• 9.373.530 stemmen

Genre: Documentaire / Biografie

Geregisseerd door: Jason Zeldes

Met onder meer: Donté Clark, Deandre Evans en Molly Raynor

Plot Romeo Is Bleeding

"Where civil blood makes civil hands unclean"

Een dodelijke oorlog tussen enkele wijken teistert de stad Richmond in Californië. Donté Clark overstijgt het geweld in zijn geboortestad door poëzie over zijn ervaringen te schrijven. Hij gebruikt zijn stem om degenen rondom hem te inspireren en maakt samen met de gelijkgestemde jeugd van de stad een stedelijke aanpassing van 'Romeo en Juliet' van Shakespeare. Hij hoopt hiermee een echte dialoog over geweld in de stad te starten. Zal Richmond Donté zijn idealistische ambities in gevaar brengen? Of zal Donté de trauma's in Richmond kunnen stoppen?

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Bekend terrein.

Niet de eerste docu die ik kijk over een zwarte gemeenschap waarin jongeren zich proberen manifesteren door middel van spoken word. Enerzijds zorgt dat ervoor dat het niet echt origineel of eye-opening meer aanvoelt, anderzijds geeft het wel een signaal dat er daadwerkelijk meerwaarde zit in die combinatie.

Het is dan ook moeilijk om echt negatief te zijn over deze film, aangezien het voor een bepaald publiek echt wel een steun kan zijn/richting kan geven aan hun leven. Je mag hopen dat een aantal mensen deze film zien en bij zichzelf denken dat ze hier wat mee aankunnen om hun leven meer kleur te geven.

Anderzijds, wat moet je ermee als blanke Europeaan ... als docu geeft het een redelijk beeld in een andere cultuur, maar zoals gezegd zijn er meerdere van dit soort docus en behalve dat de hoofdrolspelers andere mensen zijn verschillen die weinig tot niks van elkaar.

Wat het veelvoud in ieder geval wél duidelijk maakt is dat wat zich daar in Richmond afspeelt duidelijk niet zomaar een losse flodder is. Maar na deze docu weet ik het zo ongeveer wel.