• 9.374.701 stemmen

Genre: Sciencefiction / Mockumentary

Geregisseerd door: Matthew Avant

Met onder meer: Dave Potter, Jed Himel en Matthew Avant

Plot Lunopolis

Tijdens een late uitzending over samenzweringen beweert een beller dat mensen uit de toekomst op de maan leven en van daaruit onze handelingen besturen. Wanneer op het radiostation enkele dagen later een doos met vreemde materialen aankomt, verdiepen de filmmakers Matt en Sonny zich in het verhaal. Ze komen achter een reeks van verborgen coördinaten die hen tot diep in Louisiana brengt, naar een grote ondergrondse faciliteit. Daar ontdekken ze dat er meer waarheid in het verhaal van de beller kan schuilen dan aanvankelijk geloofd. De filmmakers komen in contact met de bizarre en teruggetrokken Kerk van Lunology, een organisatie die koste wat het kost hun geheimen verborgen willen houden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Shadowed

Shadowed

Zodra regisseur Matthew Avant begint te bazelen over de zogenaamde "Kerk van Lunology" wordt het meteen duidelijk wat deze film probeert uit te vergroten en wie het op de kast wil jagen, maar het resultaat is een halfuurtje aan amateuristisch gezever opgevolgd door een volledig uur aan onzin. Niettemin wordt het uiteindelijke concept genoeg onderdrukt om enige voorspelbaarheid weg te nemen, waardoor de film blijft boeien. Je moet het Avant meegeven dat hij wel degelijk met iets origineels op de proppen is gekomen, het spijtige is dat de uiteindelijke vormgeving daarvan zo flauw is. Van de typerende Matrix-achtige schurken naar de flauwe plotwendingen, Lunopolis maakt er beslist geen werk van om zijn invloeden te verbergen. De documentaireachtige aanpak is voordelig, maar uiteindelijk vond ik dat er zo dom werd geluld dat de uiteindelijke indruk vooral irritatie achterlaat (laat staan dat de maatschappijkritische noten uit de verf komen). Interessant idee, matige invulling.