• 9.373.128 stemmen

Mong Ming Yuen Yeung (1988)

Actie / Misdaad | 88 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Alternatieve titels: On the Run / 亡命鴛鴦 / 亡命鸳鸯

Oorsprong: Hongkong

Geregisseerd door: Alfred Cheung

Met onder meer: Biao Yuen, Patricia Ha en Charlie Chin

Gesproken taal: Kantonees

Plot Mong Ming Yuen Yeung

Politierechercheur Hsiang Ming's ex-vrouw wordt brutaal vermoord in een restaurant. Hij besluit op eigen houtje onderzoek te voeren. Wanneer hij de dader vindt, blijkt al snel dat de zaak veel complexer is dan hij dacht. Nieuwe vijanden komen uit onverwachtse hoek en hij zal moeten samenwerken met de huurmoordenaar om te kunnen overleven.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Hsiang Ming

Chui / Ms Pai

Heung Ming's Mum

Hsi, Sunglasses cop

Cowardly cop

No-hands policeman

Opvallend goed.

Niet bepaald een bekende film, maar dat bleek onterecht te zijn. Deze Alfred Cheung had meer te bieden dan ik vooraf verwacht had. Komt misschien omdat de poster niet meteen meewerkt.

Op zich is het een redelijk typisch Hong Kong politie thrillertje, zoals er zoveel gemaakt werden in de jaren '80. Met wat interne complotten en een politieman die voor z'n eigen manschappen op de vlucht moet. Maar qua presentatie is de film toch iets stijlvoller.

Deed me af en toe een klein beetje denken aan Besson (Léon, Nikita), visueel af en toe aan het werk van Wong Kar-Wai (maar nooit zo uitgesproken). In beide gevallen kan het niet tippen aan het materiaal waar het aan doet denken, maar zo erg ver uit de buurt zit het nu ook weer niet. En aangezien die politiethrillertjes meestal niet de meest sexy HK films waren is dat een dikke plus voor deze film.

Verder erg veel tempo, een vlot verhaaltje en leuke personages. 't Is verder wel een beetje een niemendalletje, ik vrees dat het ook niet erg lang gaat blijven hangen, maar wel opvallend beter dan veel soortgelijke films uit die tijd.

avatar van DiDa

DiDa

Deze heeft trouwens een bluray release gekregen via 88 films (UK).

On The Run - DELUXE COLLECTOR'S EDITION – 88 Films - 88-films.myshopify.com

avatar van DiDa

DiDa

Gezien via de Eureka Bluray.

Een onverwacht onbekend pareltje mag ik deze toch wel noemen.

Spannende keiharde actiethriller met een strak tempo en een hoop spanning. Ook visueel aantrekkelijk.

De plot klinkt inderdaad bekend maar je ziet dat men in Hong Kong toch meer durfde in die tijd dan Hollywood, waardoor het verloop van het verhaal toch wat minder cliche is als je denkt.

Onverwacht sterke film!