• 9.374.146 stemmen

Geregisseerd door: Michael Paul Stephenson

Met onder meer: Bob Odenkirk, Amber Tamblyn en Alex Karpovsky

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Girlfriend's Day

Ray Wentworth (Bob Odenkirk), was ooit een succesvolle tekstschrijver, maar is nu een sombere en teleurgestelde schrijver van ansichtkaartteksten die in een neerwaartse spiraal is beland. In een poging zijn vege lijf te redden en weer succes te krijgen, moet hij de perfecte wenskaart bedenken voor 'Girlfriend’s Day'. Ray raakt echter verwikkeld in een dodelijke samenzwering. Bedrog, moord, existentiële angst en snijwonden worden voor hem dagelijkse kost...

Nieuwe Netflix Original!

Vanaf 14 februari te zien op Netflix

avatar van centurion81

centurion81

• 2067 berichten
  • 1989 stemmen

Bob Odenkirk, dus interessant! Ben benieuwd!

avatar van scorsese

Matige film over een schrijver van wenskaarten die een kaart moet schrijven voor een nieuwe feestdag. Ondanks de korte speelduur duurt het even voordat het plot goed op gang komt en het geheel mist wat scherpte. Desalniettemin zijn de soms droogkomische momenten wel vermakelijk en bob Odenkirk is goed gecast. Net geen 3.0 sterren.

avatar van mikey

mikey

Een Notflix Original die expres gedateerd overkomt... lijkt wel wat op Mad Men en die Noir flicks die ik nooit zie. Met allemaal mooie hebbedingetjes uit o.a. de Amst. school (of die Amerikaanse variant erop). Maar helaas niet mooi consequent uitgevoerd. Aankleding is niet gelukt. Verder een nogal flauw Coen Brothers - Wes Anderson-achtig gebeuren over 2 extremen namelijk moord en liefdeskaartjes dat niet werkt.

avatar van centurion81

centurion81

• 2067 berichten
  • 1989 stemmen

Beetje een tegenvaller was dit. Het wordt nergens echt grappig, boeiend, spannend, meeslepend of wat dan ook.

Een vlakke vertoning met af en toe leuke gebbetjes Zoals wanneer Ray bij Gundy's huis door de ober door het huis wordt geleid: "This way sir, through this door, follow me through this hallway, down these stairs"

Bob Odenkirk speelt ongeveer de Saul Goodman zoals we deze kennen uit de eerste seizoenen van Better Call Saul. Dat was dan een meevaller.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

het meeste wat je ziet van Bob Odenkirk,,it's all good man !

En dit deed hij zeker niet slecht.

Maar zal allemaal niet blijven hangen,

iets met zondag en regen.

avatar van Drifter

Drifter

Tot het laatste half uur vond ik het een hele goede film.

Met name over 'kijk naar de wereld' en reactie daarop.

Wat je kunt doen voor de wereld en wat krijg je ervoor terug.

Laatste 30 minuten zorgt voor anderhalf punt minder.

avatar van Zwolle84

Zwolle84

Schitterend, die Netflix Originals. Hoop dat er snel weer een nieuwe uitkomt.

avatar van John Milton

John Milton

Maar... was er niets wat anders om te kijken, dan deze toevallig beschikbare 2,29* van Netflix?

JA, dat was er Zwolle. Might need to slap you around a little bit, man. Als je hier tijd voor hebt, dan heb ik nog wel een paar prio's voor je

avatar van Zwolle84

Zwolle84

Ik heb een enorme Netflixlijst weg te werken, dus ik dacht: "Ik begin maar met de kortste." Als ik had geweten dat deze alsnog drie uur lijkt te duren...

avatar van Mescaline

Mescaline

Eigenlijk best wel een vermakelijke en door de korte speelduur ook een fijne wegkijker, de film begint eigenlijk als een levensportret van Ray en alhoewel de eerste helft met wat humor wordt neergezet is het toch wel een interessante kijk in zijn leven.

De 2de helft wordt al snel vanaf de moord een stuk flauwer en hierbij kiest de film meer de nadruk te leggen op de humor, zeker na de eerste helft kwam het even op mij over als of de film niet goed wist welke kant het op wilde gaan en was ik in eerste instantie niet zo blij met de switch maar zorgde het toch nog wel voor een leuk geheel, wat ook zeker te danken was aan de droge manier van acteren van Bob.

Nee, zeker geen hoogstaande film maar mede door de korte speelduur en het feit dat de film zichzelf niet te serieus neemt een fijn tussendoortje.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Bizar.

Gortdroge en zwartkomische comedy, met de altijd degelijke Bob Odenkirk in de hoofdrol van uitgebluste prentkaartschrijver; dat klinkt goed. Met een erg korte speelduur leek me dit dan ook een ideale tussendoor. Helaas is dit gek genoeg een bij momenten saaie en eerder rommelige vertelling van wat absurde gebeurtenissen. De vlam schiet nooit in de pan en de film sleept, ondanks die korte speelduur, na een half uurtje zielloos naar een doods einde. Opmerkelijk.