• 9.371.874 stemmen

Met onder meer: Rob Stewart, Will Allen, Brock Cahill

Gesproken taal: Spaans en Engels

Plot Sharkwater Extinction

"Some heroes are real"

De activist en filmmaker Rob Stewart ontdekt dat haaien met uitsterven worden bedreigd door jagers en dat daarmee ons levensonderhoudende systeem wordt vernietigd. Hij begeeft zich op een gevaarlijke zoektocht om de slachting te stoppen. Nadat hij de haaien - en het geld - in de ongrijpbare piratenvisserij heeft ontdekt, onthult Stewart een schandaal van miljarden dollars dat ons allemaal medeplichtig maakt aan de grootste slachting die er ooit heeft plaatsgevonden in de wildernis.

avatar van macrobody

macrobody

Nou, in totaal 5 mensen die het ook maar iets interesseert hoe we de wereld kapot maken. De uitroeiing van de haaien is nog maar het topje van de ijsberg.

Over 5 jaar zeggen we, gelukkig hebben we de foto's nog!

avatar van saintinel

saintinel

Het is echt verschrikkelijk hoe mensen met deze dieren omgaan.
Dus heel goed, dat dit soort documentaires gemaakt worden, al was het maar voor enige bewustwording.
De meeste mensen hebben volgens mij ook geen idee wat van dierenleed en eco-verwoesting er plaatsvindt en dit moet veranderen!
Al zal de maker (lees: held) van deze documentaire helaas geen vervolg meer kunnen maken aangezien hij in het harnas is gestorven.

avatar van mrkos

mrkos

Sharkwater Extinction

Oef als sharklover komt deze wel binnen zeg. Een hele goede, maar ook pijnlijke docu over hoe de mensheid ons ecosysteem langzaam vernietigd. Filmmaker Rob Stewart gaat, voor gevaar van eigen leven en dat van zijn crew, langs bij verkopers van haaienvinnen, of mensen die op haaien jagen overal ter wereld. Niet alleen haaien, maar genoeg andere prachtige vissen worden met uitsterven bedreigt en voor wat? Zodat wij ze kunnen opeten?

Ook ging de crew langs bij MarkTheShark, een visser uit Florida geloof ik. Ik keek even op zijn insta en die gast maakt nog steeds wekelijks haaien dood.

Extra pijnlijk is dat de held van deze docu Rob Stewart nog gedurende de opnames om het leven is gekomen tijdens een duiksessie in Florida. Ik hoop echt dat deze docu veel ogen heeft kunnen openen.

R.I.P. Rob Stewart.