, maar de afstandelijkheid van de regie kan er geen voordeel uit trekken. Het blijft een regulier filmpje die zijn frightfactor uit wat makke schrikmomenten probeert te halen, maar dat weet nauwelijks te werken.

Een paar leuke trucjes met de editing moeten voor wat magie zorgen, maar verder valt de film op een hoop gebieden flink tegen. Het werkt zich toe naar een uit de hand lopende, maar toch veilige finale. Het behoort wederom tot het standaardhorrorwerk dat nergens dreigend genoeg kan zijn om de film tot een memorabel geheel te tillen.

Nee, gewoon een flauwe indie-horrorfilm. Soms leuke ideeën, een eikel als hoofdpersonage die het nodige vermaak naar de film trekt, maar verder volstrekt oninteressant ingericht en volkomen zoutloos. Toch wel belangrijke elementen die hier ontbreken hier, en het eindresultaat valt er ook flink onder te leiden. Niet het slechtste, maar zeker niet het beste.