• 9.373.990 stemmen

• Prime Video Bekijk via Prime Video
  • CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot The Super

"He has your keys"

Voormalig agent Phil Logan neemt een nieuwe baan aan als opzichter in een duur appartementencomplex in Manhattan. Wanneer huurders plots een voor een beginnen te verdwijnen, vreest Phil dat een sadistische moordenaar door de griezelige gangen dwaalt en dat de levens van zijn dochters in gevaar zijn. Zijn hoofdverdachte is de vreemde klusjesman Walter, die in de holle wanden van het gebouw woont.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Q Jones

Q Jones

Zou dit kilmers come back zijn

avatar van schenkowiets

schenkowiets

Zeer mysterieus en als de aap uit mouw komt wel creepy ook, maar het einde is echt raar en dat verziekt de film . Dit had met een goed einde een behoorijk goede film kunnen zijn, dat is jammer .

avatar van Daan258

Daan258

Klinkt niet slecht.

avatar van lordhumangus

lordhumangus

Ooh man, Ooh man hoe ver kun je afglijden met een bijrol in deze (flut) film ? Val kilmer denk ik gelijk aan Top gun "Iceman" uit 1986 meende ik, Willo en Heat naast Robert en Al waarin hij een van zijn beste rollen neerzette. Echt jammer van deze acteur maar hij is wel afgevallen vergeleken met vroeger toen ie vadsig en opgezwollen uitzag.

Het einde is rap aan elkaar geknoopt waarin het bekende "13e in een dozijn" tevoorschijn komt.

2,5 sterren voor een regenachtige Zondagmiddag.

avatar van Kokkie_65

Kokkie_65

Best een aardige en spannende film maar dat einde...… wat slecht!

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Q Jones schreef:

Zou dit kilmers come back zijn

Ik ben bang van niet, sterker nog ik vrees dat die niet meer gaat komen.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Heb deze aardige thriller onlangs gezien. Al meerdere films gezien volgens dit concept en daar waren wel betere bij. Maar goed, deze was zeker wel te doen en heb mij er wel mee vermaakt. Een matige -3.0

avatar van Daan258

Daan258

Een best spannende intro maar daarna zakt de film helaas in. Gelukkig word het tegen het eind allemaal weer wat interessanter met een redelijk verrassend eind.

Gewoon een kleine thriller leuk voor één keer.

avatar van Warning

Warning

Daan258 schreef:

Ik snap niet de kritieken over het eind, vond dit juist geinig gedaan. Ook over Val Kilmer lees je dat hij de film helemaal verpest, maar ook dit viel reuze mee. Gewoon een kleine thriller leuk voor één keer.

Eens, een 'happy ending'..

avatar van Rickyman

Rickyman

Aardig thrillertje met een prima Kilmer, maar wat is hij sterk veranderd zeg in een paar jaar tijd qua uiterlijk.

Geen superfilm, toch aardig mee vermaakt.

avatar van Shadowed

Shadowed

Teleurstellend.

Val Kilmer was ooit een acteur die in best redelijke films verscheen, tegenwoordig is het een echte B-acteur geworden die door films vooral als middel voor diens marketing wordt gebruikt. Ondanks dat hij in The Super nog een best aardig prominente rol kent, is hij alsnog een acteur die meer naar de achtergrond wordt gezet.

The Super is niet per definitie een slechte film, de opening bewijst dat er ergens nog wel potentieel in het geheel verscholen zit. Zo is de locatie van deze film niet bepaald origineel meer, maar wordt lekker spannend ingericht en versierd. Er zitten sequenties in deze film die oprecht een spannende sfeer uitstralen, maar alleen niet al te vaak weten te benutten.

Het acteerwerk buiten Kilmer om, want eerlijk is eerlijk hij doet het best aardig, is erg matig te noemen. Ieder personage is een erg standaard verschijning en geen enkele acteur of actrice weet wat met zijn rol te doen. Niet dat regisseur Rick ze daarvoor ook de ruimte geeft, hij besluit namelijk het meest veilige pad mogelijk voor een film als deze te bewandelen.

Het kijkt nog best aardig weg en kent wat sfeervolle sequenties tussendoor, maar eigenlijk ontbreekt de echte spanning gewoon. Het mysterieuze gehalte van de film weet ergens nog te werken en het tempo is aardig, maar verder is het een nogal afstandelijke horrorfilm geworden. Je had het van tevoren al kunnen verwachtten, maar ook deze weet zijn hoofd niet boven de middelmaat van horror te houden.

Voor Kilmer zijn doen is het een aardige prestatie, hij heeft slechtere rollen gespeeld en lijkt zich aardig in zijn element te voelen in deze film. De film weet soms ook aardig te steunen op zijn personage, ook al komt deze niet al te veel in beeld. De finale wordt bekritiseerd, en alhoewel de uitvoering niet best is vond ik het einde zelf nog wel aardig. Matige horrorfilm die je als kijker waarschijnlijk weer snel vergeten bent. Jammer.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Matige filmpje...max 4/10

avatar van Vicksel82

Vicksel82

Zeer matig, deze film kon me nou geen moment echt boeien.

Nergens wordt het echt spannend en het einde is gewoonweg lachwekkend.

Een Thriller met Val Kilmer had ik wel wat meer van verwacht