• 9.375.219 stemmen

Genre: Komedie / Horror

Geregisseerd door: Chuck Norfolk

Met onder meer: Mayra Leal, Tom Long en Ronald Ruiz

Plot Getting Schooled

Het is het jaar 1983. Een groepje studenten zit in de schoolbibliotheek, omdat ze moeten nablijven. Mr. Roker, een leraar die in een rolstoel zit, krijgt per ongeluk een projectiescherm op zijn hoofd. Hij raakt bewusteloos en komt later weer bij. Mr. Roker blijkt in de war te zijn en praat over oorlog. Ook beschuldigt hij de studenten ervan dat ze geprobeerd hebben hem te vermoorden. Mr. Roker zet vervolgens de aanval in en probeert de studenten één voor één te vermoorden.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Een moordenaar in een rolstoel... best origineel. Met een beetje research kwam ik uit op Hellroller (1992) (ja ja.. episch), maar verder dan dat kom ik niet. Dat heeft deze Getting Schooled dan een beetje mee, maar verder is het een nogal flauw B-filmpje. De 80's setting komt, met name door het gebrek aan budget, zelden uit de verf. Vrij irritante en clichématige personages, maar nergens clever genoeg om ermee weg te komen. Toch vrij essentieel in een ''komische horror'', al kun je dat al tijdens de eerste vijf minuten in twijfel trekken wanneer Ron Jeremy een klein rolletje blijkt te hebben.. Behoorlijk sneu.