• 9.370.364 stemmen

The Last American Hero (1973)

Drama / Sport | 95 minuten

Genre: Drama / Sport

Geregisseerd door: Lamont Johnson

Met onder meer: Jeff Bridges, Valerie Perrine en Geraldine Fitzgerald

Plot The Last American Hero

"Instead of a white stallion, he rode a full race, powder blue stocker."

Junior Jacksons vader heeft een illegale stokerij en Junior brengt 's nachts de alcohol weg. Daarbij moet hij soms halsbrekende toeren uithalen om politiecontrole te ontwijken. Op een dag wordt zijn vader aangehouden en tot een jaar gevangenis veroordeeld. Junior moet nu voor een inkomen zorgen en hij neemt met een zelf geconstrueerde wagen deel aan een race. Hij wint deze en strijkt een grote som geld op. Maar het blijft niet van een leien dakje gaan: zijn relatie met Marge wordt een ontgoocheling en hij stelt al snel vast dat hij met een eigenhandig gemaakte wagen geen successen kan blijven behalen. Hij zal zich aan de wetmatigheden van het wereldje moeten onderwerpen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Elroy Jackson junior

Kyle Kingman

avatar van Jordy

Jordy

de tekst naast Jeff Bridges:

"he's still a dude (...) These days that makes you some kind of a hero"

avatar van Biosguru

Biosguru

Ik begrijp de lage score niet zo heel goed. Het heeft allemaal niet zoveel om het lijf, maar het is toch prima vermaak. Fijne racescene's leuk tijdsbeeld. In ieder geval gelijkwaardig aan Grand Prix '66.

avatar van clubsport

clubsport

Vond het eigenlijk niet echt een byzondere film , gary busey in zijn jonge jaren was een lichte verassing om te zien maar het verhaal zelf was niet superboeiend om te zien .

Jeff bridges speelde naar mijn mening net wat te overdreven de ongeduldige driftkikker .