• 9.375.227 stemmen

Geregisseerd door: Jay Bulger

Gesproken taal: Engels en Portugees

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot CounterPunch

Deze documentaire volgt drie veelbelovende amateurboksers die streven naar succes in een sport die steeds minder populair wordt. Ze willen ervoor zorgen dat hun namen vermeld worden naast de meest memorabele en gerespecteerde kampioenen allertijden. Via discipline, zweet, hartzeer en zegeviering onthult de nieuwe generatie tot in detail de weg om dit doel te bereiken en hoe het professionele en het amateurcircuit moet veranderen om met de tijd mee te kunnen gaan.

Netflix Original. Release: 16 juni

avatar van danuz

danuz

In korrelige cinematografie schetst Bulger een beeld van het huidige boksklimaat in Amerika. Een wat nostalgisch en regressief beeld welteverstaan. Hij zal vast deels gelijk hebben, boksers gaan vaker voor het grote geld, niet voor de eer of vaderlandsliefde. Times change denk ik dan als niet insider. Maar de manier waarop hij deze drie boksers in beeld brengt is wel vrij indrukwekkend. Deed me wat terugdenken aan films als Dark Days en Style Wars. Van die authentieke, rauwe inkijkjes.

avatar van mikey

mikey

Samen met Awesome, moet je 2 andere nogal onsympathieke karakters volgen en hun ding in de bokswereld dat erg draait om blingbling en moneys yo. Niet heel erg boeiend, film probeerde op zijn tijd nog wat inspirerend te zijn maar dat werkt bij me te allen tijde averechts.