• 9.375.093 stemmen

Met onder meer: Song Kang-ho, Cho Jung-seok en Bae Doona

Gesproken taal: Koreaans, Engels, Japans en Portugees

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Ma-Yak-Wang

"He who was a criminal and a patriot."

In Busan in de jaren 70 is Lee Doo-sam werkzaam als een drugssmokkelaar. Hij heeft zich jarenlang opgewerkt in het wereldje en een imperium opgebouwd. Hij krijgt echter af te rekenen met de officier van justitie Kim In-goo die er alles aan doet om Lee Doo-Sam neer te halen.

Lee Doo-sam

Zin in ?

avatar van Elchapo

Elchapo

• 1925 stemmen

Langdradig en geen actie,en ook nog een rommelig verhaal.mijn advies: skippen maar....1 star.

avatar van 606

Elchapo schreef:

moet het dan maar altijd met actie zijn? Je keek de film met een verkeerde verwachting. Er staat ook geen actie bij. Dit is een prima opbouwende misdaad film die mooi zijn tijd neemt om een verhaal te vertellen.

avatar van Elchapo

Elchapo

• 1925 stemmen

606 schreef:

ik zie dat je in je lijst ook een maffia film type liefhebber bent net als ik??.je hebt gelijk dat ik deze film ben 'ingestapt' met het idee een wat meer typische maffia film te gaan zien.dit was echter totaal niet het geval,vandaar mijn teleurstelling in deze......maar nogmaals áls er dan geen bloedige afrekeningen te zien zijn,dan op zijn minst een boeiend verhaal.nou op dat punt verschillen wij dus van mening,want ik vond het verhaal hier saai tot en met.dat jij er toch van genoten hebt is toch prima??

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Toch wel weer lekker Koreaans werkje, een misdaad-drama deze keer, met een zalige Song Kang-Ho, die Zuid-Koreanen hebben wel bepaalde trekken waar ik me mee vermaak. Ik voelde me onmiddellijk lekker met deze film, leuke muziek tussendoor en de outro song was ook wel vet. Drugs als leidraad in een film zit vaak wel snor en daar een Zuid-Koreaanse saus over, top!

avatar van BBarbie

BBarbie

Drama over de opkomst en teloorgang van een "patriottische" drugsbaas, doorspekt met corruptie en nauw verweven met de politieke onrust in Zuid-Korea in de jaren 70. Een misdaadfilm in docudrama-stijl. Het resultaat beklijft nauwelijks. Kang-ho Song is wel goed (zoals zo vaak), maar Doona Bae heeft niet meer dan een veredelde bijrol.