• 9.372.586 stemmen

Jibeuro Ganeun Gil (2013)

Alternatieve titels: Way Back Home / 집으로 가는 길

Oorsprong: Zuid-Korea / Frankrijk

Geregisseerd door: Eun-jin Pang

Met onder meer: Jeon Do-yeon, Go Soo en Kang Ji-woo

Gesproken taal: Koreaans

Plot Jibeuro Ganeun Gil

"Isolated in an unknown word lost innocence, lost communication."

Jeong-yeon en Jong-bae zijn een gelukkig getrouwd stel. Ze besluiten hun gezamenlijke spaargeld te steken in een eigen autogarage. Op een dag pleegt een goede vriend van Jong-bae zelfmoord, nadat hij diep in de schulden is geraakt. Aangezien Jong-bae garant staat voor zijn vriend, is het koppel genoodzaakt de enorme schuld af te lossen. Om dit bedrag op te kunnen hoesten, besluit Jeong-yeon in het geheim een deal te sluiten om diamanten van Parijs naar Seoel te vervoeren. De ware nachtmerrie begint echter pas wanneer Jeong-yeon in Frankrijk aangehouden wordt met 30 kilogram cocaïne in haar bagage.

Song Jung-Yeon

Im Jong-Bae

Seo Moon-Do

Detective from Seoul Prosecutor's Office

avatar van tattoobob

tattoobob

Ben benieuwd naar dit drama.

avatar van BBarbie

BBarbie

Hemeltergend. Een jonge Koreaanse moeder belandt in de Franse gevangenis voor het smokkelen van cocaïne en wordt vervolgens door iedereen afgeschreven, met uitzondering van haar wanhopige, maar vrij machteloze man. Een onthutsend, dramatisch verhaal, dat gebaseerd is op waargebeurde belevenissen van Mi-jeong Jang en dat je vanaf de eerste beelden aan je stoel gekluisterd houdt.
Uitmuntende rol van Do-yeon Jeon, van wie ik nu iets meer dan een handvol films gezien heb en die zo langzamerhand een van mijn favoriete actrices begint te worden. Het is daarnaast de kleine Ji-woo Kang, die met haar innemende optreden als het dochtertje Hye-rin mijn hart gestolen heeft: "Is it really you, mommy? From when I was little?" Hartverscheurend.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Sentimentele tearjerker over een naieve Koreaanse huismoeder die op de luchthaven van Orly opgepakt wordt met drugs in haar valiezen zonder dat ze daarvan afwist. Daarna wordt ze in een strenge gevangenis op het Caribische eiland Martinique gevangengezet. Intussen beweegt haar echtgenoot hemel en aarde om haar vrijlating te bespoedigen. Op de onmenselijke en incompetente ambassade van Korea in Parijs moet hij niet rekenen echter. Op wie dan wel?

Ik sta er werkelijk paf van dat dit verhaal echt gebeurd is en was overtuigd van het tegengestelde. Je zou van een Europees rechtssysteem een dergelijke behandeling van vreemdelingen niet verwachten. Van die lui in de ambassade keerde mijn maag bijna om. Het is een pakkende film geworden; voor mij net iets teveel op sentiment spelend maar goed, de absurditeit van de situatie moet ons als kijker ook wel in de borst treffen. Soms is de realiteit zo vreemd dat zelfs scriptwriters er niet op zouden komen. Linguistisch steekt het soms vreemd in elkaar met die mengelmoes van Frans en Koreaans maar de acteurs wisten het drama in ieder geval sterk over te brengen.

Na haar vrijlating was het in tegenstelling tot de happy ending allemaal geen rozengeur en maneschijn toen Jang Mi-jeong op wie de film is gebaseerd, terug in Korea zat. Als ex-convict werd ze jarenlang sociaal scheef bekeken en buitengesloten.