• 9.371.211 stemmen

Geregisseerd door: Marie Monge

Met onder meer: Tahar Rahim, Stacy Martin en Bruno Wolkowitch

Gesproken taal: Frans

Plot Joueurs

Een gokverslaafde, werkzaam in een café in Parijs, wordt verliefd op de dochter van de eigenaar. Hij doet haar het wereldje van het gokken kennen. De vrouw wil maar al te graag een goede indruk nalaten en wordt tevens gebeten door het spel. Op hun gezamenlijke verslaving staat gaandeweg geen maat meer.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Heb nu een poster geplaatst.

De film werd genomineerd voor de Gouden Camera op het Festival van Cannes 2018.

avatar van Rotterdam@1

Rotterdam@1

Taalkundig rammelt de omschrijving bovenaan nogal. In het Nederlands word je gegrepen door het spel, niet gebeten. Net als: geen maat staan.

3) hij doet haar het wereldje van het gokken kennen. Correct is: hij laat haar kennismaken met het wereldje van het gokken. Ik zie er nog wel een, maar dit is afdoende. Het lijkt wel door een Vlaming gefabriceerd....

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Ik heb wel mijn twijfels over het onjuist zijn van "geen maat staan (op) "

De uitdrukking heb ik vaker gehoord.

Dit kwam ik tegen > Van Dale vermeldt: "er staat geen maat op = het is schijnbaar onbeperkt, het is niet tegen te houden"

Overigens ben ik dol op Vlaams-Nederlands

avatar van nijkerkbert

nijkerkbert

Net aan een voldoende. Een warrige film, het wordt mij niet helemaal duidelijk wat de regisseur hiermee beoogt.