• 9.374.505 stemmen

Wild Nights with Emily (2018)

Historisch / Komedie | 84 minuten

Genre: Historisch / Komedie

Geregisseerd door: Madeleine Olnek

Met onder meer: Molly Shannon, Susan Ziegler en Amy Seimetz

Plot Wild Nights with Emily

Belicht de levendige en oneerbiedige trekjes van Emily Dickinson, die jarenlang verborgen werden gehouden. Onder meer haar levenslange relatie met Susan was geheim. Na de dood van Emily kwam er een rivale in de vorm van Mabel, de minnares van haar broer. Zij publiceerde samen met T.W. Higginson een boek over de gedichten van Dickinson.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Emily Dickinson

Young Susan

Mattie Dickinson

avatar van Fransman

Fransman

Nou, van die wilde nachten heb ik niet veel gezien. Een ontzettend vervelende film waarin veel gekakeld wordt, maar je nochtans weinig te weten komt over Emily Dickinson, haar poëzie en haar relatie met haar schoonzus Susan. Dat zie je vaker in films met een overdaad aan vorm. We zien Emily en Susan op jonge leeftijd, op oudere leeftijd, de goedbezochte bijeenkomsten van de minnares van de echtgenoot van Susan, en de helemaal niet bezochte bijeenkomst van het nichtje van Emily. Ze moeten allemaal wat kwijt over de dichteres. En dan is er nog het gerommel met de gedichten door Mabel en teksten die door het beeld heenlopen. Waarom moest dit in godsnaam een komedie worden? Het enige moment in de film dat iets voorstelt is als Susan het lichaam van Emily na haar dood moet wassen. Blijft de vraag of ze het nou ook echt met elkaar gedaan hebben in die 'wilde nachten'. Maar voor dat antwoord moet je natuurlijk niet naar een Amerikaanse film kijken.