• 9.372.789 stemmen

Oorsprong: Iran / Frankrijk

Geregisseerd door: Abbas Kiarostami

Gesproken taal:

Plot 24 Frames

"Ik vraag me altijd af hoe kunstenaars pogen de realiteit van een scène weer te geven. Schilders en fotografen vangen slechts één enkel beeld, niets van wat ervoor of erna gebeurt." Zo begon Kiarostami met zijn overpeinzingen betreffende schilderijen en heeft hij dit verder ontwikkeld met de foto's die hij de afgelopen jaren nam. Hieraan voegde hij zaken toe die hij zich voorstelde, dingen die zich voor en na elk gevangen beeld afspeelden. Elk van deze frames is in essentie 4 minuten en 30 seconden.

avatar van ghostman

ghostman

Laatste film van de grootmeester ! Trailer : 24 Frames (2017) .

" With 24 Frames, Kiarostami made a special film and a cinematic experience that will be difficult to replicate. There’s a certain sense of tragedy ... ... because it’s clear that still he had much more to offer viewers. "

theatlantic.com

avatar van ghostman

ghostman

Ligt volledig in de lijn van Five Dedicated to Ozu (2003) , heel erg mooi . Achteraf ben ik vooral benieuwd hoe Kiarostami verschillende dieren op deze manier weet te regisseren ( CGI ? ) , maar als ' medium ' is dit experiment verder nergens bijzonder ...

avatar van mrklm

mrklm

Frame 23: een musje zit op een stapel afgezaagde boomstammen te zingen. Het geluid van een kettingzaag komt langzaam dichterbij. Na 4 minuten vliegt het musje weg. Als je je tijd graag besteedt aan het staren naar dieren die werkelijk niets interessants doen, dan is deze film voor jou! 20 van de 24 statische beeldcomposities (frames) van ongeveer 4:30 waaruit deze 'film' bestaat, zijn pure tijdverspilling, want er gebeurt zelden iets interessants. En als dat wél zo is, dan is dat pas in de laatste seconden en heb je nog steeds 4 minuten van je kostbare tijd verspilt. Slechts vier frames roepen verwondering op en/of zijn werkelijk amusant. Frame 1 is een schilderij van een winterlandschap waarin de dieren geleidelijk tot leven komen; Frame 4 toont een kudde rendieren, waarvan er ééntje om mysterieuze redenen tegen de stroom in besluit te lopen; Frame 15 betreft vijf mensen die naar de Eiffeltoren lijken te kijken en in Frame 22 neemt een klein, keffend hondje het op het strand op tegen een zeemeeuw en een provisorisch opgestelde vlag. Die scènes zijn werkelijk schitterend, maar de rest van de tijd kun je net zo goed naar een blanco scherm staren.