• 9.373.535 stemmen

Geregisseerd door: Cole Sharpe

Met onder meer: Kabby Borders, Christina Masterson en Bryce Durfee

Gesproken taal: Engels en Slowaaks

Plot Toxic Shark

"THIS VACATION REALLY BITES"

Een groepje vrijgezellen is op vakantie op een tropisch eiland. De groepsleden zijn geschokt wanneer zij ontdekken dat er een giftige haai in het water rondom het eiland zwemt. De haai, die gif kan spuiten, terroriseert de vrijgezellen zowel in het water als op het land.

avatar van tattoobob

tattoobob

Leuke poster.

avatar van FillumGek

FillumGek

Na het redelijke matige Cage Dive toch zin gekregen in nog een sharkfilmpje. Het is even zoeken tussen alle rotzooi wat er in deze categorie verschijnt maar dit leek me één van de betere. Prachtige poster, leuk plot, ik begon een beetje hoop te krijgen. De film begint. SyFy Channel Presents. Dag hoop.

Al kon ik het eigenlijk van te voren weten. Een haai met een chemische uitlaat is niet iets waar een aspirant Hollywood-regisseur zich aan zou wagen. Toxic Shark gaat over een groepje vrijgezellen op een eiland die komen om de bloemetjes buiten te zetten. Maar helaas duiken al snel de eerste verhalen op over een haai die in de buurt is. En hij sproeit ook nog met gif! Uit zijn rug! Dat wordt smullen!

Wat we in werkelijkheid krijgen is een hoop onderling geneuzel tussen een aantal jongeren. Die kleerkast die zijn shirt niet uit krijgt acteert het slechts van allemaal. De grappige neger heeft zijn lolbroek niet aan en die gast met het baardje is irritant. Dan was er nog een meisje met een rood sjaaltje aan haar bikini en eentje met lange zwarte haren. Het moge duidelijk zijn: de personages zijn zo oppervlakkig en unlikeable dat ik echt geen namen weet. Behalve Eden, die was wel leuk.

Blijkbaar kon Sharpe goed overweg met de computer want de haai is behoorlijk vaak in beeld. Welke programma's er zijn gebruikt laat ik in het midden, maar het ziet er allemaal erg slecht uit. De haai gromt, stopt soms met zwemmen en springt tot grote hoogtes. Zijn algehele bewegingen zien er enorm onnatuurlijk uit en hij spuugt uiteraard TOXIC WASTE! Er zijn wel behoorlijk wat slachtoffers, en best bloederig wordt het ook, maar indruk maak het niet.

De paar muzieknummers die worden gebruikt vond ik dan wel weer lekker. Kleine bijtwonden zagen er nog wel aardig uit, maar wat me in positieve zin heeft verrast was dat de gebeten mensen in een soort zombies veranderden. Natuurlijk zag ook dat er niet erg goed uit, maar het bracht net dat beetje extra gevaar wat de film iets spannender maakte. Al wil ik het woord spannend eigenlijk niet gebruiken. Ook wel verfrissend om eens een keer geen soort coastguard veteraan de heldenrol te zien spelen, maar het blonde meisje.

Als ik zeg dat het een SyFy-film met een CGI-haai is weet iedereen waar die aan toe is. Bij vlagen gewoon saai en slecht, maar altijd wel met een paar vermakelijke momenten. Toch kan ik maar tot één conclusie komen: hij is slechter dan Jaws.