• 9.374.652 stemmen

Le Retour du Héros (2018)

Komedie / Historisch | 90 minuten

Genre: Komedie / Historisch

Alternatieve titel: Return of the Hero

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Laurent Tirard

Met onder meer: Jean Dujardin, Mélanie Laurent en Noémie Merlant

Gesproken taal: Frans en Slowaaks

Plot Le Retour du Héros

1809, Frankrijk. Kapitein Neuville wordt naar het front geroepen en laat zijn toekomstige bruid diepbedroefd achter. Haar zuster besluit brieven voor hem te schrijven om haar op te vrolijken. Maar het gaat allemaal naar het zuiden wanneer Neuville weer verschijnt.

Captain Charles-Grégoire Neuville

Elisabeth Beaugrand

Nicolas Bonvallet

General Mortier-Duplessis

Madame Beaugrand

Madame Dunoyer

Monsieur Beaugrand

Monsieur Dunoyer

Vanaf 5 juli 2018 in de bioscoop (Cinéart)

UPDATE: bioscooprelease is komen te vervallen.

avatar van coumi

coumi

De USA release mogen zien van deze typisch Franse productie, welke trouwens een kwartier korter is dan in de synopsis hierboven aangegeven. Doet derhalve licht vermoeden dat er flink gesneden is in de oorspronkelijk bedoelde versie, en dat zal dan niet zijn omdat men erg tevreden was met het eindresultaat.

Nochtans zeker geen slechte film, een luchtige komedie gesitueerd in begin negentiende eeuw, met een redelijk aantal goede grappen en kolderieke situaties . Dujardin speelt met gevoel voor komische timing de buitengewoon laffe soldaat Neuville die per vergissing wordt onthaald als een ware oorlogsheld. De sterk acterende Tarantino babe Laurent is hier een wat gefrustreerde, wispelturige vrouw welke als enige de ware aard van Neuville herkent. Beide internationale sterren zijn goed in vorm maar worden qua hilariteit met gemak overtroffen door Merlant, die op heerlijke wijze de aanvankelijke verloofde van Neuville vormgeeft. Ondanks het redelijk niveau van acteren en verhaal pakte deze toch wat onevenwichtige film, die tegen het einde wat somberder en gewelddadiger wordt, me niet helemaal.

Het is allemaal wat te vluchtig en snel in elkaar geflanst om blijvende indruk te maken, en waarschijnlijk moet je ook een echte francofiel zijn om hier ten volle van te genieten. Gemiddeld, en niet de kaskraker waar de Franse cinema ongetwijfeld op had gehoopt.

avatar van Movsin

Movsin

In "The Artist" moest het stil blijven maar in deze "Le Retour de Héros" haalt een spetterende Jean Dujardin zijn schade in en bewijst meteen ook zijn aanleg voor komische rollen. Samen met een heerlijke Mélanie Laurent vormt hij een spitsvondig en erg aangenaam duo om naar te kijken en te luisteren.

Hij als kapitein Neuville is de smaakmaker, mooiprater, don Juan, bedrieger en vooral plantrekker die de hoofden van een pak rijke en nietsvermoedende burgers op hol brengt, op ééntje na.....

Zeer genietbaar (misschien ben ik één van die francofielen), aannemelijk, fantasievol scenario, goede opbouw, mooie beeldcomposities, camerawerk. en goed acteerwerk over de ganse lijn. Noémie Merlant mag niet vergeten worden.

Een komedie waaraan je plezier hebt beleefd mag ook eens een goed cijfer krijgen.

avatar van BBarbie

BBarbie

Geinige kostuumfilm met een leuke mix van komedie en romantiek. Ik ken Mélanie Laurent eigenlijk vooral van serieuze films, maar hier geeft zij blijk van een onvermoed talent voor komedie. In Jean Dujardin treft zij een aantrekkelijke tegenspeler. Samen zorgen wij ervoor dat de film ondanks het soms geforceerd aandoende verhaal toch nog een voldoende scoort.