• 9.379.342 stemmen

Gook (2017)

Geregisseerd door: Justin Chon

Met onder meer: Simone Baker en Curtiss Cook Jr.

Gesproken taal: Engels en Koreaans

Plot Gook

De twee broers Daniel en Eli hebben samen een schoenenwinkel. Ze hebben een vreemde vriendschappelijke relatie met een Afro-Amerikaans meisje van 11, Kamilla. Zij gaat niet naar school, Daniel is gespannen over zijn zaak en Eli probeert zich te vermaken. Het is een gewone dag in de winkel als de uitspraak over de zaak van Rodney King wordt gedaan en er rellen ontstaan. Het drietal moet de winkel beschermen, terwijl de chaos steeds dichter bij komt en ze nadenken over hun toekomst, hun dromen en de betekenis van het leven.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Biosguru

Biosguru

Gook is een fijne Arthouse uitzondering. De film weet namelijk te raken en een heel ingewikkeld verhaal met zeer veel zijlijnen en personages goed uit te werken. Ondanks het fijne meanderend tempo, blijft de film van begin tot eind boeien. de filmmaker vondt het zelf ook al op Clerks lijken, zo blijkt uit de knipoog naar een Silent personage.

Natuurlijk zitten er wat smetjes op, de dialoog is soms wat krukkig, Maar dat stoort verder niet heel erg, omdat de personages verder wat mij betreft goed zijn uitgewerkt. Sympathiek debuut. Ik kijk uit naar de volgende film van deze maker.

avatar van Thomas83

Thomas83

Heerlijke film. Indie in zijn puurste vorm, maar dat weerhoudt de film er niet om er prachtig uit te zien. Het zwart-wit helpt ook wel om de jaren negentig overtuigender te laten overkomen, en maakt de film echt tijdloos. De film zit vol (raciale) spanningen en frustraties, maar ook lekker luchtige scènes en erg grappige dialogen. De relatie tussen de twee broers en het meisje is gewoon hartverwarmend. Ik had niet lang lang nodig om ze leuk te vinden. Ook de niet zo voor de hand liggende muziek is een grote plus.

De situatie bij Kamilla thuis met haar broer overtuigt iets minder, en het is ook wel wat sterk dat Eli en Daniel niet wisten dat hun vader de zaak met mr. Kim begon, maar het enige echte smetje van de film vond ik toch een beetje het einde. Dan gebeurt er waar je al voor vreest: de tragische en ironische dood van Kamilla. De uitwerking is wel alsnog hartverscheurend, maar dat had wat verrassender gekund. Desondanks echt genoten. Mijn kritiek is slechts relatief. 4.0*.