• 9.373.940 stemmen

Geregisseerd door: Daniel Rodríguez Risco

Met onder meer: Marco Zunino, Fiorella Diaz en Lucho Cáceres

Gesproken taal: Spaans

Plot No Estamos Solos

Mateo en Monica zijn getrouwd en hebben een dochtertje Sofia van acht jaar. Het gezin verhuist naar een woning aan de rand van Lima. Vanaf de eerste nacht wordt het meisje gekweld door een vreselijk wezen. De pesterijen worden steeds meer gewelddadig en verontrustend. De ouders besluiten een beroep te doen op een priester maar kunnen zich niet voorstellen hoe verschrikkelijk de gevolgen zullen zijn.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Zwolle84

Zwolle84

Niemendalletje dat niets toevoegt aan de ontelbare films in het subgenre. Nergens lekker broeierig; als het al spannend dreigt te worden krijg je zo'n bak herrie over je heen dat die hele opbouw teniet wordt gedaan. Het lijkt bovendien een stuk langer te duren dan vijf kwartier.

Leuk.

Maar wél genre werk pur sang. Geen greintje originaliteit in de deze film. Een gezinnetje dat in een afgelegen huis gaat wonen. Een fotolijstje dat kapot valt, een verborgen kelder, een rood balletje dat wat vreemd door het huis rolt, moorden in het verleden etc etc etc. Werkelijk alle bekende clichés worden bovengehaald.

Is dat erg? Hangt er een beetje vanaf wat je van een film als deze verwacht. Risco weet het allemaal erg stijlvol in beeld te brengen. Met duister die ook echt pikzwart is en een stgerk afgebleekt kleurenpalet weet hij bekende scenes toch wat extra glans mee te geven. Het blijven verder wel de bekende scares natuurlijk, maar vond het toch best sfeervol in elkaar gezet.

Acteerwerk is verder ook wel oké en met amper 75 minuutjes op de teller is het maar een klein gokje om deze film een kans te geven. Al zou ik het dan toch vooral aanraden aan horrorliefhebbers die weinig of niks tegen genrefiller hebben. Deze film voegt misschien niks nieuws toe, maar laat wél zien hoe je de bekende clichés naar behoren moet uitwerken en uitvoeren.

avatar van Daan258

Daan258

De trailer maakte mij best nieuwsgierig, totdat ik negatieve berichten hier las heb ik de film toch maar laten liggen.

Nu ik jou bericht zie Onderhond zal ik hem toch een kans gaan geven.

avatar van Daan258

Daan258

Na het bericht van Onderhond heb ik toch een poging gewaagd.

Helaas, maar wat een verschrikkelijke film.

De 75 min waren voor mij zelfs nog veel te lang. Het verhaal als acteerwerk, spanning, schrikmomenten, eigenlijk alles was niks aan.

Toevallig een tijd geleden de trailer van de film gezien ( wat ik de laatste tijd niet vaak meer doe voor de vele spoilers.) en daar is eigenlijk de gehele film al te zien. De trailer laat een spannende exorcisme film zien maar het was daadwerkelijk bagger.

Heb er verder niet veel over te melden.

Voor de anderen hier: zeker links laten liggen.

avatar van Valak

Valak

Nou, dit was vrij benedenmaats.
Een ouderwetse geesten / haunted house film. Een heleboel cliché schrikmomenten, constant gegil van het jonge meisje, simpele dialogen, geen tot amper karakteropbouw (maarja, kan misschien ook niet veel in 76 minuten), onnodige ontwikkelingen die niets toevoegen (waarom wordt de vader op het einde tegen het raam gezogen door een felle spotlamp?) en veel onduidelijkheid.

Het einde wordt een grote chaos en dan verandert het ópeens, uit het niets, in een possession-film, waar naar mijn mening totaal geen aanleiding toe was. Want waarom wordt die vrouw bezeten? Of heb ik iets gemist?
Ook die priester zegt tegen de vader in de auto dat hij geen exorcist is, maar eenmaal in het huis doet hij wel precies wat een exorcist zou doen.

Het enige wat ik kon waarderen is de duistere sfeer, toch 'n klein beetje gevoel van dreiging in het huis door de film heen, en het idee van 'wat is er nou precies aan de hand..?'.

avatar van Woland

Woland

Ik kan Peru als filmland afstrepen, maar om nou te zeggen dat dit een succes was, niet bepaald. Sofia en haar ouders (geen pedagogische wonderen) zijn verhuisd, het lijkt te spoken in het nieuwe huis, en dat wordt op zo'n uitgekauwde manier uitgewerkt dat zelfs dertien-in-een-dozijn een milde omschrijving is. No Estamos Solos is een aaneenschakeling van cliches uit het horrorgenre, met her en der wat jumpscares. Het filmwerk en de effecten zijn wel okee verder, maar ik vond het maar een flauw filmpje.

avatar van stinissen

Begint aardig en gaat zo langzaam door om zeker na het einde wat in te kakken, het weer eens belachelijke einde van de film zorgt ervoor dat de film om zeep wordt geholpen.

avatar van arno74

arno74

Ondanks de vele clichés weet de film een goede sfeer op te bouwen en die ook lange tijd vast te houden. Met een low budget is dat uiterst geslaagd, maar jammer dat men met datzelfde low budget besluit om te eindigen met een show aan no budget special effects waardoor de film om zeep geholpen wordt. Erg jammer, want als je met een laag budget er zo in slaagt om een sfeer te creëren heb je helemaal geen spetterende uitsmijter nodig, en al helemaal niet wanneer je het niet kunt betalen. Was het gewoon trouw gebleven aan het verhaal zonder met magere en goedkope gore en effecten te komen dan had deze film het stukken verder kunnen schoppen. 3* voor driekwart van de film, 2* voor het geheel.

Wie overigens wel van dit sfeertje houdt en niet al te allergisch is voor B-effecten kan terecht bij het onbekende Queen of Spades: The Dark Rite (2015). Ook veel clichés, maar wel met meer oog voor cinematografie. En die film verdient wel meer dan de twee stemmen die het tot nu toe heeft.

avatar van joolstein

joolstein

Een Peruaanse horrorfilm die er erg sfeervol uit ziet. Verder zien we het bekende riedeltje van familie die naar een nieuw huis is verhuisd en daar al gauw te maken krijg met vreemde zaken. Alle clichés zijn er dus ruimschoots in aanwezig! Er zijn echt geen verrassingen! Het is domweg genrewerk wat de klok slaat. Met leentjebuur bij de grote namen in het genre. Erg is dat niet! De clichés worden effectief gebruikt en daarnaast is er een leuke duistere sfeer. De personages krijgen zelf iets meer achtergrond mee dan normaal het geval is bij een B-film. De special effects zijn in dat opzicht natuurlijk ook niet van goede kwaliteit maar ze volstaan. Helaas bediend de film zich ook van clichématige jump-scares. Het wiel opnieuw uitvinden zal deze film absoluut niet doen maar ach met de redelijk korte tijdsduur is het nog best goed vertoeven.

avatar van Valak

Valak

arno74 schreef:

Bedankt voor die shout-out Arno! Ik heb Queen of Spades een tijdje geleden met geluk op Marktplaats gevonden. Ik vind de cover er al heel tof uit zien, (bewust de trailer niet bekeken) en ik houd er wel van dat het een Russische horror is; die zie je natuurlijk ook niet al te vaak.

Dus ik ben heel nieuwsgierig en mijn stem komt er dan ook snel bij!

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Gaaaap

Het begon hoopvol met het onderwerp 'spookhuis' en de donkere shots en het Spaanse taaltje maar uiteindelijk is het een 'seen it all before' clichématige toestand geworden die een mix wil zijn tussen spookhuisfilm en The Excorcist.

De geluidseffecten en jumpscares waren uitermate voorspelbaar en net iets te aanwezig om überhaupt effect te hebben.

Nee, dit was niet best.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Middelmatig spookfilmpje, dat nergens echt wow is, maar ook niet echt slecht. De sfeer zat nog wel goed, maar puur qua schrikmomenten en op het puntje van je stoel zitten of onder u deken willen kruipen, neen dat had het niet echt. 5/10

avatar van MysticMoon

MysticMoon

Valak schreef:
Nou, dit was vrij benedenmaats.

Die vrouw, Monica, wordt bezeten, zodat Victoria (die vrouwelijke geest) wraak kan nemen op de vader, Mateo, die Victoria, waarschijnlijk door haar haat, als haar eigen man (en dus ook moordenaar) ziet.
Mateo wordt door Victoria tegen het raam gezogen (waarschijnlijk) om hem te doden en die dus alsnog wraak neemt. Dit weten we, als kijker, alleen niet zeker, omdat we die vader hierna niet meer zien, maar die suggestie wordt iig wel gewekt.
Enige dat bij die priester mogelijk is, is dat hij waarschijnlijk nog wat exorcisme dingen van zijn vader heeft meegekregen. Misschien zelfs alleen maar uit observatie. Kleine backup van die theorie: In een flashback (in geluid), terwijl die priester zit te bidden, horen we zijn vader roepen dat hij zichzelf moet redden. Ook zijn er gedurende de film foto's getoond waarop hij als kleine jongen met zijn vader bij dat huis te zien is. Conclusie: hij was waarschijnlijk bij zijn vader toen die probeerde de geesten weg te krijgen.

avatar van francientje

francientje

alles is zo'n beetje gezegd over deze film waarmee ik het wel eens ben. Wat mij nog opviel aan deze film dat dat kleine meisje hele grote voeten had....

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Hier kon ik niets mee. Meestal leiden harde geluidseffecten tot goedkoop schrikken, maar in deze film zorgt het harde geluid ervoor dat alle spanning en suspense verdwijnt. Op zich knap, maar niet iets dat je wil. Slecht geacteerd, visueel lelijk en saai en totaal niet boeiend met alle clichés waar verder helemaal niets mee wordt gedaan om er iets van te maken. Dit behoort wel tot het slechtste dat ik zag dit jaar. 0,5*.