• 9.374.673 stemmen

Geregisseerd door: Clay Glen

Met onder meer: Kelli Berglund en Emily Morris

Gesproken taal: Engels en Portugees

Plot Going for Gold

"When the stakes are this high, they’ll get one chance of..."

De vader van Emma is militair. Daardoor verhuist het gezin vaak en is Emma niet in staat lang vriendschappen te onderhouden. Emma en de rest van het gezin verhuist naar Australië. Ze maakt er al vlug nieuwe vrienden en begint samen met hen een cheerleaders-team op te zetten. Emma en de andere meisjes komen tot de ontdekking dat de concurrentie groot is, en zetten alles op alles om het beste team te worden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Shadowed

Shadowed

Niet best.

Dacht vooraf een soort Disney Channel-achtige film te bekijken. Vooral Berglund is nogal een Disney-actrice dus dan hoop je ook wat simpel en onderhoudend vermaak. Maar ik bleek toch tegen een amateurproductie aan te stoten helaas, wat de nodige irritaties met zich mee brengt.

Eigenlijk op een hoop gebieden ook gewoon erg matig. De sound editing is compleet brak, de dialogen van laag niveau en het verhaaltje stelt ook helaas weinig voor. Film denkt erg groots, maar de uitvoering is beslist niet groots en daardoor krijg je een paar ongemakkelijke momenten tussendoor.

Vooral omdat de danspasjes eigenlijk geen scheet voorstellen. Pas richting het einde krijg je wat trucjes te zien. Maar ik zie veel terughoudend en nerveus gedans door de film heen dat achteraf geprezen wordt als "kampioenschapwaardig" en waarvan een kampioen zegt dat het het beste is waar ze mee heeft gewerkt. Tja, je kan het beslist niet serieus nemen.

Karakters zijn erg standaard, de nodige romantiek ontbreekt natuurlijk ook niet en de probleempjes komen ook even voorbij. Maar de karakters zijn een tikkie saai, de romantiek is standaard uitgewerkt en de probleempjes nemen meestal maar een aantal minuten in beslag. De haast was voelbaar en het talentloze schrijfwerk was ook zeker voelbaar.

Het is dat Berglund die film weet te dragen en er echt het maximale uit weet te halen. De rest van de acteurs doen het ook zeker niet dramatisch, maar als het op dansen neerkomt was er duidelijk niet al te veel oefening of echt talent. Zo'n film als Step Up moet eigenlijk dan ook een voorbeeld vormen voor een film als deze.

Het talent ontbreekt, maar ik voel me een slecht persoon als ik het een lager cijfer geef. Want het is allemaal wel goed uit te kijken en de acteurs proberen het wel. Jammer dat de regie en het schrijfwerk niet mee wil werken. Beetje raar ook dat ze toen in 2018 echt niet met iets nieuws konden komen ipv een nogal standaardgebeuren.