• 9.373.111 stemmen

Geregisseerd door: Tony T. Datis

Met onder meer: Marc Jarousseau, Nathalie Odzierejko en Ludovik

Gesproken taal: Frans en Duits

Plot Le Manoir

Een groepje studenten vat het plan op het nieuwe jaar te vieren in een oud herenhuis. Het gebouw is geïsoleerd van alles, er is zelfs geen internet. Maar al snel na hun aankomst verstoren vreemde gebeurtenissen de sfeer voor het feest. Wat een gezellig onderonsje had moeten worden ontaardt vervolgens tot een regelrechte nachtmerrie.

avatar van perceived

perceived

Leuke trailer alvast. Dit zou best een toffe Comedy-Horror kunnen zijn.

Fijne horror/comedy.

Een nogal eclectisch groepje jongeren komt bij elkaar om nieuwjaar te vieren. Daarvoor huren ze ergens een huisje in the middle of nowhere. Na wat ongein blijkt er een killer on the loose, niks nieuws onder de zon dus, maar dat was ook niet meteen te verwachten.

Vooral niet omdat de film meer mikt op horror dan op comedy. Niet dat het horrordeel van de film verwaarloosd wordt, maar de hoofdmoot is duidelijk de humor. En die werkt eigenlijk verrassend goed. Af en toe wat lekker onnozele grapjes, maar ook lekker wat zwarte humor. Met veel plezier gebracht door de cast, moet gezegd.

Datis toont hier z'n liefde voor het genre, al zou ik hem ook wel eens een volbloed horror willen zien maken. Volgens mij heeft hij er absoluut wel het talent voor. Deze comedy variant is misschien net wat makkelijker, maar het talent is er duidelijk. Hopelijk kan hij snel aan een tweede film beginnen, want er zit zeker nog meer in.

avatar van horizons

horizons

Nergens hoogdravend maar er zitten een aantal erg grappige momenten en dialogen in de film die het toch leuk kijken maken.

avatar van remorz

remorz

Geinig.

Vrij pretentieloos van opzet en toon, wat de baan vrijmaakt voor een simplistisch uitgangspunt, een bont gezelschap aan uiteenlopende types en een kolderieke invulling door acteurs die niet het talent hebben om zichzelf al te serieus te nemen; en dat dus ook niet doen.

Dat is meteen het grootste verschil met een film als 8 Femmes, waar het me qua setting en variatie binnen personages (de slimme, de stoere, de naïeve etc) wel een beetje aan deed denken. Goed, The Mansion verruilt het musicalgedeelte (op Enzo's performance na ) voor een extra streepje horror - maar verwacht niet dat je deze vanachter je kussentje hoeft te bekijken. Waar Ozons toneelstuk voelbaar vernuftig in elkaar is gedraaid en het plezier toch een intellectuele ondertoon meekrijgt, heeft Datis het de kluchtigheid van een lokaal gezelschap meegegeven; het is allemaal vrij simpel en plat en overdreven neergezet; en eigenlijk werkt dat best.

Sympathiek filmpje, dat evenveel plezier uitstraalt als het oplevert. Mits je niks moeilijks of vernieuwends verwacht. 3*

avatar van mikey

mikey

1 van de slechtste horrorspoofs ooit. (wellicht de slechtste). Soort van de Grote Improvisatie Show. Maar dan is alles onaangekondigd. Dus je wordt van de ene belabberde act naar de andere gegooid zonder bedoeling of reden.

avatar van frans123

frans123

Afschuwelijk. Zo humorloos, zo over-acting....Brrrrrrr

Echt een paar gekke Flamands bij elkaar, dei gewoon zichzelf spelen.,,En dat 1-40 u...Na 40 min. afgezet.

Vraag mij af wat de doelgroep is??? Brugklassers???.

avatar van frans123

frans123

remorz schreef:
Geinig.

Hoe kan je deze film nou in 1 zin noemen met 8 femmes????? Appels en locomotieven...

avatar van remorz

remorz

Het deed me eraan denken, om redenen die ik uitleg (whodunnit, 1 locatie, verscheidenheid personages). Mijn breinkronkels houden weinig rekening met de scheiding tussen high en low culture. Neem het - zoals deze film - vooral niet te serieus.

avatar van jippie2010

jippie2010

mikey schreef:

Ik vertrouw volledig op je mening, ik sla em over!

Van de trailer alleen al krijg ik de kriebels.

avatar van mikey

mikey

jippie2010 schreef:

Ik vertrouw volledig op je mening, ik sla em over!

Van de trailer alleen al krijg ik de kriebels.

Zeker weten? Over Arrival verschillen we nogal van mening.

avatar van bjerik76

bjerik76

flauw, maar keek wel lekker weg, alleen snapte ik dus niks van de clou van het geheim/mysterie.

avatar van jippie2010

jippie2010

mikey schreef:

Zeker weten? Over Arrival verschillen we nogal van mening.

Ja dat zat ik ook!

Ik denk dat ik deze film dan toch maar moet gaan bekijken dan

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Eigenlijk wel een leuk filmpje als horror komedie. Ik verwachtte er weinig van dus kon deze alleen maar meevallen. De grappen waren zelfs leuk, zeker ook de korte rol van Kitty.
Films waarbij ik de concentratie kan vasthouden zijn er niet zoveel, deze kon dat in ieder geval wel.

avatar van Noodless

Noodless

Best grappige horrorkomedie die je vaak doet grinniken. Er zitten heel wat kleine komische elementen in de film, zowel qua situaties als in de dialogen. Het komt langzaam op gang en je krijgt een zeer lange introductie van de verschillende personages. Maar verveling is niet aan de orde door de inbreng van onderlinge relaties en eigenaardige karaktertrekken met komische knipoogjes. Verhaal zelf heeft niet zo veel om het lijf, maar wist toch naar het einde toe te verrassen. Vermakelijk filmpje ! 6/10

avatar van Shadowed

Shadowed

Best vreselijk.

Voor een horrorkomedie kan ik maar weinig horror bekennen in deze behoorlijk drukke komediefilm waarin een stelletje tieners wat lawaai schoppen in een landhuis. Soms komen er wat dreigingen van buitenaf bij kijken, maar verder focust deze film zich vooral op het dwaze gedrag die deze groep jongelingen vertonen.

Wat al vroeg opvalt aan de film is dat er heel, heel veel hysterie te bekennen is door de film heen. Ieder personage probeert zoveel mogelijk een eigen smoel te creëren, door diens smoel te gebruiken. Heel veel geschreeuw en drukte door de film heen, maar het komt allemaal maar vermoeiend over. De komedie is echt om te huilen. Ik heb geen enkele keer kunnen lachen.

Het drukke gedrag weet effectief elke scene die maar een beetje sfeervol of eng had kunnen zijn volledig om zeep te helpen. Ik vind dat er nogal aparte keuzes worden gemaakt vanuit de regie, want de potentie was er wel. Genoeg detail en aardige kleurtjes, alleen allemaal zo overdondert door de grote hoeveelheid hysterie die zich in elke scene bevindt.

De finale gaat wat meer richting de horror maar niettemin weigert de film wat van de hysterie los te laten, waardoor het me allemaal niet erg veel meer kon schelen. Deze onzin moest vervolgens ook nog eens uitgerekt worden naar een speelduur van 100 minuten waarvan bijna elke minuut vervelend of vermoeiend is. Dan wordt de film al snel een nare zitting.

Het heeft echter nog wel potentie, vooral omdat de film er op het visuele vlak nog best aardig uitziet. Er zitten ook wel degelijk goede ideeën tussen, maar alle kansen om goede horror op te wekken worden overrompelt door de hysterie en drukte van de film. Het is eigenlijk gewoon een volwassenenfilm op een zeer kinderachtige manier uitgevoerd, en die combinatie gaat maar moeilijk samen helaas.